Отново турист посегна на Колизеума, този път германец

17-годишният младеж е надраскал тухлената зидария в амфитеатъра
20
Отново турист посегна на Колизеума, този път германец
Снимка: БГНЕС

За пореден път стена в известния Колизеум в Рим беше надраскана - този път извършителят е млад германец, съобщава ДПА.

Предполага се, че 17-годишният младеж е надраскал тухлената зидария в амфитеатъра, който е популярен сред туристите в сърцето на италианската столица, в събота вечерта, съобщи тази вечер информационната агенция АНСА. Според доклада извършителят е германски ученик.

След като надраскал стената на първия етаж на паметника, той бил задържан от служители по сигурността, придружаван от учител. След това карабинерите са съобщили за него на полицията.

В рамките на няколко седмици това е третият случай на туристи, за които се твърди, че са надраскали зидарията в Колизеума. Всички те са заплашени от високи глоби, отбелязва ДПА. Преди няколко години руски турист, който надраскал стена в Колизея, трябваше да плати глоба от 20 000 евро (22 442 долара).

Миналия петък млада швейцарска туристка беше хваната да драска първата буква от името си върху стената. Италианската полиция е успяла да идентифицира 17-годишното момиче, съобщиха медиите вчера.

Първият случай беше с роден в България фитнес инструктор, който живее във Великобритания - 27-годишният Иван Димитров, родом от Ловеч. Той заяви, че не знаел колко древен е паметникът.

Колизеъумът е на около 2000 години и е една от най-популярните туристически атракции в Италия, като се смята за символ на Вечния град. Построен е през първи век от новата ера и се смята за най-големия амфитеатър в света. В Древен Рим в него понякога са се провеждали гладиаторски битки.  Обектът привлича милиони посетители всяка година./БТА, Асен Георгиев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: КолизеумРим
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
75 хиляди обонговица са влезли в Италия до сега от началото на годината. Но се дрънка какви ли не щуротии.
19
3
 
1
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 1 година
не да го драскат а да му сложат бомба. това е символ на варварщината и бруталността. позор за италия че го държи
18
3
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
Германеца Асан!Него баща му Мумюн го е учил че не трябва да учи и чете,стига му да оди чат чат на жамия и имало един Алах и той бил Акбар,ама и него не го знае кой е,само е чувал!
17
3
 
3
 
! Отговори
Цветан Камелий : преди 1 година
Моля,уточнявайте етноса и от кой точно пол е,когато говорите за "германец"...Не искаме да дискриминираме "германските" туристи,налЕ?
16
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сталин трябваше да ги прочисти всичките немчуги. Но "Съюзниците" отидоха преди руснаците да ги довършат, за да спасят немчугите от заслуженото пълно и невъзвратимо прочистване. Не само отидоха, но и изнесоха сумати дойчовци по америките според заслугите. Това е най-долното от долните племена, което граби и у бива под претекст, че те трябвало да властват над всички останали и после остава на останалите народи да си възстановяват унищоженията. Тези, каращи немски коли, са мазохисти, плащачи.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нормално, германците са си невъзпитани от много отдавна, още преди да поемат мигранти, с които сега се оправдават. И в морално отношение са си тотал щета. Какво да очакваш от такава нация.
14
8
 
5
 
! Отговори
Хм преди 1 година
Взривявайте го този Колизеум и раздавайте/продавайте парчетата на желаещите. Всеки ден ще четем глупости за това демонско свърталище.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В събота се прибрах от Италия. Колизеумът си е яко надраскан.Имаше си отвсякъде.Последното беше- Елени- 2012г.Гъркиня, според буквите. И то написано на поне 1,80м височина.Така че...всички пишат, но не всички ги хващат.
12
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
този германец ще да е от т.нар. "острилки", потомък на т.нар. "острилки", живяли през соца, като нас! Всички такива са ментално повредени!
11
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
До Анонимен-7--Колко е наш не знам ,ама ако си ходил в Гиза по пирамидите ще видиш подписи на римските легионери Свиксът няма нос не защото е паднал от времето ,а защо артилерист он нополеонова армия е пробвал оръдието си
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ееее тия пък да не видят нещо от нас. "Айде бе, Ханс - пиши "шванц" вече унд цурюкгеен". Ако си спомняте тоя български брадат виц. Явно и немците го имат.
9
1
 
1
 
! Отговори
Славен преди 1 година
*** на какво ли не са готови за 3 минути слава!
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да не се окаже някой българин пак, живееш в Германия
7
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото и първия беше англичанин. Тая работа с драскането и с.ането по сградите си е наш патент и може само да се гордеем с това. Скоро Иван но този път от Германия ще се извинява за постъпката си, като разбере глобите разбира се
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4 Боклуциии предизвикващи само световни войни. Швабите започнаха и ПСВ и ВСВ. Няма да се изненадам ако започнат и ТСВ.
5
2
 
5
 
! Отговори
Немска му работа преди 1 година
Хубава работа, ама немска.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Немският народ е много работлив и много умен! Затова Германия е в топ 5 най-мощните икономики в Света.
3
4
 
6
 
! Отговори
Itso преди 1 година
Ще се окаже немец я от турски я от български произход. :-)))))
2
2
 
4
 
! Отговори
:-) преди 1 година
Сега ще има ли обяснения как германците за нищо не стават? Как не са европейци? Че не са народ а м***а?
1
3
 
6
 
! Отговори
Батко преди 1 година
Представям си немските медии - всички са в ступор. Всички говорят как са си такива и затова са загубили ВСВ.Публичен мега линч и самобичуване на цяла Германия.За да измият срама решават да сложат пилон с немското знаме - 400 метра и всичко се успокояват!!!!