Лавров: Запада подтиква Володимир Зеленски да продължи да воюва

12 юли 2023 08:45, Нели Христова
121
Лавров: Запада подтиква Володимир Зеленски да продължи да воюва
Снимка: БГНЕС

Руският външен министър Сергей Лавров заяви, че военната конфронтация в Украйна ще продължи, докато Западът не се откаже от идеята за нанасяне на стратегическо поражение на Русия. Според външният министър на Русия засега няма признаци за промяна в позицията на Запада.

"Защо въоръжената конфронтация в Украйна не спира? Отговорът е много прост - тя ще продължи, докато Западът не се откаже от плановете си да запази господството си и от манията си да нанесе стратегическо поражение на Русия с помощта на киевските си марионетки", заяви Лавров пред индонезийския вестник "Компас". Интервюто е публикувано на уебсайта на Руското министерство на външните работи.

Русия не вижда промени в позицията на Запада. Според Лавров американците "и техните васали" продължават да изпращат оръжия в Украйна и "подтикват Володимир Зеленски да продължи да воюва".

Интервюто е публикувано непосредствено в деня на началото на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. След края на първия ден страните от алианса заявиха, че няма да е необходимо Украйна да изпълнява Плана за действие за членство за евроатлантическа интеграция. Покана за членство в НАТО ще бъде отправена, когато държавите членки "се съгласят и Украйна изпълни изискванията за членство в Алианса".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
18
 
! Отговори
Паисий преди 10 месеца
Да попитам: Ако изтеглите окупационните си войски от безпричинно нападнатата суверенна държава, дали тя ще продължи да воюва? На създадения от вас мит, че някой застрашава и ще нападне държава с 6000 ядрени оръжия може да повярва само пълен малоум.ник
62
5
 
13
 
! Отговори
Проумейте го преди 10 месеца
ЗАПАДА това...ЗАПАДА онова...все ЗАПАД ви е в устата..а и родата е там! НО ЗАПАДА е тока, което Е, защото вас-руснаци ви нема!!!
61
0
 
9
 
! Отговори
журналя преди 10 месеца
В заглавието Запада с кратък член, в първото изречение с пълен, решете дали ще сте грамотни или не
60
2
 
11
 
! Отговори
Ни съ нъсирай кон преди 10 месеца
Сега започва ! Ще има още.!.
59
4
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
"Защо въоръжената конфронтация в Украйна не спира? Отговорът е много ***..." Ами разбира се, че е *** до елементарност! Защото вие я започнахте тази военна конфронтация. Да бе мирно седяло, не би чудо видяло.
58
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сякаш повече прилича на дърта камила отколкото на конь тоя грозник...
57
4
 
17
 
! Отговори
Лавров не е клоун преди 10 месеца
Лавров сам по себе си е цял цupk.
56
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тъпaнap. Чyпкa от Украйна и войната ще свърши. Никой не се интересува от блатата ви.
55
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Забравяте,че има ядрени,водородни инеутронни бомби,и че те са гарант за неприкосновеност на ядрени държави.Другото е олимпийски игри
54
4
 
23
 
! Отговори
Бахмут преди 10 месеца
Бахмут отново е украински. След по-малко от месец.. руснаците го завладяваха половин година. Лавров много добре знае ,че в момента украинската армия е по-силна.
53
5
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
В ЕДНА ВОЙНА ВИНАГИ ИМА ПОБЕДИТЕЛ :D ЦЯЛАТА ВОЙНА Е ДЕЛО НА ПУТИНУ КОЙТО ВЕЧЕ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ Е НА ВЛАСТ ИЛИ НЕ ТОЙ Е МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК НА КОЙТО ИМУНИТЕТА МУ Е СВАЛЕН И МЯСТОТО МУ Е НА ТРИБУНАЛА В ХАГА! КОГАТО НАПАДНЕШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА ТОВА СТАВА МЕЖДУНАРОДЕН ВЪПРОС! ПУТИНУ НЯМА ДА ОСТАНЕ ЖИВ И ТО СКОРО! А ПУТИНОМОРДОР ДА СЕ ПРИГОТВИ ДА ПЛАТИ 10 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ НА УКРАЙНА!
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
колко лесно ни разбъркаха мозъците с най-стария метод на подчинение "разделяй и владей" - вижте се - Русофили, Евроатлантици , за и против лгтб, за и против ваксините, конспиратори и науковярващи и тн. и тн. Истината е че ни управлява една нечовешка раса които наричат останалите Гои, Зеления е такъв, на Путин майка му е такава, единствените които нямат земя, завладяват такива по-грозен начин, целта им е да са господари на света и ще направят всичко да го постигнат. А вие се разделяйте още ..
51
3
 
16
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Абе стърчок..вие къв го дървите в ЧУЖДА ДЪРЖАВА ааааа,че ние да си искаме Одрин,Скопие и прочие кога са били наши или СТЕ ГОЛЯМА РАБОТА ?? АААА!!! НЕЩАСТНИЦИ -ЩЕ ГОРИТЕ В АДА !!!
50
6
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 10 месеца
ТРОЛАМРОВ Е МНОГО ИЗМОРЕН ВЕЧЕ УСЕЩА СЕ! ТРОЛАВРОВ И МЕДВЕДЕВ ВЕЧЕ НЯМАТ НИКАКЪВ РЕЙТИНГ ТЕ СА САМО ГОВОРИТЕЛИ НА ПУТИНУ И НИЩО ПОВЕЧЕ! ПУТИНО КОНЦЕНТРИРА ВЛАСТТА В ПУТИНСРЪН НА 100% В СЕБЕ СИ! ПЕСКОВ И ЗАХАРОВА НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ РЕЙТИНГ
49
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До страхлива русия - същност, не... Бавно и методично обезоръжиха т.нар. Запад и сега само с рота автоматици може да превземат Копенхаген, например, щото на датчаните им останаха само военни велосипеди
48
3
 
23
 
! Отговори
Инж+ преди 10 месеца
Украйна воюва по принуда, защото е цел на подла агресия и геноцид. А не е за кеф и удоволствие....
47
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В ЕДНА ВОЙНА НЯМА ПОБЕДИТЕЛИ! докато не се вдене това, ще става и по-зле. Хамериканците и подобните им имат сметка да си продават( подаряват едва ли) оръжията. Ама туй не е леб, да го ручаш кара ден. Теебе си "търсене". Оттам и предлагане. ХА ВДЕВАЙТЕ, ЧЕ МИ ПИСНАХТЕ.......
46
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да си разбиеш държавата,за да влезеш вместо,за да ти гарантират мира.Ако не беше искал,НАТО,ако гарантираше правата на руснаците,нямаше да има специална операция.И ние сме били в тоя лагер,и знаете какво ги очакваше западняците,ако беше започнала война
45
7
 
17
 
! Отговори
страхлива русия преди 10 месеца
ако им стиска на руснаците да нападат запада. Ама руснаците са шубета и само приказват
44
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Украйна я гласат за "Новия Израел" ще приветстваме скоро нечовеците на тази земя ...