Германците песимисти, очакват продължителна криза

Само 11% вярват в подобряване на ситуацията
28 юли 2022 08:21, Александър Попов
20
Германците песимисти, очакват продължителна криза
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Повечето германци очакват финансовото им положение да се влоши през следващите пет години и са настроени за продължителна икономическа криза, пише „Дер Шпигел“, позовавайки се на резултатите от проучване, проведено от Института за изследване на общественото мнение Civey.

Проучването показва, че 71% от германците очакват влошаване на икономическото равнище на страната, а 11% вярват в подобряването на ситуацията. В същото време 36% от анкетираните са заявили, че личното им положение се е влошило поради по-високите цени на енергията и храните.

Понастоящем 58% от германците смятат, че икономическото им положение е най-лошото, откакто през май 2017 г. беше проведено подобно наблюдение./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 година
Ние винаги сме живели от криза в криза, нас няма да ни уплашат с нищо. Проблемът ни е в това, че нашите управляващи и депутати полагат клетва да служат на интересите на българският народ, а след това веднага я забравят и започват да служат на чужди интереси.
16
0
 
4
 
! Отговори
29434 преди 1 година
Лощо за Европа, обърка се света.
15
0
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До Дали/11"виновна само и единствено Ангела и зависимостта и от Русия." - за кое? Че германия беше единствената ЕС страна с години наред бюджетен излишък (Дания и Люксембург през някоя и друга година), благодарение точно на евтините ресурси, ли?
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
германия ТРЯБВА да се закрие. За доброто на България, Европа и човечеството.
13
3
 
13
 
! Отговори
Анон преди 1 година
Медийте се опитват да внушат, че кризата в Германия е заради нейната 'зависимост' от Русия, но Германия като няма много собствени ресурси и разчита на евтин внос (и евтина работна ръка) от чужбина, тя винаги ще е зависима от някого. Можеше просто да се примири с това и да се опита да си запази добрите отношения със Русия, но Америка си иска своето.
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не са песимисти. Реалисти са тези германци. То и там, както и тук хората отдавна не вярват на медийниятр олаж и лъжи. Като се огледаш в реалността и виждаш наистина какво положението. А то никак не е добро и няма изгледи за скорошно подобрение. Благодарение на слуги на мафията като баба Урсула и подчинените й кучета.
11
16
 
4
 
! Отговори
Дали преди 1 година
германците са разбрали вече, или предстои да разберат, че бившата им канцлерка е била Троянския кон на Кремъл в Европа? И за последствията, които ще ги сполетят и вече ги усещат на гърба си е виновна само и единствено Ангела и зависимостта и от Русия.
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 9 ... ха ха... Теа глупости ги обяснявай на Къна!
9
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 8 Щото Германия е най-продънена. Вече цял месец товарът ми е блокиран на летището на Франкфурт, не могат да намерят един самолет и един пилот да го закарат. Това Германия е баш колос на глинени крака, пълна трагедия.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно защо по българските медии се обсъжда почти само Германия заради путинската война но не и другите като Франция, Англия, Холандия, Белгия и тн.!?
7
4
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
До Бай Дончо: Абсолютно сте прав!
6
6
 
21
 
! Отговори
Бай Дончо преди 1 година
До Гошо...*** Отново САЩ и Ве;илобритания сринаха Германия, тоя път за 5 месеца.
5
7
 
4
 
! Отговори
хиперинфлация преди 1 година
Немчура има опит с кризите. Ваймарската република стига до такива абсурди като 1 долар до 1923 г. достига 4 трлн. и 200 млрд. марки.
4
9
 
25
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Германския...комунизъм приключи. Путин ги...приземи,като им показа на кого дължат всичко. Бяха си...заковали въглищните тецове и ядрени централи. Всичко бе на...евтината газ от Сибир,но явно пак трябва да ги запускат,ама за това се иска поне...петилетка Няма вечно...щастие.
3
3
 
24
 
! Отговори
Криза преди 1 година
След криза и...животът минал.
2
2
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
колония сме, защото толкова ни е акълът. На всички и то, не единствено на управляващите ни, те от кого произлизат, от кого са възпитавани и хранени, от кого са обучавани и тъй до безкрайност?
1
7
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Ами тогава ние какво да кажем? Все пак там вероятно се чудят как ще хранят емигрантите, и как изобщо ще поддържан някакъв приличен стандарт, докато тук е вечната мизерия, и то няма как да бъде и другояче, защото сме си и вечната колония. Аз лично не съм съгласен, че е имало робство, защото това е унизително, но че сме били колония и такава сме дори и сега, нямам съмнение.