Boeing откри нов проблем в модела 737

Не представлявал опасност по време на полет
29
Boeing откри нов проблем в модела 737
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският самолетостроител Boeing заяви, че е открил нови проблеми с фюзелажа на водещия си модел 737, които - въпреки че не представляват непосредствена опасност по време на полет, ще изискват "преработка" на десетки самолети.

"Миналия четвъртък доставчик ни уведоми за несъответствие в някои фюзелажи на 737", заяви главният изпълнителен директор на Boeing Commercial Airplanes Стан Дийл в изявление до служителите, което беше разпространено сред журналистите.

Според Дийл служител, работещ при доставчика, "сигнализирал на своя ръководител, че два отвора може да не са пробити точно според нашите изисквания".

"Макар че това потенциално състояние не представлява непосредствен проблем за безопасността на полетите и всички самолети 737 могат да продължат да работят безопасно, понастоящем смятаме, че ще трябва да извършим преработка на около 50 недоставени самолета - проблем, който "може да забави някои доставки на 737 в близко бъдеще".

През изминалата година Boeing се бореше с трудности със своя звезден самолет 737 MAX, като кулминацията бе сериозен инцидент с безопасността по време на полет на Аляска Еърлайнс в началото на януари, който предизвика мащабно разследване от страна на регулаторния орган в САЩ - Федералната авиационна администрация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: Boeing
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
16
 
! Отговори
..... преди 3 месеца
До до жалкиЯсно е, че си слабоумен. Попитай близките на стотиците загинали на 737 MAX8 - уж новият им модел.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Новият проблем не е опасен в полет, а само докато самолета е на Земята
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
737 е вече морално остарял... ниското крило не дава възможност за разполагане на нови икономични мотори...Точно заради тази причина двигателят беше изместен напред и се наложи създаване на цяла допълнителна система за гасене на момента... А колкото е по сложно едно нещо -толкова е по малко надеждно. Фюзелажа е прекалено тънкостенен а сплавите по твърди и по потдатливи на корозия за разлика от тези на А320... Да не говоря за архаичната система за управление с щурвал и въжета
6
1
 
11
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 месеца
Боинг имат огормни проблеми последните 10-тина години и утрепаха350 човека в 2 зверски катастрофи !не се качвайте на новите им модели 737 МАКС всичките имат проблеми . Дриймлайнерите им също имаха проблеми но поне няма фатална катастрофа с тях ! не за 1ви път се случва това с Боинг ...
5
17
 
4
 
! Отговори
до жалки преди 3 месеца
Ей москвич как може да наречеш бойнг най-жалкия производител 70% от пътническите самолети по света са бойнг.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лично вече ме е страх да летя с Бойнг. Старите модели на България еър са ок, с тях намам грижи но от новите им самолети, тези дето нямат светлинна индикация за цигари над седалката, ме побиват тръпки.
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не представлявали опасност а ще ги преработват хаха и ние чакаме от тия изтребители язък, за парите
2
1
 
14
 
! Отговори
Звезден самолет преди 3 месеца
Звездите ми говорят,Фюзелажът ми, уви, не отговаря.
1
3
 
20
 
! Отговори
жалки преди 3 месеца
Най-жалкия авио производител,избуха сума ти народ, заради едното икономисване на пари.