Седем жертви на бактериална инфекция във Великобритания

Възможно е да се причинява от бактерии, резистентни на антибиотиците
5 дек 2022 17:00, Елка Василева
17
Седем жертви на бактериална инфекция във Великобритания
Снимка: архив, БГНЕС

Момче на 12 години от Лондон стана седмата жертва на бактериална инфекция във Великобритания.

Властите във Великобритания са изключително разтревожени от големият брой смъртни случаи, тъй като обикновено от такава бактериална инфекция, причинявана от Стрептококи от групата А, годишно има не повече от 3-4 смъртни случаи, предаде кореспондентът на БНР.

От Агенцията за здравна сигурност заявиха, че не коментират отделните случаи, но по повод на починалото в Лондон момче те отбелязаха, че за първи път е пострадал ученик от по-горните курсове на обучение.

Вчера председателят на Консервативната партия Надим Захауи, бивш министър на здравеопазването, заяви, че е необходимо родителите да бъдат изключително бдителни и при симптоми от рода на температура, треска, главоболие, обриви и възпалено гърло с гнойни полипи, да търсят незабавно медицинска помощ.

По принцип става дума за симптоми, свързвани със заболяването скарлатина при децата. Медицинските данни показват, че случаите на скарлатина остават много по-високи от очакваното по това време на годината. Отчетени са 851 случая през седмицата от 18 до 25 ноември, като средно за предишните години по същото време е имало по около 186 случая.

Има предположения, че инфекцията се причинява от бактерии, които са станали резистентни към антибиотиците.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВаксинКа срещу стрептококи няма. За съжаление! Боледуваш си от гнойни ангини колкото пъти си можеш, някои го правят и всеки месец .
13
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който си е ваксинирал срещу ковид, има повишен и активен имунитет и срещу други вируси и бактерии.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мда, резистентна към антибиотици (анти-живот, ако някой не се е усетил), но ей сега ще ви спретнем една ваксинка - тя ще ви спаси, ама само ако си я биете на 4 месеца, нищо работа.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И менингит вирее там защото живеят по сто човека с общи тоалетни и кухни.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нормално! След ваксата естественият имунитет е тотално сринат, тъй че такива новини тепърва предстоят.
9
3
 
11
 
! Отговори
.... преди 1 година
което става не без намесата на сзо и поредния геноцид над Человечеството от сатанисти глобалистки комунистки паразитки..
8
0
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 1 година
ТОВА СЕ ЛЕКУВА ТОЧНО И САМО С ПОДХОДЯЩИ АНТИБИОТИЦИ И ТО - НАВРЕМЕ!!! ИНАЧЕ СТАВА СЕПСИС!! В АНГЛИЯ ДАВАТ АНТИБИОТИК САМО В ПРЕДСМЪРТНО СЪСТОЯНИЕ!!! ОТ ЛИЧНИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ!
7
5
 
13
 
! Отговори
Бг преди 1 година
За Лондон не знам, но тук лекуваха ковид със 7 вида антибиотици. Тепърва ще си патим от резистентните бактерии, некомпетентни лекари и бабите/дядовците дето за едно кихане си пият антибиотик
6
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До това води глобалният свят. Бог е направил за всеки народ територия никъде не е казал да се смесват различни племена и народи. Резултата се вижда.
5
4
 
4
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Вакцинити. Инцестити тъй праят
4
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде ваксини ви се привиждат! Става въпрос за малки деца и един по-голям ученик! Никой от тях не е имал ваксина против ковид! Всъщност ваксинацията подсилва имунитета, а не обратното!
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опитаха ли къртене на пейки?
2
14
 
18
 
! Отговори
препърс преди 1 година
Рискувам да ме баннат,ама ще си го кажа,първо да почиват в мир,второ защо никой не говори за повишената смъртност из целия свят,причината за която са добрите ваксини,дето ни убеждаваха че като се боцнеш и лошия коби няма да ми закача,няма ама нъцки,страните с голям процент боцнати има повишена смъртност от всякакви неща които преди го е нямало,убихте си имунитета бре хора
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света бавно, но сигурно отива по дяволите с бодри темпове :)