Учител е убит при нападение с нож в колеж във Франция

Нападателят е чеченец, радикален ислямист
13 окт 2023 14:40, Елка Василева
33
Учител е убит при нападение с нож в колеж във Франция
Снимка: архив, БГНЕС

Учител беше убит днес, а двама души - ранени, при нападение с нож в колеж в град Арас в Северна Франция, предаде Ройтерс, като се позова на телевизия Бе Еф Ем. Световната агенция съобщи, че президентът на Франция Еманюел Макрон е заминал за мястото на трагедията.

Още по темата
Полицията потвърди, че е извършено нападение с нож. Местните власти уточниха, че нападателят е бил арестуван. За момента полицията не потвърждава медийните информации, че задържаният е крещял "Аллаху акбар" ("Бог е велик", бел. ред). Ройтерс съобщава, че той е чеченец, познат като рисков за сигурността радикален ислямист.

Позовавайки се на източник от полицията, телевизия Бе Еф Ем информира, че нападателят е на около 20-годишна възраст и би могло да е учил в този колеж. Задържан е и братът на нападателя.

Според информация на Бе Еф Ем убитият е учител по френски език, а още един учител - по физическо възпитание, е с прободна рана. В информацията се казва, че учениците са били затворени в класните стаи. Министърът на вътрешните работи на Франция Жералд Дарманен написа в социалната платформа "Екс", че в училището е в ход полицейска операция.

Нападението в това училище идва три години след убийството на учителя Самюел Пати, чието гърло беше прерязано на 16 октомври 2020 г. Убиецът заплашваше дошлите на местопрестъплението полицаи и в крайна сметка бе застрелян.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Франция май трябва да се върне към периода с колониите, аз не бих чакал повече жертви
26
0
 
3
 
! Отговори
МОНГОЛ УЛС преди 6 месеца
до 25:Европа трябва да вземе пример от Индия как да се справи с Аллахуакбаровците хах Индийците там чистят на едро не си играят игрички
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сигурно е нападнат от кореняк французин с черна кожа.
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Някои чуждестранни сайтове съобщават, че нападателят е привърженик на Хамас. Ако наистина е така, това е много лошо. Юрнаха се да правят джихади и нападат деца!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не е далеко деня, в който Германия, която избиваше евреи .така ще се донапълни с араби, че накрая ще трябва да си внасят израелци да им решат проблема:)
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Алахуакбарчовците по света знаят само едно, джихад и само джихад. Време е цивилизования свят да се събуди и да подреди религиозно размечталите се мюсюлмани по местата им преди по обща команда да са ни нападнали всички в Европа, така както нападнаха евреите в домовете им и ги клаха и стреляха наред. Кога ли ще осъмнем под обща масова атака в собствената ни Европа, в собствените ни легла и ще се питаме службите ли проспаха и защо полицията не успя да ни опази. За алахуакбарчовците ние сме виновни
21
0
 
3
 
! Отговори
МОНГОЛ УЛС преди 6 месеца
ахааа и после Индийците били лошите задето лекували правилно Бедните представители на Акбаровците хах
20
0
 
9
 
! Отговори
Питон преди 6 месеца
Най добрият коментр който видях по долу е рози в който се предлага близките да съдят държават че ги е приела.Наистина правилно решение
19
1
 
11
 
! Отговори
нафърфорий преди 6 месеца
Ами квото посяли, това пожънали!!!! Мнозина полтически и социологически спецове и анализатори у Францата отдавна виждат неизбежноста от Гражданска Война там, та въпросъ вече не е "Дали", а "Кога"!!! Жалко..., готино беше у Францата.., особено у Провансъ, ама от няколко години вече не ходя там..., направу е запричичало на арабско-африкански анклав!!!!!!
18
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този е от онези чеченци, дето се бият на страната на Украина - избягаха от Чечня в началото на 2000та, Европа им даде убежище и сега бере плодовете на това добро дело.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама те са хубави тези чеченци, как може таке? Питайте всеки дядка и чичка русофил, ще потвърдят, че чеченците, арабите, иранците, *** и т.н. са най-добрите и цивилизовани хора, и те са русофили.
16
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама това, че е викал Алах акбар съвсем не значи, че е терорист! Причините за убийствоно може да са далеч от религията, още повече, че и даскала навярно е бил я мароканец, я от Тунис ....те вече всички французи са такива
15
0
 
20
 
! Отговори
Ели преди 6 месеца
Нали мюсюлманите обясняват колко им е миролюбова религията. Да обяснят сега защо този мaймyн е крещял Aлаx aкбap докато убива човека?!
14
0
 
22
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Защо въобще пускат такива в белите страни?! Близките да съдят държавата, че е допуснала такъв!
13
2
 
13
 
! Отговори
Абе преди 6 месеца
Тоз Ислямист е от Добрите чеченци, които се бият срещу Путин.
12
0
 
14
 
! Отговори
Некой преди 6 месеца
Новодошъл ядрен физик ли е дал воля на напъните си
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Чеченец? Този е от ордите на Путин.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Арабелите ще зачистят западна Европа, както евреите палестинците в Газа. Това е бъдещето.
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ето пак мюсюлманството показва що за религия е.... Европа трябва да се осъзнае и да спре да приема *** от третия свят, трябва да си знаят мястото!!!!
8
1
 
15
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Наскоро Кисинджър разкритикува меркел и германия и политиката й на приемане на маса хора с различни култури и религии. Но това се знаеше от самото начало, още след 1-ва покана на меркел, че ще хукнат от цял свят и това никога няма да спре. И Франция се оказа толерантна и бере плодовете, за съжаление.