Нови въздушни атаки над Украйна

Местните власти засега не дават данни за жертви или ранени
20 юни 2023 08:02, Нели Христова
29
Нови въздушни атаки над Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия предприе през изминалата нощ атака с дронове срещу Киев и Киевска област, отразена от украинската противовъздушна отбрана, съобщиха в каналите си в Телеграм представители на украинската армия, цитирани от Ройтерс.

По данни на сайта "Суспилне" срещу Запорожие също е имало атаки и са чути взривове. Местните власти засега не дават данни за жертви или ранени, предаде агенция УНИАН. Там са поразени комуникационни съоръжения, местна ферма и популярно място за почивка.

Лвов също е станал мишена на атаки и в града са били чути серия от експлозии. Кореспонденти на Би Би Си чуха три експлозии и стрелба на противовъздушната отбрана в Лвов. Ръководителят на военната администрация на облстта Максим Козицки предупреди, че заплахата от повторни атаки се запазва.

Кметът на Лвов Андрий Садови коментира също атаката в канала си в Телеграм. "Сами много добре чувате. В Лвов и Лвовска област отекват експлозии. Останете в бомбоубежищата или поне стойте в коридора", призова той.

По предварителни данни от 6,02 часа в Лвов е регистрирано попадение в критично инфраструктурно съоръжени, съобщи ръководителят на Лвовската областна администрация Максим Козицки. По думите му в резултат на пристигането няма пострадали хора. "Имаше пожар. Всички служби работят на мястото", уточни той и допълни, че в района е свирен край на въздушната тревога.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 10 месеца
До- нн- 20------Беше тая ,други договори предстоят ,единият се казва "пълна и безусловна капитулация" Те руснаците тоя договор има от къде да го препишат ,няма да се озорят
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Изчезна командващия украинската армия, изчезна началника на ГУР... Скоро ще изчезне и Зеленски...
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
това е заглавие от немски вестник:Дипломат каза, че танковете Leopard скоро ще попаднат в Червената книга
20
0
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
Да добавя, че за разлика от Германия, България си плаща репарациите, заради германофилията, към Гърция чак до средата на 70те. А тези към Югославия са опростени от Сталин.
19
0
 
8
 
! Отговори
нн преди 10 месеца
Западът, двигателя на войната в Украйна да сяда на масата и да изпълнява Минските споразумения и да свършва всичко. Франция, Германия и САЩ да не се правят на тарикати, а да изпълнят обещанията си.
18
11
 
1
 
! Отговори
РуZZkий мир преди 10 месеца
Ама так и не разбрахте нашисти че няма да спасите российская федерация ,ако ще всички да отидете на фронта мобики,корабът потъва както и СССР се разпадна сега това предстои,разпад на росюичка,е ще мине и с гражданска война,,там е така нищо ново под слънцето
17
11
 
2
 
! Отговори
Радев преди 10 месеца
Много се радват на човешкото нещастие ,тук нашите русофили ,сега рашисти,ако по същия начин падаха ирански дронове ,по московските селища щяха да ревът като магарета,и с цялата си наглост и ценичност ще ми организират мирни шествия ,само че не пред руското посолство ,страна агресор ,че и юмруци вдигат нагоре,уж мирни,добре че Митрофанка ги посъветва засега да не вдигат руските байраци
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
БРАВО ВОВА ВЕЛИК
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
хаха,руснаците пак трошът натовска техника
14
0
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 месеца
До 13 "... а руснаците ще плащат всичко, както германците след 2СВ." - и КАКВО са платили германците СЛЕД 2СВ? Оснен обезщетения на Израел? Хайде кажи многознайко демократичен! ПП. Той евроатлантизма ходи точно по неграмотните ппо'с'таци като ТЕБ.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Мачкай Вова!! Контраофанзивата се провали време е укрите да вдигат бялото знаме докато Вовата е още милостив.
12
2
 
15
 
! Отговори
как са патриотите? преди 10 месеца
Останали нещо от американското ПВО?
11
2
 
14
 
! Отговори
Егати! преди 10 месеца
И това е Русия без ракети! А представяте ли си какво щеше да е ако не ги беше свършила миналата година?!
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
как върви .Кога падаКрим лятото ли?
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
"в резултат на пристигането няма пострадали хора." :)))) - Made in *** Христова ...
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Въздушни атаки над Украйна не са нови, а ежедневни. Освен Киев и Лвов, след безсънна нощ, вчера и онзи ден осъмнаха с взривени складове за боеприпаси, командни и радиолокационни пунктове, украинска авиационна техника, хранилища за оръжия в Запорожие, Житомир, Одеса, Кременчуг, Виница, Полтава, Хмелницки. На 16-ти юни руснаците нанесоха групов удар с морско и въздушно базирано високоточно оръжие от далечно разстояние по един от центровете на ВСУ за приемане на решения.
7
5
 
25
 
! Отговори
да преди 10 месеца
руснаците са като хирурзи - изчистват фашисткия тумор с бой по военните съоръжения!...така че запада хич да не си и помисля да вкарва военна техника там, ще я натрошат като орехи!
6
7
 
30
 
! Отговори
Пффф, преди 10 месеца
нали на Русия и бяха свършили ракетите,дроновете, боеприпасите още миналия март?!?!? Бай дъ уей как върви контрапрофанзивата?!?
5
9
 
41
 
! Отговори
Факт преди 10 месеца
Колкото по бързо Русия унищожи фашистката хунта в Киев толкова по бързо ще има мир.
4
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Давай Путин.....Действай смело и довърши достойно това което започна. С Вами Бог!