Кубинец избяга в САЩ със самолет руско производство

Вълна от мигранти се опитват да избягат от икономическата криза в Куба
22 окт 2022 10:03, Елка Василева
39
Кубинец избяга в САЩ със самолет руско производство
Снимка: архив, БГНЕС

Кубинец приземи на изолирано летище в щата Флорида малък самолет руско производство, след като долетя с него от карибския остров. Това стана на фона на вълна от мигранти, които се опитват да избягат от икономическата криза в Куба, съобщиха местни медии във Флорида, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

Едномоторният самолет „Антонов Ан-2“ се приземи около 11:30 ч. на летище Дейд-Колиър във Флорида евърглейдс.

Мъжът е избягал от селището Санктус спиритус в Куба, съобщи в. „Маями хералд“, като цитира говорителя на авиационната служба в Маями-Дейд.

Тази година броят на кубинците, които напускат страната си, се увеличи, като повечето пристигат в САЩ през американската граница с Мексико след пътуване през Централна Америка.

Това засили дипломатическото напрежение между управлявания от комунистите остров и САЩ, които са главната крайна точка за мигрантите.

Куба е засегната от най-тежката икономическа криза от 30 години. Между октомври 2021 г. и август 2022 г. близо 200 000 кубинци са пристигнали на американската граница при 30 000 за същия период през предходната година по данни на американската гранична полиция.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Хой преди 1 година
До 35 Куба не можеш да напуснеш, так както при нас през комунизма!
33
0
 
6
 
! Отговори
Хой преди 1 година
Глупоати,в Куба има всичко за туристите,и нищо за кубинците.
32
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо е избягал? Миналата година бях на почивка в Куба. Там е прекрасно, евтино и има всичко. Хората са усмихнати и щастливи!!
31
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 Траян. Бъркате Русия с СССР. Забравяте туркменци, узбеки, таджики, казахи, киргизи, белоруси, украинци, азери...///////Никой не ги збравя, само че тези народи са били пренебрежително малко.Пример:Таджикистан презВСВ има население окло 1,5млн.,сега са 8млн..И така е с всички азиатски реоублики.РСФСР е имало население от около 110 млн., ако имаха прираста на таджиките СССР никога нямаше да се разпадне.
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 33За Куба не важи, там още Фидел Кастро им разреши. Който не му харесва да ходи където иска, само да не вдига революция и въстания в Куба.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До юбералес ... грешиш. по онова време всички заповеди идваха от кремъл, а конструирането и производството е дело на целия съюз......
28
2
 
9
 
! Отговори
Реалност преди 1 година
С какъв друг самолет да избяга- с Фантом ли ? Кубинците и рашите са си д.*** и ***, естествено че руски самолет ще ползва. Прехваленият комунизъм забранява да бягат хората от страната( който помни или е чел , при соца в БГ, даже разстрелваха при опит за бягство от страната ни!).
27
1
 
11
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До Траян. Във ВСВ жертвите сред украинците са 3-4 пъти повече, отколкото при руснаците. Войната се води основно на украинска и белоруска територия и само върху 6 % от населената с етнически руснаци територия. Сибир Севера и Далечния изток не са "руски" територии Освен местните жители, там са разселени 5 милиона украинци, други 7-9 милиона са унищожени с гладомора, през войната още десетина милиона отиват на небето и на тайно място се заселват руснаци, и тези земи се обявяват за руски.
26
1
 
18
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
Тези канали за имиграция през Мексико се контролират от кубинските служби и това е техен бизнес, както и търговията с храни срещу долари. Има много изчезнали имигранти и всички са ограбени тотално - пари, бижута, телефони и лаптопи. Има сигнали за търговия с човешки органи. Трагедията на кубинците е ужасяваща! Кастро и Че Гевара са престъпници като Путин. Това не са хора!
25
1
 
10
 
! Отговори
Траян преди 1 година
До юбералес Забележка може да се прави само за това ЗАЩО е написано че е Руски самолет. Истината е че е произведен в СССР. Така казвате и за втората световна война - "Русия я спечели". Бъркате Русия с СССР. Забравяте туркменци, узбеки, таджики, казахи, киргизи, белоруси, украинци, азери....защото ние на всики казваме -руснаци. За невежите добавям че най-много жертви във вората световна /като отделен народ/ са КИТАЙЦИ....
24
0
 
10
 
! Отговори
Богомил преди 1 година
До Анонимен 27Луд ли си или само се правиш? Не знаеш ли какъв глад е в комунистическа Куба? Нима мислиш, че този самолет е лична собственост? Пълна шизофрения! Личен самолет в комунистическа страна?! Хахаха
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудя се колко от нашите данъци отиват за хрантутенето на служителите на БТА които ни заливат с "информация" която често е напълно грешна и или напълно безполезна? Антонов е украински самолет. Или поне да го бяха писали съветски. Очаквам като се плаща заплата на служителите на БТА поне да има някакво минимално качество.
22
13
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 1 година
Интересно!!! Уж криза,а бяга със самолет. Ако си беден и бягаш,го правиш с една раница и дрехите на гърба си.
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ан-2 летят ниско и изключително бавно. Това ги прави неуловими за радарите и трудна мишена за ПВО. Китайците навремето го усетиха това и в момента имат няколко хиляди в резерв от тях.
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А ако беше избягал със самолет Американско производство щеше да е по-различно ли? И тогава сигурно нямаше да качите статията най-вероятно!? Пропагандата последните 2-3 години удари невиждани висоти.
19
3
 
18
 
! Отговори
юбералес преди 1 година
Всички знаем, че ''Антонов'' е украински.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нима! Русофилите и тези скърбящи за соца, пък ни убеждават какъв е рай в Куба и какво сме изпуснали
17
1
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 1 година
Защо не е бягал към приятелска Русия? Там ного хубу.
16
6
 
0
 
! Отговори
Бай Шиле преди 1 година
Как така не са го прихванали американците?Може да пренася атомна бомба.
15
4
 
1
 
! Отговори
Хмм преди 1 година
Тоя е 100% агент на ДС за внедряване в Миами