—ъд в »линойс забрани на “ръмп да участва в първичните избори

Ѕивши€т президент на —јў ще обжалва
29 фев 2024 07:54, јлександър ѕопов
36
—ъд в »линойс забрани на “ръмп да участва в първичните избори
—нимка: Ѕ√Ќ≈—/≈–ј

—ъд в »линойс забрани на бивши€ президент на —јў ƒоналд “ръмп да участва в първичните избори на –епубликанската парти€ в този щат, предаде –ойтерс.

«абраната бе наложена заради предполагаемата рол€ на “ръмп в щурма на  апитоли€ на 6 €нуари 2021 г. ¬лизането в сила на решението обаче беше отложено с оглед възможността на бивши€ президент да обжалва.

—ъдът реши, че “ръмп тр€бва да бъде дисквалифициран от участие в първичните избори на републиканците на 19 март заради това, че е участвал в бунт.

»зходът от делото в »линойс и от подобни дела в други щати веро€тно ще бъде решен от ¬ърховни€ съд на —јў, който на 8 февруари разгледа аргументите "за" и "против" участието на “ръмп в изборната надпревара.

√оворител на предизборната кампани€ на “ръмп за€ви, че съдебното решение в »линойс "е противоконституционно решение, което скоро ще бъде обжалвано".

ѕодобни решени€ б€ха постановени по-рано в щатите  олорадо и ћейн. “ръмп обжалва./Ѕ“ј

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


36
ќще по темата: »линойс“ръмп
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
33
0
 
0
 
! ќтговори
Ѕай ƒжо преди 1 месец
»линойс е щатът с най-много мюсюлмани. Ќаскоро в един град изгониха Ѕайдън или както е по известен ƒженъсайд ƒжо, заради подкрепата му за геноцида на »зраел над палестинците. “ам ауцхаймера даже не може и да мечтае да спечели, затова е време съдът да се намеси. ƒемокраци€, ко да правиш.
32
0
 
1
 
! ќтговори
Ќа тоталитарни€ преди 1 месец
–ежим,казват ƒемокраци€ и евро-атлантически съюз?ј то било диктатура и фашистки съюз.
31
0
 
1
 
! ќтговори
—јў,не б€ха ли преди 1 месец
ƒемократична държава че,ми се струва по зле от »ран.
30
0
 
0
 
! ќтговори
ƒо ёЋ»я ѕ”“»Ќ–ј«ѕ–ј’ преди 1 месец
“и нали разбираш че като спре “ръмп оръжието за ”крайна в —ената и това ще спре парите за оръжейните доставчици. “очно там започва въпроса а не приключва. явно не си на€сно кой управл€ва в —јў.
29
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
јбе щом са го докарали копейките да завис€т от “–Џћѕ, см€тай, че са го снесли отвс€къде...’ј’ј’јјјј...
28
2
 
2
 
! ќтговори
—ћ≈’.... преди 1 месец
јЅ≈ "Ћ≈ѕ¬ј“ “» ќЅ¬»Ќ≈Ќ»≈"--- јћј Ќ≈ “≈ ѕ–јўј“ ” —»Ѕ»– Ќј ,ћ»Ќ”— 30. √–јƒ”—ј «ј ƒј “≈ ”Ѕ»я“ — ёћ–”  ¬ —Џ–÷≈“ќ «ј ƒј Ќ≈ Ћ»„»....’ј’ј’ј.... ј“ќ Ќј¬јЋЌ»!!!
27
1
 
5
 
! ќтговори
ƒжо преди 1 месец
≈ това е демокраци€! ¬сички да се учим - лепват ти измислено обвинение за което дори не си осъден и хората не могат да гласуват за теб.  ак да не се кланим на великата демокраци€ - страната на свободата!
26
1
 
