Зеленски не бил готов да преговаря с Русия

Договор може да има, когато Русия напусне украинските земи, добави той
11 сеп 2022 23:15, Красимир Ангелов
322
Зеленски не бил готов да преговаря с Русия
Снимка: БГНЕС

"Към днешна дата - не. Не виждам никакво желание от руска страна да бъдем конструктивни", отговори Зеленски на въпрос в интервю за CNN, излъчено днес. "Принципът ми е, че не говоря с тези, които поставят ултиматуми", добави Зеленски.

Президентът на Украйна даде утвърдителен отговор и на въпроса дали ще се "бори докрай".

"Знам, че някои страни ни тласкат в посока на Минския процес. Искам светът да признае, че едно нещо е дипломатическо решение, а друго е Минск-2, -3, -5, -10. Това са две различни неща, защото Минск е празна хартийка", каза Зеленски, визирайки споразуменията от Минск за разрешаване на конфликта в Донбас.

Той добави, че договор между двете страни може да бъде сключен, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Русия не се отказва от преговорите с Украйна, но че по-нататъшното им отлагане от страна на Киев ще усложни възможността за постигане на споразумение с Москва.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отговорна за мащабното прекъсване на електроснабдяването в Източна Украйна, като обвини Москва, че умишлено е засегнала гражданската инфраструктура.

"Има пълно прекъсване на електрозахранването в Харковска и Донецка област, частично - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област", заяви Зеленски в изявление в социалните мрежи, обвинявайки Русия в тероризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
1
 
9
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 1 година
Но е готов да влезе в Москва.
184
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Против войната на Русия съм, но не мисля, че Украйна е свободна и независима! Тя никога не е била първо от 1992, а в моминта е държанка на САЩ! Буквално като жена, която не работи и и на издръжката на богатото си гадже! Затова пък няма думата във връзката!
183
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна не е една северенна държава за да преговаря с друга деверенна държава!
182
7
 
5
 
! Отговори
РУСИЯ Е враг... преди 1 година
На СВЕТА НОМЕР-1...!!!
181
4
 
9
 
! Отговори
Пирова победа преди 1 година
Погледнете собствената си къща, че тя гори!Липсата на газ вкарва Европа в бедност и рецисия! На САЩ не им пука, даже печелят от ниски цени на евро стоките! Еврото под долара стана. ЕС и САЩ не искат да спрат вноса на песка газ и нефт, просто искат да сложат капак да да си ги кепеват евтино???? Но ще продължават да купуват, защо Гирмания не си и прекратила договора с Гозпром? Защото иска да продължава да взима газ ако може и безплатно. Но Русия няма да я даде!
180
2
 
12
 
! Отговори
Дам... преди 1 година
Зеленият няма да преговаря, докато менторите му не го принудят. За момента те нямат никакъв интерес от преговори между Русия-Украйна за спиране на огъня.
179
4
 
6
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
ЩЕ ПРЕГОВАРЯТ УКРАИНЦИТЕ---КОГАТО РАШКИТЕ НАПУСНАТ УКРАЙНА....СЕГА НЕМА ЗА КВО...хахаха..
178
4
 
4
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
Ами да излязат от АЕЦ-а руските войски ...МАЙКАСИ ЛИ ДИРЯТ ТАМ...!???.
177
4
 
11
 
! Отговори
До против войната преди 1 година
Ами той беше избран от украинцити за да приключи войната от 8 години в Донбас, това им беше обещал..но изведнъж като дойде правителството на Байдън, Зеленски се обърна и започна да ескалира! То си имаше Мински споразумения за мир но Зеленски НЕ искаше да ги изпълни политически!
176
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, а кога бяха времената Лавров да казва: "ще преговаряме, като свалят оръжието."
175
8
 
7
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 година
...ако ги четеш руските таракани , не руските ракети, а Зеленски "унищожавал" Украйна? Кремълският цинизъм не знае граници! От Кремълския военно-престъпник до последният ТроЛл! И може ли да преговаряш с хора, които твърдят ,че не са нахлували в Украйна!
174
3
 
4
 
! Отговори
До 272 СМЕХ преди 1 година
Ще се смеете ли,ако войната излезе извън територията на Украина и в нея се включат още държави,или ако от ЗАЕЦ изтече радиация?Аз няма!
173
8
 
10
 
! Отговори
Против войната преди 1 година
Въпреки, че войната задължително трябва да приключи час по-скоро, Зеленски унищожава Украйна със своите решения. След тая война, от тази страна ще останат само парчета, огромна бедност и нулева инфраструктура. Тъй ли нямаше начин бе Зеленски, да не унищожаваш страната и пак да донесеш просперитет и евро ориентация. Защо ти бе нужно слагане на Натовско въоръжение насочено към Москва? Защо бе си разви бизнес отношенията с Европа и Русия, а се насочи да развиваш военна нападателна инфраструктура?
172
5
 
9
 
! Отговори
РУСИЯ Е враг преди 1 година
ТРЯБВА ДА БЪДЕ БИТА ДО ПЪЛНО НАСИ РАНЕ....ЯКОООО!
171
6
 
9
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
ЗА КАКВО ДА ПРЕГОВАРЯ ЗЕЛЕНСКИ -- ЗА СПРЕ настъплението на ВСУ , ли и да даде възможност на РАШИСТИТЕ да се реорганизират ли....хахаха...САМО БОЙ ПО ТИКВИТЕ ИМ !!!ТОВА Е спасението за Украйна!
170
3
 
3
 
! Отговори
До 265 преди 1 година
Това означава още украински бежанци,търсещи препитание в Европа.
169
4
 
9
 
! Отговори
Видял преди 1 година
Както малките деца - плаче - веднага пари, плаче - веднага го обличат, плаче, веднага ги нахранят. Те се научиха само да ревът тези. И са станали големи манипулатори благодарение на ухажването им. Автобусите с туристи - може да не Ви казват но още пристигат по черноморието!!!
168
4
 
6
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Това са му наредили шефовете.Всеобща тайна е кои са те
167
6
 
13
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 1 година
Русия ще се бие на територията на Украйна до последния бурят!
166
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам за Зеле, на не изглежда добре за Ивропа- навлиза в неизбежна рецесия!