Жертвите в Северна Сирия на земетресението станаха над 1440 души

Над 3 500 са ранените при опустошителния трус
7 фев 2023 07:43, Елка Василева
8
Жертвите в Северна Сирия на земетресението станаха над 1440 души

Най-малко 1444 души загинаха вчера в Сирия в резултат на земетресението с епицентър в Югозападна Турция, съобщиха снощи властите и спасителните служби, цитирани от Франс прес.

Още по темата
В частта от Сирия, контролирана от правителствените сили, броят на жертвите нарасна "до 711, а на ранените до 1431 в провинциите Алепо, Латакия, Хама, Тартус", посочи сирийското министерство на здравеопазването.

В районите под контрола на бунтовниците най-малко 733 души са загинали и повече от 2100 са ранени, според белите каски (доброволци от гражданската защита).
 (БТА, Алексей Маргоевски)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Българка преди 1 година
Русия веднага след земетресението в заповядала на руските военни в Сирия да окажат помощ. Нд 300 военни на групи учасъват в спасителните работи от първите часове. 2 самолета спасители с кучета, апаратура, консумативи, лекарства чакаха вчера на летището в Москва за Турция.
6
0
 
2
 
! Отговори
Радев сети ли се? преди 1 година
Правителството? БЧК сети ли се, че и в Сирия има ранени, бездомни, бедсъващи деца и старци!? Някой изобщо!? Мизззерници!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никъде няма информация за американските военни в Северна Сирия и щетите там.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия е пратила еднакво и а Сирия , и а Турция. Освен специализитаните екипи, по 300 войници за работа.
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От трагедията дори се извлича политика. Едно е да се мазник на Ердо, друго е на Сирия дето никой не е бръсне за жива.
2
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"За тях има ли помощ,или те са от друга планета" - има разбира, но тъй като сирийските бунтовници се биха на страната на НАТО би следвало да им помагат САЩ и Турция, обаче е ясно, че Асад не би допуснал НАТОвски самолети в Сирия. Хубавото е, че Русия им е партньор и са подготвили 100 човека да си ги менкат с турците. След 2-3 дни като се приключи с копането в Турция Путин ще прати руснаците да доизкопаят и в Сирия. Иран също вече им пратиха палатки и храна. Ливан, Алжир също обявиха готовност.
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тях има ли помощ,или те са от друга планета?От БЧК пуснаха телефон ,а Турция с sms,а защо няма за Сирия?Пуснах съобщение,но някак си не е справедливо.