Над 100 убити в Газа при израелски удари

Те са станали през последното денонощие
11 фев 2024 14:20, Александър Попов
47
Над 100 убити в Газа при израелски удари
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Властите в ивицата Газа, контролирани от "Хамас", съобщиха днес за над 100 убити при израелски удари в палестинската територия през последното денонощие, предаде Франс прес.

Тези данни не са проверени по независим път. Израел предприе офанзивата си в ивицата Газа в отговор на атаката, която ислямистко движение "Хамас" извърши срещу него на 7 октомври.

Министерството на здравеопазването на палестинската територия съобщи за 112 убити през последните 24 часа. С това общият брой на жертвите от 7 октомври достигна 28 176, повечето от които жени, тийнейджъри и деца.

От началото на израелската офанзива в ивицата Газа са били ранени 67 784 души.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху не се е отказал от намерението си да нареди военна операция в град Рафах в най-южната част от ивицата Газа на фона на международните предупреждения, че това може да доведе до хуманитарна катастрофа, отбелязва АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: Газа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
ф преди 3 месеца
Арабомански сайт.Изтрихте ми коментара в полза на Израел.Животните-детеубийци-палестинци си получават заслуженото.
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евреите са проказа и проклятие за рода адамов. Докато и последното еврейско лаййноо не се изчисти от лицето на земята, по света няма да има дори един ден в мир, покой и благоденствие. Преди да почнете да ми цъкате минуси, седнете и проучете малко какво са евреите и как гледат на гойите. Светът се променя и грандиозната лъжа за измисления холокост лека полека рухва. Ще дойде ден, евреите ще бъдат убивани с лопати по улиците. Защото го заслужават.
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДО Никой не рови да гледа.. Остави го, той е г-но ционистко л.а.i.н.о, те така манипулират-този който е видял зверствата е по-виновен от извършващия ги. Скоро ще бъдат приключени. Египет скъса мирния договор и до седмици влиза във войната. Следват Хизбула и дай боже Иран. Западът не може да ги подкрепи, заради общественото мнение, в САЩ предстоят избори. Но да знаят отсега, тук не ги искаме, втори път няма да ги спасяваме! Станаха от най-мразените в света, най-мразените от всички по света!
33
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 25 . Никой не рови да гледа такива видеа - те ги дават по телевизията - не нашата естествено ,че ще вземат хората да разберат за какво става въпрос - но някой от нас знаят и други езици и гледат чуждестранните канали!!! Пусни си само за ден TRT примерно и после коментирай - а да , все пак трябва да разбираш какво казват!!! ***
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как няма кой да ги спре ционистите!! Турчина мрънкаше нон стоп , ама нищо не прави...Катар и Египет се правят на миротворци, Иран не иска да ескалира напрежението...Само пичовете хути , правят нещо, но сами срещу ФАЩ и англосаксонската гньоч не им се получава.. Свобода за Палестина!
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Ф- 36 . Има огромна разлика между турците и арабите , берберите, персите и т.н. т.е. между различните мюсюлмани ! Това ,че турците са ни мачкали не значи ,че всички са еднакви! Докато нас са ни мачкали турците , западните ни партньори са крали ( плячкосвали ) и убивали милиони по цял свят и продължават да го правят...Преди за да ги " образоват" , сега да им насадят " демокрацията" ... Нормално повечето да не харесват християните като ги свързват с католиците и протестантите!!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДО Израел предприе офанзивата си в ивицата Газа... Сложих ти плюс, приятел. А прави ли ти впечатление, че всеки път, когато Израел извършва масови убийства фигурира и изречение, че е в отговор на терористичното нападение. В общи линии ни се напомня, че това да избиеш 30 000 цивилни (това е само от 7.10, а общо са в пъти повече), е нещо съвсем нормално.
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Израел предприе офанзивата си в ивицата Газа в отговор на атаката, която ислямистко движение "Хамас" извърши срещу него на 7 октомври." - Защо всички наричат това въстание "атака"? Не, когатп браниш собствената си земя е защита, а не атака! Западните медии обикновено са про-Израелски и про-еврейски настроени. В България пък без причина са научени да мразят мюсюлманите. Но все пак, защо никой не се замисля, преди да пише?
28
7
 
