27 китайски самолети навлезли в зоната за ПВО на Тайван

По-рано Пекин уведоми за планирани военни учения в района
43
27 китайски самолети навлезли в зоната за ПВО на Тайван
Снимка: БГНЕС/ЕПА

Двадесет и седем китайски военни самолети навлязоха в зоната за противовъздушна отбрана на Тайван, съобщи Тайпе.

Съобщението бе направено докато председателят на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси осъществи спорното си посещение на самоуправляващия се остров, който Пекин смята за своя територия.

"27 самолети на НОАК навлязоха в обкръжаващата зона на (Република Китай) на 3 август 2022 г.", заяви Министерството на отбраната на Тайван в Туитър.

По-рано Китай уведоми за планирани военни учения в района.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
6
 
! Отговори
асдаа преди 1 година
Айде стига лъжи. Тайван си е китайски. Който не вярва да намери "Шанхайското комюнике". През февруари 1972 година по време на посещението на американския президент Никсън в Китай двете страни подписват Шанхайското съвместно комюнике, в което се изтъква, че САЩ осъзнават, че всички китайци от двете страни на Тайванския проток са част от един Китай в света, Тайван е част от китайската територия. Тоя път краварите се опитват да захапят по-голям залък от устата им ама ще им избият зъбите.
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ пък си правят планираното учение в Индонезия точно сега. Та Китай май помпа мускули заради войските на Америка в близост до границите си.
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Жалко, че вероятно почти всички коментатори не сте ходили нито в Тайван, нито в Китай, за да видите къде са едните и къде другите, като общество, като градска среда, като финансов, технологичен капацитет, като военна сила. Там тези полети са ежедневие и показват мускули, а в Тайван има постоянно американски самолетоносачи и даже излъчват музикално радио от някои с радиоводещи- военнослужещи. А бизнесът върви! Тайван е между най-големите инвеститори в Китай. Кой кого провокира не е ми е ясно.
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22. Управляващите манифестират , че са против САЩ за пред обикновенните хора. В реалност До 5.12. т.г много от тях ще се преориентират към други страни, Турция, Армения, Грузия, Азърбайджан и др в Азия Населението , което остане ще се преориентират и то в съвсем различни посоки. Конкретно да са против САЩ няма да има мнозинство.
20
5
 
3
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Wishful thinking?!? Да не мислиш че като напишеш "Светът" "Китай" " Комунизъм" "Русия" анархия, умрели от глад..нещо ще хваща дикиш?!?....една стинка няма да ти платя като работодател)))
19
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия у4ения са обявени още март 2021... Китай ги е сагласувал с Тайван ... като всяко у4ение до сега ... в една блатна страна север пак бъркат компютрите с компотите
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в русия има пияндурско взятни4ески *** независимо какво е на влас цар ген сек занолено пед..ал4е ... а комунизма само влошава нещата кудето и да дойде
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 22 . Китай въобще не се интересува от Русия за военни съвместни действия. Китай е в територията на РФ. И си действа както и е добре.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 . Никои , както и аз не пиша , че в Русия има комунизъм. По точно със сигурност чувствам че от корупция ще са в хаос и анархия. Продукти няма как да дават или да получават, като водят тази специална операция. Света се е отдръпнал да търгува с руснаците. БРИКС освен Китай който е по близо да комунизъм, другите са много далече от еднопартийна система. Те няма да го подкрепят в един военен конфликт.
15
1
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Тя вече почна)
14
3
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
WWlll е на прага ни. Бог да пази България.
13
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До13. Русия ще се двоуми накъде да се бие. Срещу Европа или срещу Китай. Печеливш ход няма. Сама си създаде проблема със своето хитруване да се прави на велика сила само с ракети , корупция , черни пазари в енергетиката,газта,диаманти, злато и друго що падне
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 16. Отчасти има истина. Но на 100% и Русия трябва след 5.12. да вземе решение т.е. да се преориентира.Към Китай ли е или към Европа. И това се отнася както за управляващото устройство на върха от пирамидата, така и за милионите руснаци от дъното на населението.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На снимката F-16. Китайците да не са го копирали и това?
10
1
 
5
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
Украйна,Тайван,Армения,Косово.......Случайност?
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
13 в руските социалки пишат не само руски граждани, не си прави изводи от това. Даже в момента предимно хохли поляци от смесени бракове и разни латвийци пълнят с коментари. Отделно че още 2014 цру каза че търси руско говорящи за агенти. Отделно пък и какво изкара Сноудън че Анс и цру имат цели отделения специално за Русия. Структурата сигурно още може да се намери в нета.
8
2
 
6
 
! Отговори
Изпуснали спирачки преди 1 година
Ами не са успели да спрат навреме, май им се е износило феродото на спирачките на самолетите :DОт друга страна нищо фатално не се е случило. Малко театрални постановки и толкова. Байдън ще се обади на Си, някой конгресмен ще си поговори с Тайван, след 3 до 5 дни сценаристите ще обявят край на постановката и... Всеки ще продължи с живота си.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анализ на деня преди 1 година
Днес прочетох доста коментари в "Телеграм" и "ВКонтакте" писани от руски граждани,в които се надсмиваха над китайското безсилие и унижението на което бяха подложенитези дни от САЩ. Подиграваха се че и председателя на латвийския Парламент, щялв скоро време да посети Тайван, за да засвидетелствува подкрепата си за режимав Тайпе. В своите коментари наблягаха и на факта, че на този етап единствено Русияима куража да се изправи пред Запада, докато останалите били единствено...клоуни !
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
8 ***, вчера други ги писа, утре ще пищиш като съдран че не искаш комунизъм понеже няма кой да ти плати гранта пък и в затвора вкарват за такова тролене както си му е редът.. Жалка пародия сте вие наемните троленца.
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
7 глупости на търкалета. Най големият пазар на китай е самият китай. Народите на латинска америка африка че дори и индия също разчитат китайският износ. Така че китай преспокойно може да се обърне към собствената си средна класа и другите континенти, ако поиска. Обаче тогава ще стане световна криза. Голямата депресия почва от сащ, кризата с имотния балон също почна от сащ. Китайците нямат намерение изведнъж даноставят всички гладни. Постепенно затягат хватката и сащ вече са в нокаут.