"Алтернатива за Германия" бе обявена за екстремистка в Саксония

Това е трета провинция с подобна категоризация
72
"Алтернатива за Германия" бе обявена за екстремистка в Саксония
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германската партия "Алтернатива за Германия" бе обявена за дясна екстремистка организация от източната германска провинция Саксония, предаде ДПА, като се позова на местната служба за вътрешно разузнаване.

"Вече няма съмнение за дясната екстремистка ориентация на "Алтернатива за Германия - Саксония", каза Дирк-Мартин Кристиан, ръководител на провинциалната Служба за защита на конституцията. Саксония е третата германска провинция, която прави същата категоризация, след като Тюрингия и Саксония-Анхалт също обявиха партията за екстремистка.

"Алтернатива за Германия" от четири години е под наблюдение в Саксония и от февруари 2021 г. се подозира, че е екстремистка организация.

В резултат на широкообхватно разследване разузнавателната агенция стигна до заключението, че звеното на "Алтернатива за Германия" в провинцията "преследва цели, противоречащи на конституцията", отбеляза Кристиан.

В доклада си Службата за защита на конституцията говори за политиката на партията по отношение на миграцията, критериите ѝ за получаване на гражданство и враждебността към исляма и мюсюлманите, както и антисемитските ѝ позиции./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 45 И Рун дьо говори за "мир", но по този начин всъщност подкрепя войната на руския диктатор ...
44
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
*** много удобна работа.....почва някой да говори каквото не ти харесва- обявяваш го за екстремист. Не прави каквото искаш- враг..... Брей, непогрешимостта на папата, пасти да яде.....
43
8
 
2
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
До Deutschland Ти ли знаеш повече за АфД, или службата за защита на конституцията на Германия?
42
5
 
14
 
! Отговори
Deutschland преди 5 месеца
AFD няма нищо общо с екстремизма А е нормална дясна АНТИИМИГРАНТСКА партия.Повечето и ръководни членове са бивши съпартийци на меркел от CDU напуснали партията Несъгласни с емигрантската политика на меркел Тук обаче е нарочена от МЕДИЙНАТА ПРОПАГАНДА за екстремистка Защото вадят в обществото кирливите ризи в емигрантската политика на CDU и SPD .AFD за разлика от нашия русофил копейкин Са немски националисти не са русофили и осъждат войната на путин
41
10
 
2
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
До Аз Не аз съм приятел с ислямистки главорези като чеченци, хамас, хезболах, йеменски хути и т.н. а руските фашисти. ...
40
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Батьо "Проблемът е, че AfD вече има около 20% подкрепа на федерално ниво и около 30% подкрепа в новите провинции, вкл. Берлин" На псоледните избори АфД имат един кмет на малък град, от цяла Германия. Руските лъжи са прозрачни.
39
4
 
7
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
До Германец - Точно заради такива като тебе Германия ще стане халифат. Лошото е че ще повлече цяла Европа (или поне Източна Европа, тя западна отдавна вече е във филма)
38
1
 
6
 
! Отговори
Батьо преди 5 месеца
Да ви каже батьо къде е проблемът с AfD. Нито са екстремисти, нито са хомофоби. Председателката на партията живее с жена, която е с мигрантски произход. Проблемът е, че AfD вече има около 20% подкрепа на федерално ниво и около 30% подкрепа в новите провинции, вкл. Берлин. Та с такава мощна подкрепа можем да си представим и следващата управляваща коалиция в Германия как ще изглежда. Остава на другите черният PR - "ако подкрепяте AfD, значи сте фашисти, екстремисти, хомофоби..."
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Аз Русия посрещна делегация на Хамас.
36
1
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 месеца
Т.Е. - който не подкрепя изтреблението на цивилни от Израел и не иска навлеци да ограничават правата му в родната му държава е екстремист. Радвам се че поне за момента в България се дава отпор на Западните ценности!
35
12
 
3
 
! Отговори
Руски рай преди 5 месеца
Млатят руската пета колона по целия свят ....
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Във всички сражения Саксония са изменяли и преминавали на страната на врага.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Полиция на мисълта ли си имат в Германия?
32
15
 
2
 
! Отговори
Германец преди 5 месеца
Скоро и в другите провинции. Язък, че руското диктаторче си похарчи парите.
31
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До31 . Нито си информиран нито си наясно за тая партия. Та ръсиш глупости. Тази партия е създадена от остатъци на социалисти и службите на ЩАЗИ . Не успяли да се приспособят към живота в Германия след обединението . Вече пораснали но без професии се лутат в живота . Утехата им е политически пари , които прибират от Изток, както и от Социалните. Правят се на патриоти за да прикрият некадърността си да се приспособят към живота на свободния свят .
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Да пратим на Урсула писмо, че софийските екстремисти ще събарят антифашистки паметник. Ще ги забрани веднага. Ако пратим и фашистката пропаганда по националната телевизия на историчарите в Историчария.бг, ще и лъсне съвсем истината за нашите менте евроатлантици, които са си профашисти. Защото цяла Западна Европа смята България за фашистка и авторитарна държава в миналото.
29
1
 
9
 
! Отговори
Демокрация а преди 5 месеца
Управляващите ги е страх от тях и ги обявяват извън властта,но това няма да помогне.
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Саксония ще прави референдум и ще излиза от несъществуващата "Германия". Цялото бивше ГДР ще излезе отново и няма да се върне в "Германия".
27
1
 
8
 
! Отговори
ДемокраД : преди 5 месеца
"Само нацци3та Шмолци не е екстремист и изобщо не е нацццци3т! Всички останали са! Така е демократично! И евроатлантическо! Зиг Хайл,0*м*а*й*не ФюрЪр! "
26
0
 
14
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
До 27 "Не може човек, който се обявява за нормалност, да бъде наръчен екстремист." - както виждаш- може. У нас 85% гласуват да може. Факт.