Теч от петролопровода "Дружба" е установен в Полша

Това е основният път, по който суровият петрол достига до Германия
12 окт 2022 11:25, Елка Василева
20
Теч от петролопровода "Дружба" е установен в Полша
Снимка: архив, БГНЕС

Теч е установен на петролопровода "Дружба" в частта му, която преминава през територията на Полша. Това съобщи Ройтерс, позовавайки се на оператора на тръбопроводната инфраструктура PERN.

Засегната е една от двете линии на трасето в близост до град Плоцк, който се намира в централната част на страната.

Петролопроводът е основният път, по който суровият петрол достига до Германия. Към този момент причините за инцидента не са известни. Втората линия на газопровода работи без промяна, посочват от PERN.

Други елементи от инфраструктурата на PERN, включително Померанската секция, която транспортира суров петрол, идващ с танкери до Полша, а след това и до Германия, работи в стандартен режим.

Спасителните служби на PERN и Държавната противопожарна служба незабавно са отишли на място, за да оценят ситуацията, да обезопасят района и да започнат спасителни операции.

В този момент всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и опазване на околната среда) предприемат действия в съответствие с алгоритмите, предвидени за този тип ситуации, посочват още от компанията оператор на съоръжението.

Местопроизшествието е обезопасено, добавят от PERN.

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Крим преди 1 година
Русия изтече милиони емигрират на Запад и на Юг Путин погребават тук.
12
10
 
5
 
! Отговори
от ЮАР преди 1 година
Айде и дружба-та отече! Много добро развитие на нещата. Европа напълно скъсва всякаква зависимост от московлука. Петрол и газ, руди и суровини е пълно навсякъде по света. Проблемът единствено е в периода на пренасочване на потоците и се вижда, че Западът се справя доста по-бързо от предвиденото. Желязна завеса към Русия, пълна изолация, там, да си разменят удари помежду си и да се оправят - техния Русский Мир не ни интересува, нито засяга. Цял свят е против бандитите. Не приемаме колхози.
11
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците са противняци
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекалявате с конспиратизма, просто полячета са ритали мачле след даскало, чукнали са го и се е разтекъл.Както 8 години в Донецк нямаше обстрели, просто им гърмяха климатиците и бойлерите на хората.
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Германия започна да става много силна икономически последните 20 години. Господарите и от САЩ решиха че е дошло време да я смачкат малко и да и покажат че все още е окупирана държава. Да не вземат германците случайно да си помислят че са велика сила и пак да тръгнат да правят някоя глупост.
8
6
 
35
 
! Отговори
М преди 1 година
Как мислите какво би се случило в света ако случайно някое съоръжение на САЩ претърпи такава щета? Мисля че веднага ще бъде атакувана някоя набедена държава по въздух и море с ракети. В сърцето на Европа се взривяват газопроводи за газ , за петрол мостове над море и никой нищо не казва. Иначе пропагандата на Путин е всеобхватна, той води хибридни и кибер атаки срещу ""цивилизования"" свят . Той е терорист и т.н. Под носа на ЕС се извършват терористични актове но ЕС си трае защото са "" правилни"
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сърбия нали разчита на Унгария да и доставя петрол по Дружба, явно нема да се случи :)))
6
6
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сега убедихте ли се, че всъщност САЩ е голямото зло. Целящо да разпали война в Европа. А не Русия!
5
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И как това се случва "случайно" в НАТО-ски държави? В Дания СП 1 и 2, в Полша "Дружба". И като знаем, че САЩ командват НАТО, другото е пълнеж, значи всички тези "инциденти" са дирижирани пак от краварите. И за какво, за доброто на ЕС? Във Франция май се усещат - Френският министър на финансите Брюно Льо Мер заяви в понеделник, че Европа не бива да се подчинява на "американското господство", тъй като става все по-зависима от американския втечнен природен газ (LNG).
4
5
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както върви накрая не Русия, а Германия ще обяви война на Полша.
3
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Накрая ще се окажат прави анализаторите, които твърдят, че войната е всъщност Израел и пуделът им Щатите срещу Германия. За кой ли път.
2
5
 
51
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Със страшна сила искат да вкарат Германия и Евросъюза във войната.От 3 дни навсякъде тпускат фейкове че са били думнали и немскто посолвство в Украйна.Тия нацита ще направят голяма беля ако не Вовата не ги думне много скоро.
1
36
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците пускат гранати ,,лимонки,, и където гръмне по трасето.