Зеленски не бил готов да преговаря с Русия

Договор може да има, когато Русия напусне украинските земи, добави той
11 сеп 2022 23:15, Красимир Ангелов
322
Зеленски не бил готов да преговаря с Русия
Снимка: БГНЕС

"Към днешна дата - не. Не виждам никакво желание от руска страна да бъдем конструктивни", отговори Зеленски на въпрос в интервю за CNN, излъчено днес. "Принципът ми е, че не говоря с тези, които поставят ултиматуми", добави Зеленски.

Президентът на Украйна даде утвърдителен отговор и на въпроса дали ще се "бори докрай".

"Знам, че някои страни ни тласкат в посока на Минския процес. Искам светът да признае, че едно нещо е дипломатическо решение, а друго е Минск-2, -3, -5, -10. Това са две различни неща, защото Минск е празна хартийка", каза Зеленски, визирайки споразуменията от Минск за разрешаване на конфликта в Донбас.

Той добави, че договор между двете страни може да бъде сключен, след като Русия напусне украинските територии, без да уточнява какво има предвид.

Руският външен министър Сергей Лавров заяви днес, че Русия не се отказва от преговорите с Украйна, но че по-нататъшното им отлагане от страна на Киев ще усложни възможността за постигане на споразумение с Москва.

По-рано днес украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е отговорна за мащабното прекъсване на електроснабдяването в Източна Украйна, като обвини Москва, че умишлено е засегнала гражданската инфраструктура.

"Има пълно прекъсване на електрозахранването в Харковска и Донецка област, частично - в Запорожка, Днепропетровска и Сумска област", заяви Зеленски в изявление в социалните мрежи, обвинявайки Русия в тероризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


322
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
14
 
8
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Ми като не знаете какво е Украйна в последните години, как въобще заемате страни?? Там се извърши държавен преврат и от там насетне цели региони се противопоставиха на новата управа и то с право, след което бяха подложени на системи бомбардировки и всякакъв друг вид тормоз.. Накрая Путин се активира, защото практически 20% са си руснаци там.. Е кое не разбрахте?
104
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До В последната минута Скоро пак ще има пушене в руските бази, но този път може да се окаже не само там :)))))
103
10
 
6
 
! Отговори
В последната минута преди 1 година
Около 20:00 часа българско време бяха извършени ракетни атаки по най-големите топлоелектрически централи в Източна и Централна Украйна:Харковская ТЕЦ-5 и Змиевская ТЕЦ в Харковска област,Павлоградска ТЕЦ-3 в Днепропетровска област,Кременчуг ТЕЦ в Полтавска област.Изстрелванията са извършени от водите на Черно и Каспийско море.От тази вечер цяла Източна и Централна Украйна вече са в тъмнина.Заедно с електрозахранването са силно повредени и водопроводните мрежи в тези райони.Генералният щаб в Москва най-сетне се окопитиот пропуските си до сега и зае по-твърда позиция във водене
102
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До (-_-) Време е да си припомниш, че през последния час поне 4 пъти излъга за това какво "понасяш" и какъв "не си" "Отговорите" на въпрсите ти ще си дойдат сами, когато си припомниш за лъжите си.
101
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Т-34 Ако знаеше значението на думата аргументи, нямаше да пишеш небивалици и да демонстрираш вопиюща неграмотност. :)))) Не ме впечатлява нито една от тролейските ти тактики. Време е да се ориентираш към Телеграм или там каквото правиш по малките часове на деня :)))
100
20
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Мисля, че е време да попитам пак: какво е Украйна и от де се взе тоя комик на чело? Защо Путин е лош, а пък тоя марионет не е? Има ли някакви хора изгорени живи в Одеса или това е плод на моята фантазия?
99
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Т-34 Кръстил си се Т-34. Едва ли може да има по-голямо осакатяване от това :)))))
98
6
 
16
 
! Отговори
Apple преди 1 година
Краси как го е написал само "Не бил". Другарю кандидат-журналист, Зеленскии не е готов да преговаря с Русия. Не само, че не е, ами и не иска да чуе, което е напълно достойна позиция за президент на Украйна. Това не ви е другарят Радев, който се дупи на Путин и лъже, че има силата да сваля цените на горивата.
97
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Т-34 "Нахъсани наемници и модерна техника." Никой не може да ти помогне, че си неграмотен.
96
1
 
3
 
! Отговори
До (-_-) преди 1 година
Не влизайте в оправдателен режим с анонимния,който умишлено ви дразни.Това,че не мислите през телевизора,е отрова за него.
95
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До (-_-) "Също не понасям лъжи и пропаганда." Циничността на русофилите е надмината само от наглостта им.
94
12
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Не съм русофил или какъвто и да е друг фил :) просто имам силно изострено чувство за справедливост и понякога това съвпада с някакви неща, които се случват по света.. Също не понасям лъжи и пропаганда.
93
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо, напролет като му отънее гушката, ще бъде.
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Т-34 Никой не може да ти помогне, че си неграмотен.
91
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До (-_-) "Не залагам на никого" Русофилът лъже сутрин, на обяд, и вечер. А, и докато спи.
90
5
 
6
 
! Отговори
. преди 1 година
Зеленски не е на зор, Путин е...
89
1
 
4
 
! Отговори
(-_-) преди 1 година
Не залагам на никого. Жал ми е за обикновените хора, които стават жертва на цялата тая простотия. А мен или теб никой не пита. Нещата въобще никога не са опирали до народа с малко изключения в историята, които бързо се коригират. Примерно френската революция - за един кратък момент хората се усетиха и после набързо ги сложиха обратно по клетките...
88
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 140 Руските слуги не са "граждани", а крепостни селяни корумпирани от Жужето крадец.
87
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 137 "Никой не защитавам" Русофилът лъже сутрин, на обяд, и вечер. А, и докато спи.
86
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До (-_-) Ти ривеш, че си заложил на куция кон Лавров и на фашиста Пуутлер, но не се притеснявай - когато сдъвчат ампулата ще ти пуснат нова порция опорки, за да намираш смисъл в живота си :))))