Австралия се задъхва от жега, а се задава и Ел Ниньо

12 градуса над средните за септември
16 сеп 2023 13:12, Александър Попов
11
Австралия се задъхва от жега, а се задава и Ел Ниньо
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Големи части от Австралия днес бяха обхванати от необичайни горещини, съобщи амстралийската метеорологична служба, предаде Ройтерс. Прогнозите за утрешния ден са, че може да бъдат регистрирани рекордни жеги.

В Сидни, столицата на най-населения австралийски щат Нов Южен Уелс, температурите достигнаха 34,2 градуса по Целзий на летище "Кингсфорд Смит"- което е с повече от 12 градуса над средните стойности за септември.

По-рано през седмицата синоптиците предупредиха, че са се засилили индикациите за метеорологичното явление Ел Ниньо и вероятно то ще се развие между септември и ноември, което ще доведе до по-топли и сухи условия в Австралия.

Метеорологичната служба заяви, че толкова топло време в някои части на страната през този период е много необичайно за септември. Рекордните дневни и нощни температури през септември се очакват от утре до четвъртък във вътрешността на Южна Австралия, Нов Южен Уелс и североизточната част на щата Виктория.

Ел Ниньо може да предизвика екстремни метеорологични явления, от горски пожари до циклони и продължителна суша, като австралийските власти вече предупреждават за повишен риск от пожари това лято./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Австралия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 8 месеца
Ще им пратим Ел Нинова.
10
0
 
0
 
! Отговори
Да изпратят преди 8 месеца
Помощ . Там е топъл климатът .
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В Австралия става за живот само на о-в Тасмания, и донякъде в най-южните части на щата Виктория, Южна Австралия, Западна Австралия и Нов Южен Уелс. Също е добре в Австралийските Алпи на по-високото. В останалата част на Австралия е пустиня, полупустиня или такава жега, че не си е работа да се пребивава там за по-дълъг период.
8
1
 
1
 
! Отговори
ондъбийч преди 8 месеца
Байдън и Путин ще затъмнят небето за двайсетина години. И Тагарев ще бъде техният пророк. Комплекти за евтаназия за всички от сърце.
7
1
 
3
 
! Отговори
ГЕЙтс преди 8 месеца
Освен да затъмня слънцето, аз друг изход не виждам......
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Задъхва се от жега само в мозъците на някои хора, на които им се иска да всяват паника и страх. С геоинженерството Ел Ниньо и Бг може да удари, *В процеса на развитие на Ел Ниньо валежите се концентрират в периода септември-ноември.* Явно ще наводняват с валежи и подобни и Австралия, *климатични промени и явления,* се пренасят от континент на континент.
5
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Австралийците се чувстват...недосегаеми за световните кризи и...катаклизми поради отдалеченоста на...материка. Явно това се променя с...бързи темпове и климатичните катаклизми ги застигат и...поразяват безпрепятствено.
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това Ел Ниньо не беше ли до бреговете на Америка?Австралия е далеч от бреговете на Ю.Америка
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да сложат бустер против жегата
2
3
 
1
 
! Отговори
пришълецът преди 8 месеца
Не се наричай пакистан ако не си тимур:))) ...та в тоя ррд на мисли знаеш ли кой неизвергнатия тимур от черната смърт?:)))
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Те са ваксинирани, няма страшно!