Широко обсъждане на евтаназията започна във Франция

Деликатният въпрос е спорен в страната
28
Широко обсъждане на евтаназията започна във Франция
Снимка: Pixabay

Широко обсъждане на деликатния въпрос за евтаназията започна във Франция, след като вчера премиерът Елизабет Борн сложи началото на работата на 185-членен обществен съвет, който ще заседава до края на март, предаде БТА като се позова на ДПА.

Съветът трябва да изработи препоръки за последващо решение на френския парламент, което се очаква към края на следващата година.

"Едва ли има по-деликатен и сериозен въпрос от този, който ви е възложен", каза Борн. "Но ние не можем да пренебрегнем положението на онези, които искат активна помощ в края на живота си", добави тя.

Във Франция е забранена активната евтаназия, тоест даването на смъртоносен медикамент на човек. Законни са пасивната евтаназия чрез изключване на поддържаща живота апаратура и непряката евтаназия, при която се прилага силно болкоуспокояващо със страничен ефект ускоряване на смъртта.

Въпросът за евтаназията е спорен във Франция. Няколко случая с тежко болни хора, които искат да умрат, или хора, чиято смърт е предшествана от години на борба, са предизвиквали разгорещени дебати в обществото. Но обсъжданията в парламента по темата досега на са давали резултат, припомни ДПА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Францияевтаназия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направо да се записват в сектата на Крис Корда.Като ви казвам,че нещо са откачили...така си е.Някакви сектанти са това.Звучат точно като тази секта Църква на Евтаназията,която проповядва джендърство и самоубийство с цел да се намали населението да се спрат климатичните промени.