126 арестувани на пропалестинско шествие в Лондон

Крайнодесни контрапротестиращи се сблъскаха с полицията на няколко места
30
126 арестувани на пропалестинско шествие в Лондон
Снимка: БГНЕС

Повече от 300 хиляди пропалестински демонстранти преминаха по улиците на Лондон с искания за прекратяване на огъня между Израел и „Хамас“. Полицията извърши общо 126 ареста при различни инциденти с участието на крайнодесни контрапротестиращи, предаде БНР.

Крайнодесни контрапротестиращи се сблъскаха с полицията на няколко места в Лондон. 82 души бяха арестувани в Пимлико, централен Лондон, при опит да се слеят с пропалестинското шествие. 10 други крайнодесни демонстранти бяха арестувани при други инциденти, включително за притежание на оръжия, сбиване и нападения срещу полицаи, след като служители на силите на реда бяха замеряни с бутилки. По-късно полицията съобщи и за голяма група задържани пропалестински демонстранти, отцепили се от масовото шествие. Те са били  маскирани, носили са отличителни знаци на „Хамас“ и са изолзвали фойерверки.

Премиерът Риши Сунак осъди „напълно неприемливите сцени на насилие“. Той нарече крайнодесните протестиращи „разбойници от Английската лига за отбрана“ - ислямофобска, антимигрантска организация. Сунак категорично осъди и тези, които са скандирали антисемитски лозунги и са възхвалявали „Хамас“.

По-рано полицията успя да овладее положението, въпреки провокациите, и не се стигна до инциденти, които да нарушат провеждането на традиционната тържествена церемония в Деня на примирието, когато край Паметника на незнайния войн имаше 2-минутно мълчание в памет на загиналите във войните и бяха положени венци. Кметът на Лондон Садик Хан похвали полицаите за справяне с трудното положение.

Лейбъристите в опозиция обаче обвиниха вътрешния министър Сюела Брейвърман, че е надъхала крайнодесните сили в страната, когато преди шествието тя обвини полицията в „пристрастност“ към левите протести за сметка на тези на десните или националистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Лондонарест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
Хамас е терористична ислямска група една от многото като Джихад АлКайда ИДИЛ Хизбола и др. свързани в престъпната организация на ислямски арабски терористи Палестинска автономия така че тези про-терористични протестиращи са членове н терористични групи или подкупени от тях съучастници и кого защитават като палестински народ няма, а само подкупени с ООН милиарди ислямски араби нелегални окупатори и наемни убийци така че трябва да бъдат осъдени поне на затвор и експулсирани всички про-терористи
20
1
 
1
 
! Отговори
Правда преди 5 месеца
Палестинците са ислямски терористи и про-терористите са също престъпници, инфилтрирани незаконно в не-мюсулманските държави като Израел САЩ, ЕС и много опасни т.к са с дяволски цели да измамят, заколят, ограбят и погубят народите, законни собственици на земите както правят сега с Израел като окупират тероризират и д фалшива пропаганда на протести медии в ООН приписват с измами престъпленията си на жертвите си. И ако сега ООН не осъдят и не изгонят ислямистите, те са следващите жертви на терор
19
0
 
1
 
! Отговори
Кочо преди 5 месеца
До Анонимен: Да ходят да се бият в и за пАЛЕСТИНА, ама за там топки се искат, а не социални права и протестърки закачки в правова държава, каквато не са имали и нямат понятие що е то.
18
0
 
2
 
! Отговори
Кочо преди 5 месеца
Полицията там пак греши като притеснява, тия, които й вършат работата. А относно т.н. подкрепящи т.н. палестина: да ходят да я подкрепят там на терен, вместо да афишират арогантността си в страната, която ги е приела и все още ги търпи !
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия муслими са голяма напаст. Да ходят да се бият за Палестина като им е толкова мила,не само да вандалстват в белите държави
16
2
 
