Забрана за TikTok и в Канада

Решение на канадското правителство
27 фев 2023 23:50, Росен Стойчев
40
Забрана за TikTok и в Канада
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на Канада обяви забрана за употребата на платформата TikTok на своите служители, съобщи FOX News.

Приложението няма да може да се използва в телефони, използвани от правителствения персонал. Западните държави опитват да контролират употребата на платформата.

Смятат, че тя дава достъп до личната информация на потребителите на китайското правителство.

Още по темата
13 яну 2023 21:15
5
От вторник приложението ще бъде свалено от служебните правителствени телефони.

Реално няма данни за неправомерно свалена лична информация чрез платформата. Въпреки това се смята, че се използват програми, които гарантират подобен достъп до телефоните.

През миналата седмица ЕС предприе подобно решение за своя персонал. То беше обсъждано седмици наред.

Продължават проучвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лато чуя Канада и се появяват пред очите миГендари и разниИзвратеняци. Никога няма да стъпя там в САЩ като се върне Тръмп ще отида на каубойска екскурзия. Мразя , ненавиждам Демократическата партия там и нейния собственик Сорос
29
0
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
да ви е честита свободата на словото
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Тикток има и в тубата, само че се казва Shorts. Ако гледате късите, значи гледате тикток." = Не, не значи. Значи, че гледаш YouTube. Ама защото и това не мина ... сега стъпка номер 2. Да го очернят. освен това, аз наанпример, не искам, да гледам шортите, ама старата версия на тубето, дето ги нямаш, вече спря да работи ... ужас.
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То като с Хуавея ... Нямало данни, че няккой, някого е крал данни, ама дай да ги забраним... Много конкуренция правиха на Айфон. Сега тея се конкурира с Фацебука и Утубету.
26
0
 
1
 
! Отговори
Щом няма реклами преди 1 година
Не ми го хвалете. Друго нещо си е церове-МИРО. Лекуват всичко-запек и разстройство едновременно, за простати и облекчения по време на хранене, акушерска ръка, че даже и Едипов комплекс. Таман си гледам любимите реклами и хоп, току ги прекъснат с някой няколкоминутен епизод от някакви си филми. Никакво Тик Ток.Дедо Ви
25
3
 
14
 
! Отговори
Долния 1 преди 1 година
Да ти вземат данните САЩ е демократично и хубаво, защото всичко което заграбва краваря е най демократично и за твое добро, а всичко което прави Китай е не демократично и комунистическо. Затова.
24
0
 
10
 
! Отговори
Ей така става... преди 1 година
Преди година или две, не помня, с една приятелка и дъщеря и сме седнали на кафе. Малката беше 5-6 годишна и естествено с телефон в ръцете си зяпа нещо на масата. По едно време я гледам, подпряла телефона на една чаша и си танцува нещо с ръцете, което много наподобяваше симулиране на мъжко самозадоволяване. Взех телефона, погледнах какво върви на екрана и гледам - една цицореста тинейджърка прави същото...
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А бря тук в България само ромове се снимат )
22
0
 
18
 
! Отговори
Неделчо преди 1 година
А Феисбук, Инстаграм, Туйтър и другите недоразумения до какво дават достъп и към кого
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде работи?
20
0
 
20
 
! Отговори
VG преди 1 година
Заглавието както винаги е подвеждащо. Трябва да се чете информацията до края. Става въпрос за служебни телефони на хора от правителството. На личния телефон можеш да гледаш Тик Ток колкото си искаш, ако имаш време разбира се.
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демокрация по Канадски! Честито!
18
3
 
16
 
! Отговори
Ясно преди 1 година
В Ирак има химическо оръжие значи и TikTok шпионира, а Микрософт не! Ти да видиш!
17
9
 
23
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Това са пълни глупости. Всичко е защото все повече тези държави губят пари, понеже продуктите им са неконкурентоспособни. Преди ползвах Facebook. Но вече не го правя. Вече не ползвам и Twitter. Tik Tok е готино и доста иновативно за младите хора. А това че пращало данни на китайските служби ... всяко приложение може да се види много лесно какво и в каква посока праща. Има стотици инструменти за това. Няма пазарна икономиа, нито демокрация. Всичко е лъжа.
16
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реалисте, ти си спрел некъде 1951г.
15
2
 
34
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Това приложение трябваше да се забрани отдавна в България. Не заради данните, които събира, а заради промиването на мозъците на децата ни!! Станали са като зомбита. По цял ден гледат някакви идиотщини в Тик Ток.
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората не могат схванат какво означава това че информацията е най ценната стока в 21 век. Няма такова нещо като сигурна връзка щом информацията минава през глобалната мрежа все някъде ще изтече. Ако не изтече от устройството на потребителя ще изтече по пътя към сървъра докато минава през хилядите посредници. Заблуда е че като потока е криптиран това го пази хахаха. пази дръжки. Вие си мислите че тия които са създали софтуера са ид-ио-ти......всички крадат информацията и я продават за милиони!
13
2
 
18
 
! Отговори
До 15 преди 1 година
Явно ти си проспал последните 20 години. Иначе щеше да знаеш че абсолютно всичко е компрометирано. Телефони, компютри, всичко. Цялата мрежа. Няма никакво значение дали ще ползваш тикток, или Хуйуей. Информацията тече навсякъде. Преди години дори Интел ги хванаха че слагат задни врати в самите процесори. Те всички фирми ги слагат. Нали от това печелят най много. от продажба на информация. Търсачките са същите. Просто не всички ги хващат. Или ако ги хванат замазват случая с попаганда.
12
6
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 1 година
Със забрани и цензура смело напред към свободният свят :)
11
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако още има някой да е проспал последните 10 години - не ползвайте Хуавей телефони и рутери. Идват с фабричен бекдор във фърмуера. Това е технологичния отдел на ККП. Като стана гафа в Канада с Хуавей кой дойде - дипломатите от ККП.