Огромно поскъпване във Великобритания

Храните поскъпват
5 яну 2023 00:00, Росен Стойчев
61
Огромно поскъпване във Великобритания
Снимка: БГНЕС/EPA

Поскъпването на храните във Великобритания достига рекордни стойности, съобщи БНР.

Това показва проучване за декември.

Още по темата
Има голямо поскъпване през последните два месеца.

Само за миналия месец то достига 13.3 процента. Това става в период, в който хората обичайно се запасяват с храни.

Британският консорциум за търговия на дребно следи промени основните 500 продукти за потребителите. Все пак нехранителните продукти отчитат поевтиняване.

Страната търси варианти за овладяване на статистиката. Търсят се и правилни реформи.

Води се диалог на различни нива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
2
 
! Отговори
гошето преди 1 година
До Дс Е кое му е евтиното ??? ниско качество храни от лидл / алди или пени . Мерси . Ама съм живял на запад и знам че има олио от 1 евро до 4 евро .
45
3
 
2
 
! Отговори
Дс преди 1 година
Да, бе, да, пишете ми глупост, колко е скъпо във Великобритания, Германия, Испания и др. Хората са прости, не пътуват, не виждат и не разбират от цени. Слуги сте на продажните и некадърни управници.
44
6
 
3
 
! Отговори
Кина преди 1 година
Най-голямо е поскъпването в Русия защото скоро 1 трилион рубли ще се купуват за 1 долар.
43
6
 
6
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Англия през 16-ти век е била по-добре от Русия 21-ви век. А Путин върна Русия в каменната ера. Емигрирайте в Русия! Ще направите голяма услуга на България.
42
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Всеки ден публикуват някаква статия от рода на поскъпване в Германия, спират да зареждат колите на ток във Швейцария, поскъпване във Великобритания... Това се прави, за да не се бун.туват овцете в България. В Англия стачкуват постоянно. Затова имат увеличение на заплатите, получават солидни компенсации за ток и газ, цените въпреки всичко са много по-поносими от България. Замислете се!!
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Във Великобритания беше добре за емиграция и работа в периода 2002-2007 г, сега е кауза пердута. Само че в ония години ингилизите не пускаха българи да работят свободно на Острова, от 2004 г пуснаха да работят тия от бившия соц лагер, където влезнаха в ЕС, като поляци, литовци итн, те се възползваха и наводниха Албиона.
40
1
 
5
 
! Отговори
Пепи преди 1 година
До КалоянОгромна част от плодовете и зеленчуците в Англия идват от Испания. По конкретно Алмерия . Как се отглеждат - едни затворени помещения и яко торове . Помпат вода от морето - солена . И после ни има вкус ни се разваля . Доматите там гният доста странно .
39
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 15 "Бяло саламурено сирене 3.50 паунда/кг," - ама от това дето ТИ го купуваш.
38
4
 
9
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
Чета как продуктите били по-евтини в Малобритания, че били и по-качествени. Първото за някои неща може, но да кажеш че на мрачния, сив остров плодовете и зеленчука са хубави трябва да си луд. Млечните са им трагедия също, като цяло храната е под всякаква критика, ГМО и яко фалш. Нека да е евтина ;)
37
3
 
10
 
! Отговори
гошето преди 1 година
Рамп стейк стартер ??? Кви са тия глупости . Не можеш ли да кажеш две кюфтета с некви глупости - 10 паунда. Е кво му е евтиното .
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чак па двойно едва ли, правя сравнение по ресторанта на работа, миналата година си обядвах често рамп стейк за 8 паунда, тази година е 10 паунда, даже има често промоции 10 паунда със стартер, който обикновенно е 3 паунда.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Все тая
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом и наглисаксоците *** заради високите цени,представям си *** като нас какво ще правят,най вероятно ще трябва да вият?
33
3
 
12
 
! Отговори
пепи преди 1 година
22 паунда за бояджия в Англия??? . Това братовчед ли е . Платени ли са всички данъци амортизации разходи по машини и кво ли не . Обикновено строителите работят като самонаети. Което ще рече че от тия 22 паунда на час я вземе 8 след всичките разходи .
32
2
 
22
 
! Отговори
Е, и? преди 1 година
Нас тва кво ни топли?
31
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как е в любимата на нека.дърниците Русия?
30
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Туй- то! Антируските санкции действат БЕЗОТКАЗНО!!! За съжаление - Скоро и у нас!
29
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ришито Сунак ще ги оправи! Ще им предаде опита от третия свят!
28
2
 
10
 
! Отговори
Ае, къш преди 1 година
Бреееееей, че то тук само от експерт нагоре, бе бате. Тъй било, инак било, нам как било. Единият вземал нам колко, другия пък пащърнак му дали, все кpaтyнкoвци от кол и въже. А като постоят някои две седмици в чужбина и започват да забравят българските думи. Вземате ми дедовия, плюнковци, ей тва ми вземате. Ае, въз, ше ви шибаткалинките и разбиратели
27
8
 
31
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
И аз живея повече от 20г в Лондон и мога са потвърдя, че абсолютно всички храни са минимум на двойна цена в сравнение с миналата година. Тука някакъв бояджия се хвали, че взимал 22 паунда на час - пълни глупости точно пък за бояджия пък дори да е вярно това са пари преди данъци и отчисления, вноски за пенсия итн, като си плати ипотеката или наема, транспорта, каунсъл такс, тока, газта, водата и храната нищо не остава. Който е успял да купи имоти е добре останалите блъскат за да преживяват.