Косово и Сърбия не се разбраха

Европейски преговори
27 окт 2023 07:55, Росен Стойчев
11
Косово и Сърбия не се разбраха
Снимка: БГНЕС/EPA

Косовският премиер Албин Курти и сръбският държавен глава проведоха срещи с европейски ръководители, съобщи Гардиън.

Разговорите се проведоха със съдействието на ЕС. Албин Курти и Александър Вучич имаха срещи с ръководителите на Франция, Германия и Италия.

Идеята е да се намери подновяване на двустранния диалог. Европейските представители са представили идея за решаване на въпрос с Асоциацията на сръбските общини.

Още по темата


Това е основно условие на Сърбия за нови преговори. Върховният дипломат на ЕС Жозеп Борел обясни, че решението е било приемливо за реализиране.

Сърбия и Косово обаче не намерили разбирателство. Представители на Курти настояват, че сръбската делегация е отказала споразумение.

Вучич обяви, че е готов да приеме всичко, но изключи да признае независимостта на Косово и решенията идващи от това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: СърбияЕвропа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 6 месеца
Да махнат ЕС от преговорите и ще се разберат. ЕС пречи на ВСИЧКИ мислещи и кадърни хора.
8
3
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
Цитат от писмото Бил Клинтън до Косовските албанци: "В България трябва да бъде счупено първо високомерието на Православието и счупен инатът на славяните в България. - Как ще стане това? - Чрез ислямизация на България. Това е единственият начин, по който може да бъде овладяна България... и да бъдат овладени и целите Балкани, чрез ислямизация" - И от Посолството на САЩ са ни "приятели" и "партньори"!? - В какво точно?!? - Да няма християнство в България и на Балканите за целите на юдео-ционизма...
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
8 Да, но не е и сръбско.
6
3
 
1
 
! Отговори
БИЛО Е! преди 6 месеца
До Историк...Историко, било е! Днеска Косово си е Косово.С над 95% Албанско население!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
5 Косово е било в пределите на България също толкова време, колкото и в Сърбия и то преди да стане сръбско- 300 години. Сърбите са си присвоил, или доизградили много български храмове в бившите български земи, които попадат под сръбска територия. В Косово има още българи, българска общност.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сърбия трябва да бъде санкциониран от ЕС, за поведението си и проруската си политика. Белград организира няколко пуча на Балканите под руско командване, този в Черна Гора, РСМ в парламента, в Косово и не получи никакво наказание, поради твърде толерантната политика на Брюксел към нея. Време е Сърбия да бъде извадена от преговорите за членство, да й бъдат корени предприсъединителните фондове, достъпа до европейските пазари и право на придвижване в ЕС.
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как очаквате да се разберат? Демек Косово да мине към Сърбия или Сърбия към Косово? Ето защо тези съюзни републики, които Запада се постара да се разпаднат имаха смисъл. Всички народи се разбираха по времето на Югославия. Всички народи се разбираха по времето на СССР. Сега всеки по отделно се мисли за велик, арийски и неповторим. А всички се разбираха преди и то наистина, не фалшиво. Но на ви.
2
13
 
1
 
! Отговори
България преди 6 месеца
Поради факта, че Сърбия и България сме руски марионетки....нормално е да предпочитаме войната,глада и мизерията пред добрите отношения и висок жизнен стандарт.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато съществуват 3 албански държави,на балканите мир нема да има...