Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година
30 юли 2022 12:44, Александър Попов
607
Скоро Путин ще трябва да избира между оръжия и храна за хората

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел отхвърли твърденията, че руската икономика все още не е силно засегната от западните санкции, докато европейските потребители вече понасят тежестта на високите сметки за енергоносители.

В интервю Борел твърди, че по-важни от намаляването на потреблението на руски газ са усилията, насочени към „разкъсване на връзките между руската икономика и останалия свят“.

„Руската военна машина се нуждае не само от пари, но и от технологии“, казва висшият дипломат и дава за пример руските танкове във войната в Украйна, които използват западни компоненти.

"Погледнете корпуса на разбит руски танк. И ще видите колко електронни компоненти на западни компании има там. Руснаците вече няма да имат достъп до тях", каза Борел.

Борел очаква БВП на Русия да се свие с 10% тази година, което според него ще доведе до „най-голямата рецесия... след разпадането на Съветския съюз“. Много скоро руският президент Путин "ще трябва да избира между оръжия и храна за хората", твърди Борел.

„Ако в началото на войната делът на руските енергоносители в ЕС беше 40 процента, сега той спадна до 20 процента“, коментира Борел и добавя, че е невъзможно "да изискаме от европейската икономика да спре да купува газ за една нощ".

Запитан защо Брюксел не наложи санкции върху вноса на руския газ, за ​​да намали приходите на Русия, които отиват за войната в Украйна, Борел каза, че предложението е било сериозно обмислено, но отхвърлено. Според него вместо това е взето „твърдо решение“ „да спрем да купуваме руски петрол от края на годината, а сега сме в процес на спиране на купуването на газ от Русия", казва още Борел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
11
 
12
 
! Отговори
Руска сила преди 1 година
Смешници.И двете си ги имат.Снаряди,картофи и водка никога не свършват в Русия
456
4
 
6
 
! Отговори
Тираджията Z преди 1 година
Преди това обаче Европа и Америка ще направи тоя избор
455
7
 
11
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Вова Вова опять обосралис как всегда Вова.
454
3
 
3
 
! Отговори
Просълзих се преди 1 година
Ривъъъъ. Вервам вииии....
453
2
 
11
 
! Отговори
До497 преди 1 година
Корекомате с руски стоки ли ще са?
452
3
 
7
 
! Отговори
До76 българин на 66 преди 1 година
Тези големи доходи, да не са от руското посолство?
451
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се върнем май на Корекомите и ще гледаме витрините и ще си мечтаем и ако някой му дадът някой друг долар от фабриката ще се кефи цяла година,че си е купил нещо западно. Не вярвам в Америка да е имало Комунистически магазин и да им раздават рубли да си купят Правец.
450
9
 
10
 
! Отговори
ученик, ама бивш преди 1 година
До: номер 491 А аз като гледам САЩ "фалират" от 1964 г., тоест откакто се помня, и... продължават да "фалират".Така поне ни учеха в учебниците когато бях в 11-ти клас през 1982 г.И сега продължават да "фалират".
449
3
 
3
 
! Отговори
до 492 преди 1 година
Ми... той Бойко Методиевич Борисов гледа от Путин та и той като него!
448
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Световната общност очаква в най-скоро време Путин да бъде заловен и съден за геноцид, тероризъм, военни престъпления и престъпления срещу човечеството.
447
1
 
5
 
! Отговори
ХРИСТИНА преди 1 година
до коментар 492 ЧОВЕЧЕ ,ТЕ ГО ТЪРСЯТ ТОЗИ КРАДЕЦ ОЩЕ ОТ ВРЕМЕТО НА ИВАН ГРОЗНИ,ЧЕ ДАЖЕ И ПО-ДАЛЕЧЕ!!!
446
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Богата страна като Русия и беден народ като руския означава че някой яко го краде. Руснаците ще го намерят този рано или късно.
445
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех вече от 6 месеца Русия фалира а Путин умира..А Украйна вече фалира миналата сидмица, нямаха достатъчно пари завъншния дълг!
444
13
 
12
 
! Отговори
Олд преди 1 година
До Анонимен486 Всички путинофили сте дибили , ЕС ще ви надживее всички смотани пророци.
443
5
 
9
 
! Отговори
Тоя буратинорел ... преди 1 година
лъже повече и от нашето Кирчу ментака!
442
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сталин какво избра за 40 милиона руснаци?
441
8
 
14
 
! Отговори
Русобил преди 1 година
До българинКаква пазителка на християнските ценности може да бъде путинова Русия при положение че се кланят на една сифилистична мумия.
440
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смотания борел и стадото негодници начело на Европа, с голям апломб по същия начин обявиха, че до три месеца ще фалират Русия с адските им санкции. И какво стана? Рублата стана най-добре стоящата валута, Путин си го премести в другия крачол, а скапаняците начело на Европа се надпреварват да ни обявяват ограничения - за ток, за вода, за газ, за отопление и скоро ще стане кът и храната. Както е тръгнало, Европа ще сдаде багажа още напролет.
439
9
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 1 година
Борел е най- големият путинофоб и русофоб в ЕС. Приказва неадекватни глупости, ако му четете приказките ще разберете, че Москва скоро ще падне, руснаците едновременно бедстват и нападат, но в същото време и губят. Загубите са им огромни, нямат оръжия пък.. ей на- водят война срещу Украйна и западните технологии и оръжия. Оксиморони някакви, но да не навлизаме в подробности. Ако подобни дър та ци не са на ръководни постове в ЕС, то все още има шансове за просъществуването на този съюз.
438
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Истина е че в ... Ти умнико по това време нищо няма да гледаш, защото няма да имаш достатъчно пари за ток, вода и ще ти е замръзнал апартамента, след смъртта на топлофикацията. Освен това няма да можеш да разчиташ и на "демократичната" газ, купена без рубли, поради цената, на която ще ни я доставят. Вероятно няма да имаш достатъчно пари и за храна, защото мъдреците от ЕU и САЩ ще докарат Европа до фалит, а заедно с нея и нас.