3
 
! Отговори
Въпроси преди 3 месеца
1. Арабите различни ли са от палестинците. 2. Ако палестинците са араби,защо арабите не ги искат. 3. Защо има разлика между там където е фатах и там к дето е хамас. И най вечеЗащо всички араби,наречени по политическа причина палестинци,се радваха и танцуваха при вестта за убийствата,които извършват. Посееш вятър..ще пожънеш буря.Слава на Израел и Украйна, борещи се и за нас срещу тероризма и неговата руска разновидност ... рашизма ,
27
4
 
3
 
! Отговори
JWST преди 3 месеца
За да съществува Хамас всички в Газа са ги подкрепяли и ги подкрепят. Израел не пасат трева и действат така както проблема би се решил. Религиозните насъскват хората и после същите трези хора го отнасят. Сега като не искаш да мислиш, да се интегрираш и мислиш че моллата ходжата аятуласа те води - ще видиш че от лошо има и по-лошо.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Още малко ще мачка БЕНИ, и после ще отиде при ЦЕНИ ХИЛ
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДО Не мисля, че нормален човек би се ровил... Повечето от видеата са снимани от палестинци, за да покажат ужаса в Газа. И да не съм го правил за удоволствие. Аз съм мъж на 40 години, и като баща съм плакал (признавам си) като съм ги гледал, а някой дори не издържам да ги гледам. А тези видеа са гледани от милионите протестиращи по света, в това число и хиляди евреи, и служители на ООН. Явно и те са ненормални, пич. Ще се окаже май, че само нормални хора могат да причиняват това.
24
4
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 3 месеца
ВОЙНАТА Е ЕВРЕЙСКАТА ЖЪТВА- ХЕНРИ ФОРДПОКЛОН ПРЕД ИЗБИТИТЕ ДЕЦА И СПЯЩИ БЕБЕТА И ТРЕХНИТЕ МАЙКИ ,НЯМАЩИ НИЩО ОБЩО С ХИЗБУЛА. ТОВА Е ГЕНОЦИД
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
'Палестинците' ги измисли кгб през 1964, не знам каква попара са сърбали през 1917. Те са араби с ново политическо име, самият им лидер ясно заявява, че са едно и също с ливанци, сирийци, иракчани и йеменци и че това е политически термин за противопоставяне на ционизма. Защото иначе светът си казва: арабите имат 22 държави, защо им е 23та за сметка на Израел?
22
3
 
1
 
! Отговори
БАНко преди 3 месеца
ПУТИН , ТОВА Е ВОЙНА , КАКВО ЧАКАШ ???
21
6
 
6
 
! Отговори
Аз преди 3 месеца
Всеки ден нови и нови жертви и всичките са все бойци на Хамас. В крайна сметка ще излезе че в Газа е имало 1 милион бойци на Хамас и всичките са избити! Само се чудя ако наистина се окаже така защо просто тези всичките бойци не са нападнали Израел директно, дори и с копия и лъкове пак щеха да ги превземат
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тото, обягнали са ти някой исторически факти. Палестинците, до 1917 също са "събрали попарата" на османците, след което са "събрали попарата" на "човеколюбивите" британци, а сега - на "милостивите" евреи, които междупрочем постоянно танцуват при убийствата на палестинци и отнемането на земите им. Ако си пуснеш някой от клиповете, как родители носят разчленените тела на децата си към болниците, как в моргите са наредени десетки овъглени тела на бебета, ще си промениш мнението, ако си човешко съще
19
5
 
8
 
! Отговори
Геноцид в Газа преди 3 месеца
ФАЩ и Израел - неочаквано добра комбинация! Сеят смърт по цял свят! Колаборация между фашисти и евреи! Смешно или тъжно не знам, но е факт!
18
8
 
8
 
! Отговори
тото преди 3 месеца
Нали палестинците танцуваха от радост,когато разбраха,че техните избили еврейски деца,жени и мъже.Сега ще си понесат безумието мюсюлманско,изпържило мозъците им.Сърбалли сме попарата 500 г. на мюсюлманския шериат.Гади ми се,като чуя мюсюлани да ми говорат за техния аллах.С това обосновават жестоките убийства.Е,сега си го получиха.Въобще не ме е жал за тези детеубийци.Израел да унищожи хамас до последния човек.Това си го заслужиха палестинците.
17
1
 
3
 
! Отговори
Libre comme air преди 3 месеца
Евреите знаят. Ме. Никой. Не. Може. Даги. Спре. И. Избиват. Наред. Палестинци