»талианка, заразила се със —ѕ»Ќ в лаборатори€, взе 145 000 евро

“€ н€ма да съди швейцарски университет
29 фев 2024 07:27, јлександър ѕопов
7
»талианка, заразила се със —ѕ»Ќ в лаборатори€, взе 145 000 евро
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

»талианка, ко€то се е заразила с вируса на —ѕ»Ќ в лаборатори€ на ”ниверситета в ∆енева, където е извършвала научни изследвани€, получи обезщетение от швейцарското учебно заведение, предаде ‘ранс прес.

—амоличността на италианката се пази в тайна, но т€ е работила за университета в ѕадуа. Ѕила е в ∆енева в рамките на университетски изследователски обмен през 2011 г. по европейската програма "≈разъм", според италианската преса.

»талианката е тр€бвало да продължи в ”ниверситета в ∆енева работата по дисертаци€та си, като използва в университетска лаборатори€ проби от вируса на —ѕ»Ќ.

«авърнала се в »тали€, т€ е продължила нормални€ си начин на живот до 2019 г., когато по време на кръвни изследвани€, за да стане кръводарител, т€ открила, че е заразена с вируса на —ѕ»Ќ.

Ќа този етап начинът, по който т€ се е заразила с вируса, не е установен официално, въпреки че италиански лаборатории констатираха на базата на генно секвениране, че вирусът, на който е носител италианката, е идентичен с този, който е бил в пробите в лаборатори€та в ”ниверситета в ∆енева.

—лед дълга съдебна битка жената е постигнала извънсъдебно споразумение и е получила обезщетение в размер на 145 000 евро в зам€на на отказ от съдебното преследване./Ѕ“ј

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


7
ќще по темата: —ѕ»Ќ
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
2
 
! ќтговори
Ѕоби преди 1 месец
Ѕоже, обезщетение колко панелка в Ћюлин-8 наместо нормален живот. явно е, че не е особено умна. ƒали не е ползвала предпазни средства и какво друго, ще ми е прелюбопитно. ’»¬-вирусът не държи на кислородна среда. ћоже да си е бъркала в носа, погалила се и тн.
5
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ј кой плаща :)))
4
0
 
3
 
! ќтговори
хм преди 1 месец
—транно как е съгласна на такова малко обещение като това буквално € прецаква за ц€л живот...Ќещо не е наред с та€ истори€.
3
1
 
5
 
! ќтговори
Ѕай ”рко преди 1 месец
—ега »тали€нката ще си купи нова ƒачи€ ƒъстър, ще го кара 5 г и около 300 х км, и след това нов внос в Ѕългари€ на 90 х км!!!
2
0
 
11
 
! ќтговори
Ninja преди 1 месец
«начи! „овек се зараз€ва не със —ѕ»Ќ, понеже —ѕ»Ќ не е вирус, а с н€кой или н€колкото вида от вируса на ’»¬! —ѕ»Ќ се развива в следствие на заразата от ’»¬ след време, но не е задължително! √от ит? јлександър?
1
5
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
у он€ свет ли ше ги носи :)))