Косово работи за мир и стабилност

Вьоса Османи се надява на договор за признаване
24 окт 2022 23:15, Росен Стойчев
13
Косово работи за мир и стабилност
Снимка: БГНЕС/EPA

Косово работи за мир и стабилност, обяви косовският държавен глава Вьоса Османи, съобщи Данас.

Тя обясни, че голямата идея на нейната страна е да се договори със Сърбия. Настоява международната общност да повлияе на сръбското правителство за договарянето на споразумение.

Още по темата
"Ние търсим договор за взаимно признаване, каквото винаги сме очаквали и ще подкрепяме. Ние търсим стабилност, докато сръбските представители работят в другата посока", коментира Османи.

Тя настоява, че сръбското правителство трябва да разбере, че мирът е основен приоритет за региона. Това трябва да е от интерес за всички страни.

Има подкрепено предложение на Германия и Франция за продължаване на преговорите. Допълни, че различни групи пускат подвеждащи информации за това споразумение.

Косово оценява ролята на международните партньори по темата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Какво ще кажеш за руската военна база в Ниш, маскирана като хуманитарен център?" ------------------------- А ти какво ще кажеш за стотиците краваристански бази НАВСЯКЪДЕ, без да са маскирани като каквото и да било?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
... като трепе сърбите. Не че не си го заслужават, ама хайде не ми хвалете шиптърските търговци на органи и военнопрестъпници.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И защо трябва да има толкова албански държави на балканите,да не би производството и продажбата на наркотици да е станало борсова стока и да е почнало да се котира на европейските борси.
7
1
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Да бе, колихте и бесихте навремето, сега мир, че ви отърва. Кажете това и на украинците, може би като вас искат мир. Аз предлагам да предадете Косово на Сърбия и марш в Албания! Така мир ще има!
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1 Какво ще кажеш за руската военна база в Ниш, маскирана като хуманитарен център? И въоръжена до зъби, каквато е впрочем цяла Сърбия. Белград получи от Русия тежко въоръжение С400...както и руски изтребители МИГ 29. Затова американските бази в региона са наложителни.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
4 Ноуп. ЮЕС базата остава.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Косово не членува в ООН, ИНТЕРПОЛ, ЕС. Следователно никой не може да сезира тези институции, ако правата му са нарушени. Корумпираните представители на тези организации в Косово, които наблюдаваха, как се поставя началото на държавността в Косово, си тръгнаха и оставиха младата балканска държава сама на себе си.Хаосът който настъпи, или по-точно застоят, е трудно преодолим. Незаконният трафик си върви необезрокояван. Също като в България, с разликата, че българите поне могат да търсят правата си
3
3
 
0
 
! Отговори
Киро парцала преди 1 година
Една от най добрите бази на ШАЩ се намира там у Югославия, но надали ще е за дълго още 2/3 години.. Да се надяваме да имат достатъчно разум и да си дигнат гълъбите. Макар, че на Сърбия така и е по леко като я поорязоха..
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Косово работи за мир и стабилност, но само на думи. Корупцията в Косово процъфтява, институциите не работят, политическата върхушка се саморазправа с противниците си, правосъдие няма...Далеч от демокрацията. Също като в България.
1
0
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Спряхте ли да отвличате християни,за да им вадите органите?