КНДР: Вашингтон предприема авантюра, за която ще съжалява

Режимът на Ким Чен Ун изстреля още една балистична ракета
17 ное 2022 08:22, Нели Христова
12
КНДР: Вашингтон предприема авантюра, за която ще съжалява
Снимка: БГНЕС

Режимът в Северна Корея предупреди за "по-ожесточен военен отговор" на усилията на САЩ да засилят своето присъствие в сигурността на региона със своите съюзници и обяви, че Вашингтон предприема "авантюра, за която ще съжалява", съобщиха държавните медии, цитирани от АП и БТА.

Външният министър на Северна Корея отправи критиките си към неотдавнашната тристранна среща на върха между САЩ, Южна Корея и Япония, по време на която лидерите критикуваха Пхенян и се ангажираха с по-тясно сътрудничество в областта на сигурността.

Дипломат №1 на Пхенян заяви, че неотдавнашните съвместни военни учения на трите страни не са успели да обуздаят Северна корея, а по-скоро са влошили собствената си криза в сферата на сигурността и подобни действия ще доведат до "по-ожесточено противодействие".

"САЩ ще са наясно, че това е хазарт, за който със сигурност ще съжаляват", заяви представителят на Северна Корея в изявление, разпространено от агенция KЦТА.

Същевременно властите в Южна Корея съобщиха, че Северна Корея е изстреляла балистична ракета в посока към Японско море. Обединеният комитет на началник-щабовете потвърди, че изстрелването е извършено днес, но не дава повече подробности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Д@КастрирамеПаситто преди 1 година
Cмърт на световните терористи(ФА$Щ) и на техните Подлоз(г)и,включително и български.
9
2
 
5
 
! Отговори
Да преди 1 година
Джо байдън направи така че американците потъват без никакви санкции само да предположим че спрат да разпространяват фалшивите долари без покритие и си представете какво ще стане за нула време
8
2
 
7
 
! Отговори
Ким чен ван дам преди 1 година
Тука много от краварските *** пишат само глупости и се пъчат като пуяци защото нямат представа въобще за какво става въпрос и си живеят в компютърните игри и въобще нямат представа как живеят хората в северна корея колко чисто подредено и красиво е на фона на санкциите които им налагат аз не мога да си представя какво ще се случи с краварите ако някой им наложи една десета от санкциите на северна корея давам им 10 дни живот
7
14
 
8
 
! Отговори
ДжоБаеца преди 1 година
Гръмна две пиратки и много голям му порасна на дебеланкото :)
6
4
 
15
 
! Отговори
ЦРУ преди 1 година
Нали американците си изпратиха самолетоносачите в близост до Северна Корея. Сега ще се чудят дали Путин или Ким ги е бомбандирал. Така са си нещата с американската демокрация. Лошото е, че и в България ни управляват подобни демагози като Байдън.
5
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все едно си вървят 5-6 големи кучета и някакъв пинчер лае , се зъби около тях и демонстрира присъствие! Вас пък, кой ви закача, та се правите на интересни? Борете се срещу вятърните мелници и това е!
4
18
 
8
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 година
Ким Чен да не знае много. Скоро ще гризне атома.
3
6
 
14
 
! Отговори
САЩ с лекота преди 1 година
Ще се сбогува 90% от населението си,ако продължава да си играе с айфона.
2
4
 
13
 
! Отговори
Болните мозъци преди 1 година
От сатаНАТО,бъркат компютърни игри с реалността.
1
19
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 1 година
Дебелото Ким ще го плющят *** в гуантанамо скоро