Войната в Украйна: Преговорите са замразени заради контраофанзивата

Ситуацията е тежка, хората са уморени, казва доц. Даниел Бенатов
Обновена: 2 юни 2023 11:47 | 2 юни 2023 11:47, Стела Стоянова
68

"Ситуацията е доста тежка. Снощи беше поредната атака на Русия", заяви кореспондентът на Bulgaria ON AIR доц. Даниел Бенатов в ефира на "България сутрин".

"Бяха изстреляни поне 10 ракети "Искандер" вчера сутринта, през нощта руснаците стреляха от Каспийско море с ракети, унищожени са поне 30 от тях. Снощи няма загинали, но на 1 юни загина дете в Киев. Украинските войници са големи професионалисти и работят добре, но Украйна няма толкова ресурс да запаси своята територия от руската инвазия, коментира доц. Бенатов.

По думите му, трябва силна подкрепа и помощ за Украйна от западните държави. „Украйна получава подкрепа и помощ, но имаме доста голяма територия и помощта не може да бъде разделена равномерно. Най-съвременните комплекси отиват в столицата. В провинцията ситуацията е по-тежка", каза той.

Изстрелите имат голямо психологическо значение за местните, сподели още доц. Бенатов.

"Уморен съм. Последната седмица спя през нощта не повече от един-два часа. Всяка сутрин отивам на работа - моята е интелектуална, но повечето хора работят физически труд. Ситуацията през деня е спокойна, но хората са уморени", разказа доц. Бенатов.

Кореспондентът уточни, че преговорите в момента са замразени, защото се очаква голяма контраофанзива на украинската армия. "От това ще зависи какви ще бъдат преговорите", каза доц. Бенатов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Изстреляни са 10 ракети ... унищожени са поне 30. Това е достоверната информация.
20
9
 
27
 
! Отговори
до 17 преди 11 месеца
Мдааа затова руската икономика е единствената с разтеж в Европа а немската е в колапс...защото Русия губела пазари...Русия си разшири пазарите в Азия и Африка...2022 Русия има рекордни приходи от петрол и газ въпреки сакнциите...как става тази работа само експерт като теб може да обясни...
19
4
 
30
 
! Отговори
Хе хе преди 11 месеца
Интервюто с Доцента е безмислено. Човекът преразказа това, което са съобщили по контролираните медии на Нова Украйна. Присъствието му на място е безмислено.
18
13
 
9
 
! Отговори
До Ми тъжно преди 11 месеца
На мен пък ми е тъжно за такива като теб ! Навремето дедите ти сигурно са правили теманета на турците, и са викали "Абе каква контраофанзива, я да си седим назад ниците" !
17
6
 
18
 
! Отговори
ффф преди 11 месеца
изстреляни са 10 но са унищожени 30....!!!????
16
27
 
7
 
! Отговори
Яфо преди 11 месеца
Руснаците много са се окопали в "освободените" територии. Контраофанзивата ще е много трудна. Едва ли ще постигне резултат. Всичко е украинска пропаганда.Руснаците също са много изтощени.Скоро ще се стигне до преговори и компромиси от страна на Украйна за загубените територии.Войната ще има големи последствия и за двете страни. Русия ще е големия губещ в дългосрочен план. Загуби всички пазари и изпадна в изолация.
15
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Някой нападна ли ни? Защо вият сирените? Атакуват ли ни от въздуха?
14
5
 
26
 
! Отговори
мдааа... преди 11 месеца
По публикацията работи "Козяк" с неговия агент за влияние !!!!
13
6
 
24
 
! Отговори
Полковник преди 11 месеца
Кога ще е тя то дойде юни.Първо март,после април после пътищата били кални...То вече е юни там е топло пътищата са нормални и още нищо.Май парите за офанзивата от Запад са разпределени между властта вече.А и няма и войници с какво ще настъпят с мобилизираните на улицата които плачат когато военните ги качват в колите ли.Няма войници за офанзива това е истината.А тея месеци русите изградиха мощна отбрана.
12
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Сирените завиха във Варна в момента. Май руснаците ни нападат! Ще се окажете прави, кравари. Всички в бомбоубежищатаааа...
11
5
 
27
 
! Отговори
ха-ха-хи...вЕЕЕрваме преди 11 месеца
Бях изстреляни поне 10 ракети "Искандер", унищожени са поне 30 от тях..... ха-ха-ха...Е НЕМА ТАКИВА ***!!!
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Уморен е доц. Бенатов. Доста бандеровски лозунги издрънка
9
1
 
18
 
! Отговори
Мижитурка преди 11 месеца
Аз вярвам на фалшивите новини. А ТИ ?
8
25
 
9
 
! Отговори
Не разбирам преди 11 месеца
Какви преговори може да има с хора, които са влезли в къщата ти, и искат да те ограбят и убият !?!
7
7
 
24
 
! Отговори
Мн тъжно преди 11 месеца
Горките. Там хората явно наистина са изключително наивни и вярват всичко - за свалените ракети, за контраофанзивата. Никой не им казва истината, че "контраофанзива" няма да има никога и Украйна изчезва като държава...
6
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Видяхме я голямата контраофанзива която трябваше да започне началото на май месец, а още не я виждаме. А, май я видхме в Москва в лицето на 8 дрона дето бяха свалени. Муахахахаа...
5
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Каква контраофанзива? Къде е контраофанзивата? Мокри сънища.
4
6
 
30
 
! Отговори
Шефрет преди 11 месеца
Аууу контраофанзивата чакали))) Че и ние я чакаме да се посмеем. Може да подпалят некоя плевня на границата пак и да лумнат пак трактор в Полша)) По време на контраофанзивата всички от пенсионерските клубове с мешки)
3
2
 
32
 
! Отговори
asd преди 11 месеца
Само едно не разбирам..... Знаете, че има алтернативни начини да се набави информация.... Пълно е с видеа в телеграм каналите и то качени от украински граждани, за фикисираните попадения от ракетните удари, защо продължавате да цитирате украинскитите източници?! Изглеждате, като пълни ***, с извинение!
2
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Българите не мразят украинците, но не бива да ни настройват против Русия, това е грешно :)))