Нови въздушни атаки над Украйна

Местните власти засега не дават данни за жертви или ранени
20 юни 2023 08:02, Нели Христова
29
Нови въздушни атаки над Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия предприе през изминалата нощ атака с дронове срещу Киев и Киевска област, отразена от украинската противовъздушна отбрана, съобщиха в каналите си в Телеграм представители на украинската армия, цитирани от Ройтерс.

По данни на сайта "Суспилне" срещу Запорожие също е имало атаки и са чути взривове. Местните власти засега не дават данни за жертви или ранени, предаде агенция УНИАН. Там са поразени комуникационни съоръжения, местна ферма и популярно място за почивка.

Лвов също е станал мишена на атаки и в града са били чути серия от експлозии. Кореспонденти на Би Би Си чуха три експлозии и стрелба на противовъздушната отбрана в Лвов. Ръководителят на военната администрация на облстта Максим Козицки предупреди, че заплахата от повторни атаки се запазва.

Кметът на Лвов Андрий Садови коментира също атаката в канала си в Телеграм. "Сами много добре чувате. В Лвов и Лвовска област отекват експлозии. Останете в бомбоубежищата или поне стойте в коридора", призова той.

По предварителни данни от 6,02 часа в Лвов е регистрирано попадение в критично инфраструктурно съоръжени, съобщи ръководителят на Лвовската областна администрация Максим Козицки. По думите му в резултат на пристигането няма пострадали хора. "Имаше пожар. Всички служби работят на мястото", уточни той и допълни, че в района е свирен край на въздушната тревога.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Руснаците сигурно хвърлят лопати, защото нали нямат ракети.
2
4
 
30
 
! Отговори
Гепард преди 10 месеца
Мечока пак ме ...
1
6
 
26
 
! Отговори
РУСОФИЛА преди 10 месеца
Чудесно!