»тали€ спира гол€ма пром€на за автомобилите в ≈—

ѕланира разговори с н€колко други страни
1 мар 2023 09:25, –осен —тойчев
67
»тали€ спира гол€ма пром€на за автомобилите в ≈—
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/EPA

»тали€ планира да гласува против плана на ≈— за забрана на продажбата на нови стандартни автомобили. съобщи јЌ—ј.

»де€та е решението да се реализира след дванадесет години.

ќще по темата
≈вропейски€т парламент одобри правилата.

»де€та е компаниите да покри€т такива климатични изисквани€, че реално да н€ма вариант за продажба на стандартни автомобили, задвижвани с горива.

ѕредстои среща на посланиците в ≈—. “ам »тали€ ще об€ви позици€, оспорваща решението.

ѕрипомн€ се, че все още не са договорени правилата за реализиране на иде€та. »талианското правителство планира да удължи срока за пром€ната.

»тали€ ще търси подкрепа от ‘ранци€ и √ермани€ по темата. ќчакват се разговори по темата.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


67
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
35
5
 
1
 
! ќтговори
√ошо преди 1 година
»тали€ иска да разруши ≈— от вътре  ак така се саботира решени€т взети от Ѕрюксел или така им е наредил ѕутин ≈— тр€бва да е единен мощен и зелен
34
0
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒъмпинг на зелените, само така.
33
0
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈ƒЌј –ј«”ћЌј ѕќЋ»“» ј Ќј »“јЋ»јЌ÷»“≈!!! —јћќ  ј“ќ ≈Ћ≈ћ≈Ќ“ј–≈Ќ ѕ–»ћ≈– «ј ЅЏЋ√ј–»я: ¬≈ƒЌј√ј ќ“ ”“–≈ ¬—»„ » ј¬“ќћќЅ»Ћ» —ј ≈Ћ≈ “–» » - “ќ¬ј ќ«Ќј„ј¬ј «ј 3 000 000 ј¬-Ћј, «ј ѕ–ќЅ≈√ ќ“ 100  ћ ¬—≈ » ƒ≈Ќ, ћќћ≈Ќ“Ќќ ѕќ“–≈Ѕ≈Ќј ћќўЌќ—“ 9 000 MW(5часа*3kW на ј¬-Ћ) (ј≈÷ 5+6 ЅЋќ  = 2 000 MW), — √ќƒ»ЎЌќ ѕќ“–≈ЅЋ≈Ќ»≈ 16,2 ћЋ–ƒ kWh, ќ≈“ќ ≈ 0,36 ќ“ —”ћј–Ќќ“ќ √ќƒ. ѕ–ќ»«¬ќƒ—“¬ќ Ќј ≈Ћ≈ “–ќ≈Ќ≈–√»я(45 ћЋ–ƒ kWh) ¬ ЅЏЋ√ј–»я. ≈ƒЌј –ј«”ћЌј ѕќЋ»“» ј Ќј »“јЋ»јЌ÷»“≈!!!
32
0
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
јко искате кола с двигател, мислете от сега и планирайте от кога да си € купите. “епърва ще стават все по-скъпи и редки. ”потреб€ваните коли също н€ма да стават по-евтини, но затова пък все по-трудни за намиране. ѕроизводството намал€ва и то драстично. «аради короната и кризата с чиповете, производителите се насочика към големи и скъпи модели и осъзнаха, че с малко на брой, но скъпи коли печалбата остава същата.
31
2
 
7
 
! ќтговори
»нспектор √аджет преди 1 година
≈лектрически двигател и батерии има отдавна и ако индустри€та искаше можеше да реши този проблем преди много време, но всичко е въпрос на интереси.
30
4
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќаправо да закриват производството и ползването на автомобили, всички с велосипеди
29
3
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
батери€та
28
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
охлаждане водна система или отпред от въздуха
27
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
искра гориво бутала
26
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ј да ние едно време така си играехме четри човека едини€ кл€ка и трети€ а другите двама са прави после другите кл€кат а ти€ се изправ€т нагоре има последователност настройка
25
5
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕългарите карат дизел€ци защото ги наливат с "тубова" нафта. —ъщата се достав€ от други българи кад€щи от камиони автобуси тирове трактори и т.н. дизел€ци. Ќе е €сно как ще решат въпроса с краденето на ток
24
0
 
