Думите на Орбан за унгарската чиста раса – глупави и опасни

Международният комитет за Аушвиц призова ЕС да се дистанцира
27 юли 2022 12:40, Елка Василева
76
Думите на Орбан за унгарската чиста раса – глупави и опасни
Снимка: архив, БГНЕС

Международният комитет за Аушвиц каза, че е ужасен от думите на унгарския премиер Виктор Орбан за "унгарската чиста раса" и призова Европейския съюз да се дистанцира от подобни следи на расизъм, предаде Франс прес.

"Глупавите и опасни" изказвания на унгарския националистически лидер напомнят на оцелелите от Холокоста "мрачните периоди на собственото им изключване и преследване", заяви в декларация, изпратена до АФП, заместник-председателят на комитета Кристоф Хойбнер.

Още по темата
Той призова австрийския канцлер Карл Нехамер, който в четвъртък посрещна Орбан на официална визита във Виена, да се разграничи от името на ЕС. Трябва "да стане ясно на света, че господин Орбан няма бъдеще в Европа", чиито "ценности съзнателно отхвърля", каза Хойбнер.

В реч в събота в румънска Трансилвания, където живее значителна унгарска общност, унгарският националистически лидер, известен с антиимигрантската си политика, потвърди пламенно позициите си на отхвърляне на "мултиетническото" общество.

"Не искаме да сме смесена раса", която да се смесва с "неевропейци", каза Орбан.

Страните, "където европейските народи и неевропейци съжителстват вече не са нации. Тези държави не са нищо друго освен конгломерати от народи", каза още Виктор Орбан, който и преди е правил подобни изказвания, но без да употребява думата "раса", отбелязват експерти.

Унгарското правителство се защити с изявление на говорителя си Золтан Ковач от "неправилната интерпретация" на думите на Орбан от страна на "хора, които не разбират ясно разликата между смесването на различни етнически групи в сферата на юдейско-християнските отношения и смесването на народи, принадлежащи към различни цивилизации".
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
4
 
37
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Поинтересувайте се как върви интеграцията в Европа. Как в Англия мюсюлманите имат квартали, където са изключително недрожелюбни към англичаните, и местните не смеят да влизат. Как във Франция в мигърските квартали полицията дори не влиза. Как дори в Германия, където дори най-приемливите и трудолюбиви емигранти - турците - вече от десетилетия си живеят сегрегирано, имат си свои обособени общности и по никакъв начин не са реална част от обществото. Всички знаем, че Орбан е прав, ама не е разрешено
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да,но днес Бг е сбор точно от племена индианци.Вижда се по партийната система,там някой вожд се е уредил с партия и чака да вземе плячката и скалпа на другия.
14
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите са потомците на най старата бяла раса - траките! От нашите земи е започнала човешката цивилизация в Европа. Първите развити градове са били по брега на Черно Море. От Българска територия до днешна Турция. После е имало потоп и тези градове и селища сега са по водата в по голямата си част. Най старото обработено злато е намерено във Варна. Датирано от преди около 8400 години. В Турция има руини датирани над 12 000 години.
13
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан е един проооост ксенофоб, расист и хомофоб! Трябва да бъде съден по наказателните стандарти на ЕС, особено за ксенофобия.
12
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом НПО-тата вият Орбан ги е настъпил по болното място.
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджарите и те са дошли от азиатските степи едва през 10-ти век. Никоя раса не е била европейска.
10
8
 
28
 
! Отговори
Вагнер груп преди 1 година
Прав е човека. Обаче сатанистите много държат да ни направят мултикулти, което се е доказало, че не работи. Само велика русия може да спре този сатанински план, затова и *** са срещу нея!
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кое се цени повече мелеза или чистокръвната порода, айде стегнете се, нещата отиват към смесване на човек с *** и така нататък , СЗО
8
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Белия човек създаде всичко. Целия технологичен прогрес, наука и изкуство. Но направи грешка че позволи на низшите раси да му качат на главата. Едно време са били по умни правници и са знаели че за ***-му-ните и другите низши раси само мачкане трябва иначе им се разваля дисциплината и почват да правят мизерии.
7
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
31 май - най-умните хора са родени около тази дата, слава на Здравият Разум, животните защо не се смесват едни с други бе, да не е защото са глупави, коза с лъв ще ми смесват, че и ти го налагат.
6
15
 
8
 
! Отговори
Възмутен преди 1 година
До 1. Ами той и немският народ е подкрепял Хитлер на 95 процента. Ако не знаеш.
5
34
 
5
 
! Отговори
Демократ преди 1 година
Малък Хитлер.
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"мрачните периоди на собственото им изключване и преследване" А на какво напомняше принуждението на хората да се инжектират против желанието им с медицински експеримент! Което беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО В АВСТРИЯ! Че сега ще имат безмерната наглост да се ужасяват и разграничават!
3
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ау, каква чиста раса? Веднага му пратете арабели да си бият главите в земята, малко църни нгри и да не забравим - азиатци. Отгоре за цвят ще поръсим с малко *** идеология и миш-маша е готов!
2
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Не искаме да сме смесена раса", която да се смесва с "неевропейци", каза Орбан."_________Нарича се "право на избор". Никой не може да те задължи да се смесваш с други раси, така че изказването му е опасно единствено за плановете на определени организации.
1
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едва ли го интересува много. В крайна сметка, най-важното е мнението на унгарския народ.