РСМ: България да спазва правата на македонците

Това обяви Диитър Ковачевски
24 мар 2023 14:14, Росен Стойчев
69
РСМ: България да спазва правата на македонците
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Северна Македония призова България да пази правата на македонците в страната съобщи Макфакс.

Димитър Ковачевски призова страната да спазва решението на Европейския съд.

Още по темата
Настоява българското ръководство да зачита правата на македонското малцинство в страната.

Той настоява, че македонци има на всякъде по света и обясни, че гражданите на България, които се самоопределят като македонци, са граждани и на ЕС.

Припомня се, че според доклада на Държавния департамент българската държава отказва да регистрира македонски активистки групи. Настоява се, че Европейският съд е установил, че се спира свободата за сдружаване.

Македонското правителство взе решение да спре регистрацията на няколко български клуба там. Това доведе до недоволство от българската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
17
 
! Отговори
Фактолог преди 1 година
Подписали са договор в преспа, според който се наричат граждани на република северна македония, а не македонци. Така че някой трябва да поправи този взел се насериозно "политик"
37
1
 
19
 
! Отговори
Дякона преди 1 година
Предполагам, че говори за правата на северномакедонците , щото македонци НЯМА! Нали отбесаха шамарите от гърците та мирясаха.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами то България винаги е спазвала правата на македонците в Македония..
35
2
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 1 година
Може да си перете на ке, селяци:)))
34
1
 
25
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 година
Абе, *** македонци, с вашите глупости просто правит така, че преди 5 години 90% от българит ви приемаха за братски народ, а сега 90% ви мразят. АКо продължавате така сторо ще станат 100%, но и така вече няма връщане назад. Мисля си че ще ви трябват поне 30 години за да влезнете в ЕС от тук нататък с вашит глупости
33
2
 
10
 
! Отговори
мхм преди 1 година
то не знам колко жалак трябва да си за да се декларираш като Сережджан
32
20
 
6
 
! Отговори
5-ko преди 1 година
До Анонимен 27 - Според статистичките податоци , некаде помегу 50 000 Блгари од иуго-источна Србиа за време на Иугославиа се доселени во Македониа . Тоа што тие иа претпочитале Македониа за сопствено место на живеене наспроти нивната матична татковина е наидобар доказ против вашата теза дека над Блгарите во Македониа е вршен систематски терор.
31
1
 
27
 
! Отговори
Решетников преди 1 година
Македонец значи българин!!! Виж северомакедонец или фиромец ! Незнам!
30
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами тези игри с Македония няма да доведат до хубаво. Тук много ще се пишат македонци, а там малко българи. Какво ще стане с България и Македония, мисли ли някой. Всички са граждани на ЕС! Но какво ще стане с България и нейната територия, с Македония и нейната територия.
29
0
 
9
 
! Отговори
GG преди 1 година
Макс, рови при баба и дядо за бг паспорт
28
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кои хаос кои циркус. Па погледнете иа сега Франциа , Макрон не е способен да си ги реши сопствените проблеми ке ги решава на другите .... Сега реитингот на Ковачевски го однесе матната вода , од премногу виткане кичма пред вашите уцени сега на краи му текна да биде во улога на патриот. Ама е касно . На опозициата главно ветуване и е поништуване како на француската гнасотиа така и на т.к.н. договор за приателство. Анкетите се безмилосни , за сегашнава наша власт , де.
27
5
 
3
 
! Отговори
Макс преди 1 година
До GGКе ми го побъркаш малко
26
6
 
5
 
! Отговори
GG преди 1 година
Е та много ясно Тия мизерници какво искат ?! Само чакам някой македонец да дойде при моята работа и ще го побъркам. Каквото повикало, такова се обадило
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ковачевски нека си погледне в къщи.Жена му е с български произход на преселници от западните покрайнини.Мълчи и се прави на разсеян,когато го питаха за това.Така се получава,когато има стигматизация на българите в СМ,и те крият,премълчават или откровено лъжат за българския си произход.За да омекоти реакциите за затварянето на българските клубове,се брани с прехвърляне на вината в България.Нема да му се получи на коминтерновеца-македонист.Не е само Стево коминтерна,много са,мнозинство са.
24
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мъка , мъка , македонец , марсианец !
23
1
 
22
 
! Отговори
АБ преди 1 година
Еееее, стига де. Прекалявате вече. Не ни интересува нито Македония , нито македонците.
22
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вярно е! В България се отнасят към малцинйствата и към българите като с кучета... но искаме Македония да зачита някакви си "българи".
21
17
 
3
 
! Отговори
ЕУфаккиU преди 1 година
Ова погоре ако го сметате за нешто нагло , почекаите го месец Април штом ви завршат изборите па да видите тогаш што ке се дешава ....,,фаши-културните клубови ,, низ нос ке ви излегуваат ......
20
1
 
24
 
! Отговори
Aaa преди 1 година
Ей макета на каква дрога сте?
19
0
 
14
 
! Отговори
Ко каза..... преди 1 година
А ве "набийте" им В-тото и край.................бати наглите коп***та