Въздушни патрули на Китай и Русия край Япония

Токио изрази сериозна загриженост
7 юни 2023 19:52, Йоана Цонева
22
Въздушни патрули на Китай и Русия край Япония
Снимка: БГНЕС

Китай и Русия успешно завършиха втората фаза от съвместните си въздушни патрули над Западния Тих океан в сряда, след като извършиха полети над Японско море и Източнокитайско море в предходните дни, предава "Ройтерс". Това предизвика тревога в Япония относно националната сигурност.

Южна Корея и Япония вдигнаха своите самолети във вторник, когато китайските и руските съвместни патрули започнаха като част от годишния план за военно сътрудничество между двете държави.

Япония изрази сериозна загриженост по отношение националната си сигурност и предаде тези опасения на Китай и Русия чрез дипломатически канали, според главния секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно, който говори на пресконференция в сряда в Токио.

"Такива повтарящи се съвместни полети на стратегическите бомбардировачи на двете страни в близост до нашата страна означават разширяване на дейностите в близост до нашата страна и очевидно имат за цел да действат произволно срещу нашата страна", обясни Мацуно.

Още по темата
Той добави, че "повтарящите се съвместни полети на стратегическите бомбардировачи на двете страни близо до нашата страна означават разширяване на дейностите в близост до нас и очевидно имат за цел да действат произволно срещу нас".

Във вторник Южна Корея вдигна бойни самолети, след като четири руски и четири китайски военни самолета влязоха в нейната зона за противовъздушна отбрана в южната и източната част на Корейския полуостров.

Японските военни съобщиха, че са вдигнали изтребители, след като открили, че два руски бомбардировача са се присъединили към два китайски бомбардировача над Японско море и заедно летели до Източнокитайско море във вторник.

Тези съвместни въздушни патрули са шестите, които се провеждат от Русия и Китай от 2019 година насам, идвайки в период нарастващото напрежение в Азиатско-тихоокеанския регион, като и Китай, и Съединените щати засилиха военната си активност в този район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Значи нато като си вее коня до границите на Русия не е заплаха, но щом руснаци и китайци почнат да си веят коня и джапанките се асират
19
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До 16 Споко, Китай вече изнася повече от Япония.
18
0
 
4
 
! Отговори
Мисля си преди 10 месеца
Защо именно в Япония убиха дългогодишният си министър-председател Абе. Къде е сигурността в тази страна, която не може да се погрижи за сигурността на топ политика си!? Дори в Сирия такова нещо е недопустимо. Явно в Япония се завръща фашизмът.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Дори няма нужда русия и китай да се намесват, северна корея е достатъчна да разгроми япония и южна корея, освен хиляди подводници, страната има вече и ядрено оръжие.
16
9
 
0
 
! Отговори
до 17 преди 10 месеца
Айде бе! Цял свят е залят с японски автомобили ама световно безизвестният икономически експерт от ко4ината каза че биле зле.
15
0
 
11
 
! Отговори
до 6 от славянин преди 10 месеца
япония - държавата с най-голям външен дълг в света спрямо БВП-то и! А иначе - япония беше нещо с електрониката си до края на 80-те на 20-ти век, оттогава върви само надолу! Военно джудже, геополитическа буболечка, географски микроб!
14
0
 
8
 
! Отговори
до 15 от славянин преди 10 месеца
''Сигурно'', две огромни ядрени държави срещу няколко безядрени островчета! Кажи му ''атлантик'' и не го обиждай повече!
13
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Япония може да се справи и с Русия и Китай безпроблемно. Просто Япония са друга планета вече и във военно отношение.
12
1
 
6
 
! Отговори
до 11 преди 10 месеца
Очудват се само неграмотниците. Ние нормалните се учудваме, как пазиш равновесие изобщо с тоя интелект. Ходил бил до Ики Бокуро - само в сънищата си.
11
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Жълтите японски мaймyнни подариха на украинските фашисти 100 джипа Тойота втора употреба и сега ще ядат xypкaтa от обединените сили на Русия и Китай. Ще им грейнат още няколко ядрени слънчица в японския маймунярник.
10
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ама що ли се очудвам, че за феновете на Изхождане и рАсия е екзотично да отидеш до Япония, след като вчера ви видяхме как разхождате тумбаци по *** пред НС. Хахаххахаха
9
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Това, че на теб ти се струва като нещо невероятно и невъзможно човек да отиде до Япония, говори само колко си спрял. Ти сигирно и да любимата ти Русия нямаш възможност да отидеш и само на снимки я гледаш, камо ли някъде другаде.
8
14
 
4
 
! Отговори
До льльото под мене преди 10 месеца
Ами за разлика от тебе съм пообиколил тук-там в Япония и от първо лице мога да ти кажа, че сравнение с тях китайците и руснаците живеят още в 1963та. Посъбери малко пари, отиди, разгледай и тогава се изказвай като последна инстанция. То не става само да вариш домашна ракия и да си мислиш, че правиш нещо с живота си.
7
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До До Кики. Много знаеш кой как живее. Да не си ги питал всичките. Я поразпитай японците и ела пак да ни кажеш кой как живеел.
6
16
 
6
 
! Отговори
До Кики преди 10 месеца
Щото за разлика от китайците и руснаците, японците живеят добре и не желаят някакви луди да им развалят рахата. Не се притеснявай, японците не са беззащитни, но кому е нужно това???Вярно, че китайците и руснаците живеят като кучета и с подобни действа просто си правят по-интересен живоа, ама като им е скучно, да си се избиват по между си и да не занимават останали свят с психичните си отклонения.
5
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Скоро и край бреговете на Келъфорниъ...
4
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Вместо да държат сметка на САЩ за двете атомни бомби, пуснати над мирното японско население, те се заяждат за тренировъчни полети. Къде ви е честта 6е, нинджи?
3
11
 
8
 
! Отговори
Кики преди 10 месеца
Що бе от кво се тревожат ? Нали Япония е в НАТО...член 5 и Китай и Русия ще плачат..хахахахахахахахаха
2
5
 
15
 
! Отговори
До 1 преди 10 месеца
Те тия имат сигурно 100 Американски бази на тяхна територия. При нас ако питате Ицето Иванов, Кирчо и Кокорчо, 4 бази са ни малко. Трябва да има поне десет, за да ни пазят и да ни казват в кой огън да си пъхнем крайниците.
1
6
 
15
 
! Отговори
Япония, нейните преди 10 месеца
прекрасни партньори и окупатори от ФАЩ я тласкат да става маша и я глсят да я пъхат огъня. При положение, че Япония е непревземаема държава, а има само позитиви от добри отношения и търговия със съседите. Зорлен ще я Украинизират.