3
 
! Отговори
. преди 5 месеца
Бреййй! Голяма демокрация цари!
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Град лондонистан. Не случайно го наричат така. Има квартали, където не смееш да минеш. А колко родени в Британия местни джихадисти бяха в Сирия на страната на ислямска държава, не е истина
14
3
 
3
 
! Отговори
999 преди 5 месеца
до 1 ъ .....При гъстота на населението 5753 души на квадратен километър в ивицата Газа и военната тактика,която ползва Израел за да унищожи Хамас,колко терористи и колко цивилни са избити според вас?Това е причината за протестите по света.Имаше и протести от евреи във Вашингтон срещу политиката на Нетаняху.И тези евреи бяха обвинени в антисемитизъм!
13
0
 
12
 
! Отговори
пияница мистик преди 5 месеца
Ето това е един от минусите на демокрацията. Свободни граници и възможност за по-добър живот и ти се качват на главата. Наводниха тези арабели не само UK, но и цяла Западна Европа. А четох веднъж една новина, че ако отидеш като туристка в не помня коя мюсюлманска държава и носиш минижуп или потник и те вкарват в затвора. Нравствена полиция, нищо че си чужд гражданин. Тук в Европа що не е така? Да им забранят на тези бурките, хиджабите, никабите и изобщо всякакво нинджа облекло
12
3
 
6
 
! Отговори
преди 5 месеца
До 999Тези хора протестират в защита на терористична организация и желанието и да унищожи всеки жив евреин на планетата.
11
6
 
16
 
! Отговори
999 преди 5 месеца
Пропалестинско друг път!Хората протестират в защита на Хартата на правата на човека и двете Женевски конвенции,които Израел грубо нарушава с политиката си на ,,изгорената земя".Масово се избиват цивилни под предлог,че се унищожава Хамас.
10
9
 
10
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 5 месеца
Палестина обучава деца от най ранна възраст как да убиват евреи. На 10-11 годишна възраст им слагат чаршаф на главата и АК и тръгват да стрелят по еврейските войници и ония със СНАЙПЕР ДУМ. МАХАТ ЧАРШАФА И ПУШКАТА И ПОСЛЕ НОСЯТ ТЯЛОТО И КАЗВАТ, АААА ЕВРЕИТЕ ГО УБИХА!ВАШТА МЪМЪ НЕКЪДЪРНА.ТОЛКОВА МИЛИАРДИ ПОЛУЧИХА, ТЕ ТУНЕЛИ И РАКЕТИ КУПИХА...РЕСТО!!!!!!!
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Повече от 300 хиляди пропалестински демонстранти преминаха по улиците на Лондон с искания за прекратяване на варварските бомбардировки над Газа, разрушаването на болници и убийството на хиляди деца.
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Християнин 7 Какъв християнин си ти, евангелистче жалко? На 9/11 танцуваха на покрива на вана си евреи, а не араби! Долу ционизма!
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Охо,то в Англия имали англичани,като започнеш от министър председателя да свършиш от кол и въже )
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми все пак са им враговете... То и в САЩ се рязцепиха от партита, като утрепаха Осама.
5
10
 
25
 
! Отговори
Християнин преди 5 месеца
Каквото и да ми пишат и говорят....отвратителни танци и искрената радост на арабите по повод избиването на евреи и падането на кулите в САЩ не мога да го забравя. По принцип съм либерал, но ако живееш в чужда държава и си станал нейн гражданин от трето поколение...как така не си възприел и нейните ценности? Щом за три поколения не си успял.....марш от тази държава...тя не те заслужава...заслужават те талибаните и хамас....
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 2 - Арвстувани нямаше ... Нонимаше набити.
3
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Били са сбрина на купчинка. Теябвло е няколко провокатора и полицията да започне да стреля. Така трябва да се процедира. Хем премахвша радикалитв, хем намаляш популацията, а и най-често са хора на помощи. Работещ чояел и човвл с пари, няма време за глупости.
2
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не 300 000, а над 500 000 са били. На света му втръсна от грабливите, зли ционисти.