Жителите на Креведия знаели, че взривилата се бензиностанция е незаконна

Двамата загинали казвали, че ако умрат, ще е от този пропан-бутан
28 авг 2023 18:23, Нели Христова
13
Жителите на Креведия знаели, че взривилата се бензиностанция е незаконна
Снимка: БГНЕС

Всички знаехме, че станцията за пропан-бутан работи незаконно и че разтоварват там и денем, и нощем. Това заяви жителка на румънския град Креведия, където станаха смъртоносните експлозии в събота вечерта.

Тя сподели, че много от местните хора се опасявали, че там може да стане експлозия.

"При взрива се е усети миризма на газ. Не знам дали кметът е знаел, че работи станцията незаконно. Местните знаехме, разтоварваха и денем, и нощем. Знаехме, че вече нямат разрешение, но какво да правим, като собственикът има толкова пари", споделя още жената от Креведия, цитирана от digi24.

По думите й съпрузите, които загинаха след взрива, също са имали съмнения.

"Съседите, които починаха дори съм чувала да казват, че ако умрем ще бъде именно от този пропан-бутан. Уплашихме се“, каза жената, която сподели, че има внук, настанен в болница в Търговище след взрива.

Съседите, за които говори жената, са двамата загинали при експлозията. Съпрузите починаха в рамките на 13 часа. Мъжът получава инфаркт, когато вижда ранената си жена. По-късно тя умира в болница от тежки изгаряния по цялото тяло, предаде dariknews.

Двама души загинаха, а 56 бяха ранени при опустошителната експлозия в събота вечер в Креведия. Част от ранените са в Румъния, други са прехвърлени в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 11 : нищо не съм сбъркал. Дадоха ви възможност да притежавате автомобил и резултатите са видими. Сега малко по малко ще ви ги вземат. Цени на горивата, еко норми, отнемане за нарушения, и каквото още там измислят. Въпрос на време.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До от 4Нещо си се объркал, добивът на газ и петрол се увеличава, кредитите на банките също, през 2022 са били 365 милиарда само за добив и преработка. 2035 се спряга само в ЕС.
10
0
 
3
 
! Отговори
хм преди 7 месеца
Това, че тази бензиностанция е с изтекъл лиценз е причина за глоба, но не води автоматично към тази трагедия.Всички са знаели , а най големият ***, вмирисан и гнусен тип я е .....И сега е едва ли не незнаен нац,герой!
9
6
 
1
 
! Отговори
от 4 преди 7 месеца
до 6 и 7 : аз няма да ви казвам, вече е решено. 2035 е близо, и от тогава таратайките ви ще са забранени. Ще се кара само електрическо. Имате ли пари за електромобил? Ще се наложи да се качите на автобуса.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички знаели и всички зареждали. Същото кото тук. После правосъдие чакали. Еден дол дренки с извършителите.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 4. Требе да ти дадат нобелова награда за умност.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 4. Ти ше каеш на кой какво му се полага.
5
1
 
2
 
! Отговори
100% Бай Ганьо преди 7 месеца
Когато си бустериран със елексир не разсъждаваш логично
4
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
трябва да забранят газовите уредби, ако не са фабрични. Тия стотинкаджии ако не могат да си позволят и горивото да си плащат - какво остава за адекватна поддръжка на автомобила? Масово гледам раздрънкани, ръждиви таратайки с газова уредба. На бедняците не им се полага автомобил.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Румънците. Какво ли не изобретява бедняка за да оцелее...
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Същото каза и една жена на пазара по повод изказванията на загиналите. А иначе трайкането води до трагедии. Както и при нас са се усмихвали щастливо на "човека с пари" и са му се мазнили и като се приберат у тях и цукнат по една цуйка започват да го псуват и плашат с най-невероятни нещастия и закани.
1
6
 
9
 
! Отговори
Румънците преди 7 месеца
са много зле, масово карат коли на газ................бил съм в Букурещ 2 пъти..............всяка кола с газова бутилка отгоре..................пълни откачалници са................мамалигарите са по-просто племе и от нас.................ужас са!!!