Лято 2024: Без руски туристи, с румънски полицаи

Навсякъде проблемът е липса на кадри
2 май 2024 17:00, Петър Бойчев
59
Лято 2024: Без руски туристи, с румънски полицаи
Снимка БГНЕС

Нелоши са резултати за първите дни на май от новия туристически сезон по Черноморието. От вчера курортите се пълнят с румънци, пристигат хора от и други европейски държави, както и българи.

Не всички хотели работят, основно тези, които са на първа линия - но се очаква да се напълнят максимално за Великден и Гергьовден, съобщава Сега.

Оживлението е факт, коментарите са, че към момента гражданите от санкционираната Русия се компенсират с туристи от други места. Като цяло очакванията са за силен туристически сезон, ранните записвания вървяха добре.

"Златни пясъци" се готви за около 15 000 гости през уикенда. Предимно румънци, основната вълна приижда от утре. В "Слънчев бряг" идват и гърци. Южното Черноморие очаква чартъри с британци и поляци. Малко по-късно - чехи, германци.

Общо делът на българите е висок, вероятно ще е над една трета. При българите фактор е съвпадението между Великден и почивните майски дни. Дъждовното време не отказва гостите, тъй като по принцип началото на май не предлага добри условия за плаж. Разчита се на басейни, спа глезотии и т.н. Вътрешни курорти като Банско, Сандански и др. също са пълни - почти изцяло от българи.

Навсякъде основният проблем остава добре познат - липсата на кадри. Румънският интерес към българското море, а и гръцкото, поради което автомобили от северната ни съседка преминават транзитно, станаха причини за командироване на румънски полицаи, които съвместно с български патрулират по пътищата.
Смесените екипи следят за трафика в областите Видин, Добрич, Русе и Силистра - 30 април, 1 май и 6 май са определени като ключови за натоварването дати.

Изпреварване, навлизане в лентата за насрещно движение и отнемане на предимство в тесни участъци са основните нарушения, за които ще следят полицаите. Екипи от Румъния, включително да следят за реда в самите курорти, бяха командировани и в предишните туристически сезони. Но сега се очаква да имат доста работа поради интензивния трафик в рамките на няколко дни. Всички водачи следва да бъдат доста внимателни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от Балкани
Ще промени ли Конституцията РМС? Ако не го направи спира пътя си към ЕС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Мама Миа преди 1 седмица
Няма ЛИПСА на кадри.Има неистово желание за бързо забогатяване.Ако плащате достойни за човешки живот заплати,кадри ще има,но без пари никой не иска.
55
1
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 2 седмици
Ще бъде весело лято, да си поръчш а сервитьора да се чуди кво му говориш ... хахаххахх....
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците са мизерници , дори и в Турция не ги искат вече . Миналата година бях в Турция. В хотела имаше само една руска тумба (може би семейство ) > Държаха се като идеотии викат крякат , пият на басейна простотия невероятна , англичаните ги сочеха с пръст, пълна тъпотия ви каазвам. По добре да ги няма въобще !
53
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо се учудваме че няма руски туристи.Около 500 хил.руснаци имат собственност в България.Умножете го по 4 и ето сигурни 2 мил.на море.В Поморие разглеждах новото строителство в най-новия квартал Малко солено езеро.Заговорихме с интелигентен мъж на видима възрас 50-60 години.Представи се и казаза че е инвеститор и строител.Посочи 5 големи блока и каза че за нищо на света не би инвестрал друго място.Така че Руснаците се множат в България а не намаляват.
52
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 седмици
Полицай от ромЪния да идват в България ми звучи като концесия на рекета на българските граждани!За корупцията няма кой да помага само шофьорите ще рекетираме цял живот!
51
5
 
4
 
! Отговори
Твърдо преди 2 седмици
Всичките джуджаци във Сибир, във Сибир и в Пхенян. Всичките копейки на метал, на метал, на тенеке!
50
3
 
8
 
! Отговори
Запознат преди 2 седмици
Не ги мислете руснаците, те имат къде да почиват, най-новата дестинация я откриха наскоро - приказно лазурните плажове на Корейската Народно "Демократична" Республика!МУХАХАХАХАХА
49
5
 
1
 
! Отговори
алекс преди 2 седмици
До българинЧети история-преди няколко века нямало никакви украинци.
48
6
 
4
 
! Отговори
Със сигурност преди 2 седмици
рушистанците (блатните джуджаци) нямало да почиват в България, а в сибир, защото рушняшкият лилипут (най-големият лилипут на Света) им сътворил второ Слънце над ледената пустош, което щяло да свети само за руша. Имало малко място и за БГ копейките, така че да побързат, за да не останат на "сухо", както винаги.
47
2
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 седмици
Да ви кажа,че руснаци и украинци се мразят от няколко века.Още преди съществуването на САЩ!
46
3
 
5
 
! Отговори
Странно преди 2 седмици
Ние се отнесохме зле с украинците,част от тях с бг корени,въпреки,че хората искаха да се интегрират и да останат. Сега ще приемем близките до нас,по култура и манталитет индийци,филипинци,сирийци и други ийци. И всичко това за да угодим на руснаците. Жалък народ е този, който се отказва от кръвта си за да са щастливи други народи.Същото стана и с македонците...и тях анатемосахме ,но,...сърби и руснаци бяха щастливи. Изводите са за вас....
45
1
 
10
 
! Отговори
Вътрешен преди 2 седмици
Заплатите са на нива от преди 2015г все още ...
44
0
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Липса на кадри --> ниски заплати :)))
43
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците имат къде да почиват - Турция, Тунис, Египет и т.н. За окайване сме отново ние, налагащите санкции по заповед на колонизаторите си САЩ, с които вредим единствено на себе си.
42
10
 
19
 
! Отговори
чучичача преди 2 седмици
Няма да има повече руски туристи които да разхвърлят пачки по черноморските ни курорти . Богатите руснаци ще продължат да си хвърлят парите в Турция . Така е когато имаме глупави политици . Разберете че за да има пенсии и високи доходи трябва да има приходи в бюджета . А приходи няма да има докато губиме заради Украйна . Зарежете този евроатлантизъм европа се управлява от *** .
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен: "Значи ще "санкционираме" руснаците..." - ___ - руски шпиони и провокатори, няма нужда!
40
10
 
10
 
! Отговори
До 26 преди 2 седмици
Другарю путинист....за украинците плаща ЕС....само Путинистите не го разбрахте.
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
по малко венерически болести
38
2
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 2 седмици
Не ти трябва, после няма да можеш да спиш.
37
10
 
10
 
! Отговори
Христо Широката преди 2 седмици
Хич няма да ни липсват!