Южна Корея забелязала севернокорейски балон над територията си

Вероятно става въпрос за метеорологичен балон, а не шпионски
6 фев 2023 14:17, Йоана Цонева
34
Южна Корея забелязала севернокорейски балон над територията си
Снимка: БГНЕС

Армията на Южна Корея е проследила севернокорейски балон над територията на страната, но е установила, че той не представлява заплаха, съобщава "Ройтерс".

Министерството на отбраната посочва, че балонът е навлязъл за няколко часа във въздушното пространство на Южна Корея в неделя. Ведомството допълва, че в отговор е предприело неуточнени "мерки".

Според официалните лица става въпрос за метеорологичен балон, а не за такъв, предназначен за шпионски дейности.

Още по темата
Новината идва, след като преди дни Съединените щати свалиха предполагаем китайски балон за наблюдение. Това допълнително обтегна отношенията с Пекин, който твърди, че става въпрос за цивилен дирижабъл, който случайно се е отклонил във въздушното пространство на САЩ.

Напрежението между двете Кореи се повиши, след като миналата година Северът проведе рекорден брой ракетни тестове, а Югът се присъедини към съюзниците на САЩ във военни демонстрации на сила.

Пет севернокорейски дрона навлязоха в територията на Южна Корея на 26 декември, включително в забранената за полети зона около канцеларията на южнокорейския президент в Сеул.

Това накара южнокорейските военни да вдигнат изтребители и хеликоптери. Армията обаче не успя да свали дроновете, които летяха над Юга с часове и беше остро разкритикувана за неуспеха си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете за голямото количвство НЛО над америкамски военни бази и съоръжения. Особено в последно време.
7
2
 
19
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Над няколко американски Дисниленд парка СЪЩО били забелязани разузнавателни балони с различен цвят сини... зелени... розови... ЦРУ , МРУ, Специалните служби и Пентагона усилено търсят коя противникова страна си е пуснала за да и се разсъдят и да и наложат санкции....
6
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чисто бял балон над САЩ го определиха като китайски, чисто бял балон над Ю.Корея го определиха като Севернокорейски.....Как, как? Тва страховете са опасно нещо!
5
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерят си балони.
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 10дни при големия вятър прашките на комшийката бяха падналия в моя балкон.. Аз си помислих че ме сваля, а тя ме е шпионирала гадината :((((
3
3
 
14
 
! Отговори
Дрън Дрън по Щатски преди 1 година
На Щатите и Мъск Старлинка лети над цял свят но след като е балон ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ.5 изтребителя да го свалят, парад, овации, терористи.Чии го търсят ЩАТИТЕ в Източна ЕВРОПА не ми е ясно?
2
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е фейк. Този същия балон ни го показаха като китайски, летял над САЩ. Едните лъжат, вероятно ЮК, защото САЩ никога не лъжат, почти.
1
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тц тц тц. Мноо балони, уей, дано не се спукат наведнаж!