Войната в Украйна: Преговорите са замразени заради контраофанзивата

Ситуацията е тежка, хората са уморени, казва доц. Даниел Бенатов
Обновена: 2 юни 2023 11:47 | 2 юни 2023 11:47, Стела Стоянова
68

"Ситуацията е доста тежка. Снощи беше поредната атака на Русия", заяви кореспондентът на Bulgaria ON AIR доц. Даниел Бенатов в ефира на "България сутрин".

"Бяха изстреляни поне 10 ракети "Искандер" вчера сутринта, през нощта руснаците стреляха от Каспийско море с ракети, унищожени са поне 30 от тях. Снощи няма загинали, но на 1 юни загина дете в Киев. Украинските войници са големи професионалисти и работят добре, но Украйна няма толкова ресурс да запаси своята територия от руската инвазия, коментира доц. Бенатов.

По думите му, трябва силна подкрепа и помощ за Украйна от западните държави. „Украйна получава подкрепа и помощ, но имаме доста голяма територия и помощта не може да бъде разделена равномерно. Най-съвременните комплекси отиват в столицата. В провинцията ситуацията е по-тежка", каза той.

Изстрелите имат голямо психологическо значение за местните, сподели още доц. Бенатов.

"Уморен съм. Последната седмица спя през нощта не повече от един-два часа. Всяка сутрин отивам на работа - моята е интелектуална, но повечето хора работят физически труд. Ситуацията през деня е спокойна, но хората са уморени", разказа доц. Бенатов.

Кореспондентът уточни, че преговорите в момента са замразени, защото се очаква голяма контраофанзива на украинската армия. "От това ще зависи какви ще бъдат преговорите", каза доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
реално преди 11 месеца
До Горд Българин Мдааа, може да си горд но не си грамотен българин: ще ти обясня защо: с изречението което заключи , че да си зависим от никой - показа, че или мисловните процеси са ти непонятни и сложни, или просто пишеш за да има бройка и съответно копейки. Наясно ли си стова, че ако си зависим от никой... = е равнозначно или равно на това - да си зависим от всички???
60
3
 
3
 
! Отговори
Ужас! преди 11 месеца
Да се чудиш, защо най-роцофилската страна в ЕС е най-бедна? Каква *** френия се лее от всякъде, не е истина. Украинците не можели да си запазят територията хаха Е как ве, те марсианците подгониха великата сброд армия от Киев, Чернигов, Херсон, Лиман, Изюм, Балаклея и още хиляди нас места и войната вече е и на рус теритирия, Шебекино, Белгород, Курск, Брянск. А ЕС и Запада, фалираха, замръзнаха и всичко заминава за расия. Божеее Боже! Бог да пази България с това стадо роцо фили!
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Еми като и се смали територията и ще може да се пази ха ха ха
58
3
 
5
 
! Отговори
ам бубаджан преди 11 месеца
А Лукашенко погребахте ли го вчера, бре!... тъъпанари!
57
3
 
6
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 11 месеца
Защо пишете, че този се казва "Даниел"? Така може да са го кръстили родителите му преди години, а той съвсем съзнателно е променил името си на бандеровското ДАНИЛО! Откога този дебелак може да дава компетентно мнение за неща, които не разбира?
56
7
 
9
 
! Отговори
Горд Българин преди 11 месеца
До Да допълня... Само леко да те коригирам Русия е отритната само от късогледия запад. В момента даже и Американците купуват руски петрол. Да си чувал за икономическия съюз между Русия, Китай, Индия Бразилия, Аржентина и др. Да не говорим че арабите изритаха Байдън и в момента търгуват със Русия. Русия разполага с много природни ресурсикоето и помага да си затвори икономиката и да е независима от никой.
55
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Както се пее в една извесна песен "Трая знайш как дъ съ прудааш....". Украинците не знаят, пък много искаха да се продадат милите. И си причиниха всичко това. Сега плащат авансово с кръв за да могат евентуално в бъдеще да си продадат държавата. Лоша тактика.... А чак в конституцията си бяха написали, че искат да съ прудаат. Жалка работа. И урок за всички останали.
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За износа на деца за органи въобще е страшно да си помислим, но като се има предвид проблема с донорството при богати американци или западноевропейци, едва ли може да се съмняваме, че деца от Украйна се извеждат и с такива цели.
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Журналистите успяха да изяснят също, че изпълнителният директор на американската компания Noetic International Inc Джона Холман и EXITUS стоят зад извозването на деца.Ще отбележим, че според украинските медии основните осиновители са еднополови семейства.
52
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трансферът на децата е както следва: качване в автобуси, охранявани от елитни специални части на САЩ в Лвов, консултация и преглед от полски лекари в Независимата обществена болница (Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej) и междинен пункт или както доброволците го наричат ​​Безопасен Дом в полските планини Bieszczady за по-нататъшно транспортиране на деца до семейства.
51
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Според украинските медии американски НПО, свързани с ЦРУ, през Полша, Румъния и Молдова извеждат украински сирачета, както и деца от неблагополучни семейства. Официално се набляга на деца с тежки заболявания за по-нататъшното им прехвърляне в приемни семейства в САЩ.
50
2
 
21
 
! Отговори
Haha преди 11 месеца
Забележете как вече спряха да споменават Бахмут !!!Всички знаехме че руснаците им набиха здраво кратуните , но укрите упорито лъжеха че се държат.Сега лека полека спряха изобщо да споменават Бахмут та дано се забрави погрома им там хаха
49
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Контраофанзивата, която всъщност не е такава? Замразени от вече 1 година, когато нямаше и мисъл за контраофанзива? Ай стига глупости!
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Украинците можеха успешно да продадат своята държавност срещу евро, както направихме ние. И бяха много близо до целта. Грешката им беше НАТО, както и избиването на сънародниците им в източна Украйна. Не съобразиха географското си положение. Не трябваше да допускат и преврата през 2014г., който докара фашистите на власт.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За каква Украйна ми говориш бе *** мамин,вие сте готови само надупчени да ходите,мизерници долни
46
2
 
13
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
Руските войски настъпват към Купянск.
45
1
 
5
 
! Отговори
Да преди 11 месеца
Глупости....
44
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За какво точно се бият украинците не е ясно. За Зелев ли, за Коломойски ли или за другите там олигарси... Или за ЕС. Или пък за стареца в Белия дом. Нито ще им вземат нивите, нито домовете руснаците. Ще заживеят отново спокойно и в заедност с всички свои съседи. Какво лошо има в това. Или фатално. Е няма да имат държавност. Голям праз. И ние нямаме държавност. Управляват ни от Брюксел. Налагат ни законите от там. И какво. Небето не е паднало. Някой дори са много доволни.
43
3
 
19
 
! Отговори
джо преди 11 месеца
За съжаление само със бой могат да уврат кратуните на укрите. Дано да не дойде и до нашите глави, като гледам, какви ги говорят част от нашите политици, работите не вървят на добре...
42
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Тя мина вече,този не е разбрал.