Мицкоски се обяснява с Румен Радев

Ново изказване от македонска страна
13 сеп 2023 21:20, Росен Стойчев
43
Мицкоски се обяснява с Румен Радев
Снимка: БГНЕС/EPA

Ръководителят на македонската опозиция коментира думи на българския държавен глава Румен Радев, съобщи Нова Македония.

Още по темата
"Следя изказванията на Румен Радев и той обяви, че условията за македонската държава не са европейски, а български. Европейското изискване е да се спазват решенията на Създа за правата на човека в Страсбург.

Ако гледаме критериите от Копенхаген, нека господата покажат европейски ценности. Да уважат македонците в България", обясни Мицкоски.

Радев даде интервю пред гръцки медии и обясни, че европейските преговори за Северна Македония могат да търсят основание в Копенханеските критерии.

За това и не трябва да се говори за българско вето. Самият Мицкоски отказа да се срещне с германския дипломат Михаел Рот.

България настоява за промени в основния закон на македонската държава, преди да позволи разговори с Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
5
 
! Отговори
И без Мицкоски преди 7 месеца
Ще съмне! А какво бил рекъл, казал, или искал да каже няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! За ЕС и за България значение има да се спазва договорената рамка! Ако ли не - няма преговорен процес и няма ЕС. Просто и ясно е като бял ден. И всичко това не зависи от това какво си желае, или фантазира Мицкоски!
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Има няколко дела на представители на ОМО Илинден. По всяко са присъдени сравнително малки суми за неимуществени вреди на завелите делото индивиди - отказ за провеждане на събрания и митинги. Съдът не допуска да се занимава със забраната на регистрацията на ОМО.
31
1
 
2
 
! Отговори
съдии преди 7 месеца
Това по-долу е решението на съда. няма решение да се признае ОМО Илинден. Правителството подробно защитава историческите факти. Против е съдия Снежана Ботушарова. Всички останали съдии са за: Г-жа Е. ПАЛМ, Председател,Г-жа В. ТОМАСЕН,Г-н Л. ФЕРАРИ БРАВО,Г-н КАЗАДЕВАЛ,Г-н Б. ЖУПАНЧИЧ,Г-н ПАНТИРУ
30
1
 
1
 
! Отговори
СЪДЪТ преди 7 месеца
1. Приема единодушно предварителните възражения на Правителството;2. Приема с шест срещу един гласа, че е имало нарушение на чл. 11 от Конвенцията;3. Приема с шест срещу един гласа, че ответната Държава трябва да плати съвместно наг-н Станков и г-н Иванов, в срок от три месеца от датата, на която решението станеокончателно в съответствие с чл. 44 2 от Конвенцията, 40 000 (четиридесет хиляди)френски франка за неимуществени вреди;
29
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
4. Приема единодушно, че ответната Държава трябва да плати съвместно на г-н Станков иг-н Иванов, в срок от три месеца от датата, на която решението стане окончателно всъответствие с чл. 44 2 от Конвенцията, 36 127 (тридесет и шест хиляди сто двадесет иседем) френски франка за разноски и разходи, ведно с какъвто и да било данък върхудобавената стойност, който може да се дължи;
28
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
5. Приема единодушно, че ще се начислява проста лихва в размер на 4.26 на сто годишноот изтичането на гореспоменатия тримесечен срок до изплащането на сумата;6. Отхвърля единодушно останалата част от претенциите на жалбоподателите засправедливо обезщетение.
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
България трябва да заведе дело в Европейския съд и да се отменят предишните решения по македонския въпрос тъй като не отразяват реалностите за да се сложи край на тази спекулация. Не може някакви си да крадат история и да ни осъждат че не им признаваме кражбата.
26
3
 
14
 
! Отговори
До 26 преди 7 месеца
Не се научихте да пишете думата " български".Не сме ***,не сме Бугария,а българи и България.И все пак уточни откога е този македонски език,защото преди сръбската окупация се е пишело на български и е имало единствено български училища,българската Солунска гимназия и никога македонски и на днешния македонски език.Извинввай ,но вашия език е както са говорили бабите на село в миналото.
25
2
 
