Над 13 млн. тона селскостопански продукти изнесени от украинските пристанища

Това е станало през "зърнения коридор"
16
Над 13 млн. тона селскостопански продукти изнесени от украинските пристанища
Снимка: БГНЕС

В рамките на "зърнената инициатива" от украинските пристанища са изнесени над 13 милиона тона селскостопански продукти, съобщи министерството на националната отбрана на Турция, цитирано от Анадолската агенция.

По данни на министерството от подписването на споразумението за износ на зърно от украинските пристанища са отплавали 524 сухотоварни кораба със селскостопанска продукция.

Количеството пшеница, царевица, ечемик и други селскостопански продукти, изнесени през зърнения коридор, надхвърля 13 милиона тона, уточни министерството на отбраната.

На 22 юли турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш подписаха в Истанбул споразумение за безопасно транспортиране на зърно от украинските пристанища.

Документът беше подписан от представители на Украйна, Русия, ООН и Турция.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Математика преди 1 година
Нали не си въобразявате, че 13 тона ще изхранят целия свят?
6
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 1 година
Нищо ново. От България след 1944та руснаците изнасят стотици хиляди тонове суровини и продукция. Краде се наред и се изнася с влакови композиции. На руските войници е разрешено да изпращат откраднатото по пощата с безплатни колети. Въобще става дума за тотален грабеж.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пуржо ... Украйна произвежда ТРИ ПРОЦЕНТА от световното производство на зърно . Произвежданото от Русия е ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ, по данни преди войната . Дори Франция произвежда и изнася повече зърно от Украина ... От години украинското зърно не НЕ СЕ ТЪРСИ на световните пазари . причината е че земята в Украйна е закупена от американци а те използват пестициди и химически торове които са ЗАБРАНЕНИ в Европейския съюз ... Образовай се малко Пурко. явно едва завършения 1-ви клас не ти върши работа
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я по добре напишете колко тона злато изнасят канадците от България. Хората тук мизеруват, а политиците продадоха страната на кого ли не.
3
0
 
0
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
С една малка подробност.... ТОВА Е ЗЪРНО И СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ СОБСТВЕНОСТ НА АМЕРИКАНСКИ ФИРМИ, които си закупиха плодородна украинска земя от предателя Порошенко , който има действаща ПРИСЪДА за корупция и държавна измяна .Бивш собственик на сладкарски цех а понастоящем милиардер в зелено . Още преди войната американски цомпании на големи еврейски фамилии владеят плодородната земя в Украйна а клана Байдън притежава Енергетиката на страната. ТОВА ИЗНАСЯ в момента УКРАЙНА - ЗЪРНОТО НА САЩ
2
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
украина да ни даде пари или храни за издръжката на техните бежанци в българия
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Агресорът Русия и терористичният режим според ЕС е спомогнал за това. Как само си противоречат, а искат да ги поддържат. До време, народите не са безумно глупави и търпеливи.