Бившият премиер на Малайзия е арестуван

Той ще бъде изправен пред съда по обвинения в корупция
9 мар 2023 16:52, Йоана Цонева
12
Бившият премиер на Малайзия е арестуван
Снимка: БГНЕС

Арестуваха бившият министър-председател на Малайзия Мухидин Ясин. Той ще бъде изправен пред съда по обвинения в корупция, съобщи "Асошиейтед Прес".

Мухидин, който ръководеше Малайзия от март 2020 г. до август 2021 г., е вторият лидер на страната, който ще бъде обвинен, след като напусна поста. Бившият министър-председател Наджиб Разак беше обвинен в множество обвинения в корупция, след като загуби на общите избори през 2018 г. и започна 12-годишен затвор през август, след като загуби последното си обжалване в първия от няколко процеса.

Още по темата
Агенцията за борба с корупцията посочи, че на 75-годишният Мухидин ще бъдат повдигнати няколко обвинения, свързани с предполагаеми злоупотреби и пране на пари.

Премиерът Ануар Ибрахим, който пое властта след общите избори през ноември, нареди преглед на правителствени проекти, одобрени от предишни администрации, за които се твърди, че не са спазвали правилата. Той отрече делото срещу Мухидин да е политически мотивирано, като поясни, че разследването е проведено независимо от агенцията за борба с подкупите.

Мухиддин Ясин, който ръководи силна, доминирана от исляма опозиция, отрече да е извършил каквото и да било нарушение и обвини правителството на Ануар, че се опитва да смаже опозицията преди държавните избори

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Малайзия си нямат Гешев.
6
1
 
1
 
! Отговори
Ъф! преди 1 година
Приветствам такова отношение и към ботцко "Меси" и онова простото... Киро му викаха!!! И двамата са с "особени заслуги към България. Малко почивка (10 - 12год) в панделата, от напрежението ще им се отрази много добре.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Виж ти, писах Кирето кога и го изтриха два пъти, писах Бойко кога, няма проблем
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Баце кога?
3
0
 
3
 
! Отговори
Тътътъ преди 1 година
Събирам пари за командировка на Гешев за обмяна на опит в Малайзия.Дано се научи как се прави.
2
0
 
4
 
! Отговори
Въпрос? преди 1 година
А Борисов кога?
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Бойко кога?