7
 
! Отговори
До 25 преди 7 месеца
Всъщност българската защита доколкото ми е известно не е представила исторически аргументи , а се е позовала на Конституцията на БГ.А дефакто причината е решението на Сталин ,чрез изпълнител съветския гражданин и коминтерновец Георги Димитров.Замисъла е бил Балканска федерация за да може Кремъл да има влияние до Егейско море.След разрива между Сталин и Тито ,Тито продължава но в рамките на Югославия да сменя произхода на българите,за да запази територията.
24
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Македонскиот иазик никогаш не бил , не е , и никогаш нема да биде бyгapckи диалект. Тоа само вие го тврдите .Каде тоа некои надвор од Бг го потврдува ?!Тоа е ваша и лично ваша опсесиа , а сигурно не е наш проблем.
23
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Иас сум сигурен дека вашиот претставник во Стразбург вашите аггументи ги претставил во наидобро можно светло. Но како што знаеме сите 17 Пресуди не се во ваша корист. Сепак во Судот во Стразбург работат врвни правници од цела Европа. Конечен заклучок е дека вашата прикаска не може да излезе надвор од границите на Бг.
22
3
 
12
 
! Отговори
До 22 преди 7 месеца
Нали знаеш,че македонския е български диалект ,селския говор за общуване в ежедневието ,който под влиянието на Вук Караджич и сръбските комунисти е наложен и в РСМ след 1945 г.като книжовен.Подобно е било и в Сърбия доста преди това ,херцеговинският диалект става сръбски език.И в Словения е имало такава опция,но интелектуалците са се противопоставили.
21
1
 
11
 
! Отговори
До 20 преди 7 месеца
Самоопределението дори в 21 век не е за злоупотреба с користни и политически цели и с цел да се фалшифицира история и исторически факти на друга държава както е правила 70г. РСМ под сръбски диктат.И познавайки историческите събития е избила хиляди българи за да им смени произхода е " македонски".При вас има злоупотреба и то фрапантна и това ще остане проблем.
20
11
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 7 месеца
Ха , ха .... Каде е Тито , каде е Сталин. Се што треба да направите да тргнете со кола шо Егеиска Македониа и на лице место да ги прашате што беа пред да се разбудат едно утро 45-та .... Дури и оние што се сметаат за Грци (нивно право) , иазикот што знаат да го зборат по дома го натекуваат македонски и никако поинаку ....
19
3
 
14
 
! Отговори
До 18 преди 7 месеца
И кога в Гърция са живели " македонци " преди 1945 г.Какви са тези македонски организации в Гърция ,много интересно!Откога са създадени ?
18
12
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 7 месеца
Прикаски. Елементарното човеково право , човек да се слободно самоопредели по националност каи вас не е дозволено. Во 21 век. Нема поголем доказ од 17 Евро - Пресуди против ваша корист како и неколку официални извештаи на америнанскиот Стеит Департмент дека вашата држава не почитува елементарни човекови права
17
3
 
14
 
! Отговори
До 13 преди 7 месеца
Решението на Страсбург трябва да бъде отменено защото не почива на никакви обективни факти.Предците им българи ,а те македонци,е стига с тази пародия
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Грциа согласно Пресудите на ЕСЧП Стразбург ги призна македонските организации , политички партии , културни здружениа како и иазичните центри по македонистика. Од оваа година нашите книги преку грчкото министерство за култура се регистрираат како преведени од македонски иазик.
15
3
 
16
 
! Отговори
До 13 преди 7 месеца
Не може да се признават малцинства създадени с принуда и насилие от дикраторски режим.Днес са българи и то над 13 века назад ,а утре Сталин решил да са македонци. Стига с тези измислици А и ОМО Илинден са сръбска групировка.
14
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Во Европа само две држави не исполнуваат Пресуди на ЕСЧП Стрсзбург едните сте вие а другата е Русиа. Русиа барем официално се повлече и не ги признава Пресудите по претходно одреден датум. Радев ке ,,продава,, евро-стандарди а по дома не ги применуе.