Евакуация в Хайделберг заради бомба от Втората световна война

250-килограмовият боеприпас е открит при строителни работи
9 дек 2022 13:09, Елка Василева
6
Евакуация в Хайделберг заради бомба от Втората световна война
Снимка: архив, БГНЕС

Полицията в Хайделберг започна да евакуира хиляди хора преди планираното отстраняване на бомба от Втората световна война близо до централната гара в югозападния германски град, предаде ДПА, като се позова на полицейски говорител.

Той каза, че служители обикалят от врата на врата, а също така предупреждават населението с високоговорители. Детските градини, учебните заведения и търговските обекти в района ще останат затворени. Единствено железопътната гара ще остане отворена възможно най-дълго.

Целият район трябва да бъде напълно евакуиран до обяд. След това централната гара ще бъде затворена за кратко, докато бомбата бъде обезвредена.

250-килограмовият боеприпас беше открит вчера при строителни работи. След това бомбата бе обезопасена от сапьорски екип и охранявана от полицията през нощта, когато бе обособена 50-метрова забранена зона.

В Германия често откриват неексплодирали боеприпаси от Втората световна война. Повечето от тях биват обезвреждани от сапьори без инциденти, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо обръщате българските медий вниманание и отразявате от германия след като в германия въобще не им дреме какво се случва в България и почти никога не показват новини от България
2
0
 
4
 
! Отговори
Подаръци ще има... преди 1 година
77 годишен Подарък от "партньорите" на Дойчландия в "югозападния германски град" - я, американци, я англичани!
1
0
 
6
 
! Отговори
Историка преди 1 година
Това е приятелска бомба от американците. Те пускаха и над София като приятелски поздрав