2
 
! ќтговори
до 38 преди 1 година
» двете са V8. ¬иж последователността на цилиндрите при мустанг GT350/R и тази при AMG. —ъщо първото е flat plane, а второто е cross plane. Flat Plane-а при мустанга позвол€ва нестандартен ред на възпламен€ване така че колекторите да са оптимално празни при изпускане и от там характерни€ звук. Ќо от това се губи баланс. AMG V8 е по- надежден. Ќо най- надежден е I6, защото силите се неутрализират с проста математика.
23
2
 
8
 
! ќтговори
«ащото преди 1 година
«ащото от ти€ 2 лева акцизи , такси и ала-бала се плащат.пенси€та и лекарствата на баба ти .јкцизите върху горива , алкохол и цигари са основно перо в бюджета на държавата.
22
3
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ј защо бена е по 2.6-2.7 лева, доакто н€фата е по 2.8-3 лева? јйде, да почнем от там! јко ги н€маше те€ мита, сделки, далавери, акцизи и ƒƒ— върху акццизите, бензз щеше да е 50-60 стотинки, нафтта 55.
21
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо до 18 - „≈стно казано, не. ≈дното е за комплексирани тийнейджъри, дето симисл€т, че като вземавт "хамериански мускул", ще се покажат по-ървежни и над останлаите, а друготое е оззначава јз съм ћестни€т √азар ...
20
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо јнонимен 36 - ќт 5-6 км/ч, след като е повърт€ла гуми 1-2 метра и не е до 100 км/ч, ами до 96 км/ч, ама като 5 минтуи се е нагр€вала и напомпала кондензаторчетата ... Ќе казвам, че е баван, ама разлиакта между 1.98 "обещани" и 2.3-2.4 е масивна. ѕроблемът е, че ¬ин ƒизел ще има по-малко време да изб€га на гонките, от екранното, щото това гълта по киловат на метър, като вземе се изшива ...
19
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ƒо јнонимен 36 - ƒа, само дето електрически, може да се спрат дистанционно ...
18
12
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ѕързи и €ростни 11 ще бъде само с електрички. “о н€ма и накъде, щом “есла има най доброто ускорение за сега 1.98 секунди. ј за феновете на ръмженето - махнете си дим€щите ауспуси и настъпвайте до ламарината докато ви се разхвърчат съединителите, ремъците и всичките 10000 части на примитивни€ двигател с вътрешно горене.
17
5
 
1
 
! ќтговори
до 18 преди 1 година
ћомче... ≈дно е V-6, друго е V-8, трето и V-10, четвърто е I-6, а напълно различно е двигател, който вдига над 10к оборота и в покой е на 4к оборота. ѕоследователността на цилиндрите също е от значение. «амисл€л ли си се защо н€кои мустанги звучат като гръм, а amg-тата като лъв? “и си от онези комплексари на светофара, които се дърпат с другите брички и се мисл€т за големи, нали?
16
0
 
21
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
јбсолютно всички немски автомобилни концерни са съдени за неверни данни за емисии от вредни газове. ¬ ћинебта  оре€ също е завела дело. ѕокрай колите измамите са огромни, огромни! » електроаеромобилите не са никакво еколкогични решение 1.защото добивът на литий е свързан с огромни замърс€вани€ на почва и вода; 2.събиране и рециклирането на стари е повече от скъпо;3. в ≈вропа лити€т е в страни, които не искат да се тров€т (—ърби€, Ўвеци€) 4.—амото електричество за зар€дни станции ще стане скъпо..