8
 
! ќтговори
ёЋ»я ѕ”“»Ќ–ј«ѕ–ј’ преди 1 месец
ƒо јнонимен 25/  ј«ј Ћ» “–Џћѕ , „≈ Ќяћј ƒј ƒј¬ј Ќ» ј ¬ќ ќ–Џ∆»≈ Ќј ” –ј…Ќј  ј«ј √ќ! — “ќ¬ј ¬Џѕ–ќ—ј ѕ–» Ћё„¬ј! » ¬ ћќћ≈Ќ“ј “–Џћѕ —ѕ»–ј ќ–Џ∆»≈“ќ «ј ” –ј…Ќј ¬ —≈Ќј“ј!
25
7
 
4
 
! ќтговори
≈лементарно ”отсън преди 1 месец
“ръмп е един клоуун от когото нищо не зависи.
24
4
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ёЋ»я ѕ”“»Ќ–ј«ѕ–јЌ» кога точно “ръмп е казвал, че ще даде ”крайна на –уси€? “ова е долнопробна либерастка пропаганда. “ръмп €сно каза, че ако стане президент ще търси път за прекрат€ване на войната, което е нещо много различно.
23
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
«а същите ти€ щати, бай ви “ръмп си води записки. » ще видите какъв х*й ще €дат, когато седне на стола в ќвални€ офис, и с един подпис им спре федералното финансиране. —той, та гледай!
22
3
 
5
 
! ќтговори
ёЋ»я ѕ”“»Ќ–ј«ѕ–јЌ преди 1 месец
” –ј…Ќј ќў≈ ƒј Ќ≈ Ћ» ”¬ј ўќ“ќ ѕ≈–” јЌ »ћј ЎјЌ—ќ¬≈ «ј ѕ–≈«»ƒ≈Ќ“ Ќј ‘јў. «ј—≈√ј ћ” ≈ «јЅ–јЌ≈Ќќ ¬Џ¬ ўј“»  ќ»“ќ —ј ѕ≈„≈Ћ≈Ќ» ќ“ ƒ≈ћќ –ј“»“≈. » ѕ≈–” јЌ ќ“ –»“ќ ќЅя¬», „≈ ƒј¬ј ” –ј…Ќј Ќј ѕ”“»Ќ ƒј —» я ѕ–ј¬»  ј ¬ќ“ќ —» »— ј . ”¬» » ≈— ў≈  Ћ≈ Ќ≈ ѕ–≈ƒ ѕ”“»Ќ ј ќ ѕ≈–” јЌ —ѕ≈„≈Ћ».
21
8
 
7
 
! ќтговори
јЅ≈ √ќЋЋ≈ћ» Ќјƒ≈∆ƒ». преди 1 месец
....«јЋј√ј“ –Џ∆ƒј¬»“≈  ќѕ≈… » Ќј “–Џћѕ...’ј’ј’ј
20
9
 
5
 
! ќтговори
—ћ≈’.... преди 1 месец
“ръмп го вади голем.....но, ще се спихне от раз, щом каже съда!
19
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо Ћогично! - би ли посочил един
18
6
 
4
 
! ќтговори
ѕќЋ≈ ј- Ћ≈ ј.... преди 1 месец
“–Џћѕ ў≈ ЅЏƒ≈ ƒ»— ¬јЋ»‘»÷»–јЌ ќ“ »«Ѕќ–Ќј“ј Ќјƒѕ–≈¬ј–ј!” —јў--- Ќяћј ƒј “Џ–ѕя“ "–≈¬ќЋё÷»» «ј ¬Ћј—“", Ќ≈ —ј “ќЋ ќ¬ј ѕ–»ћ»“»¬Ќ»!
17
6
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ѕиещите белина са трагикомични как си живе€т в н€каква т€хна паралелна реалност. “рети щатски съд го признава в участник в държавен преврат, а скоро започва и самото наказателно дело за това, като лични€ му адвокат ƒжули€ни се споразуме с прокурора и даде показани€ срещу ƒони. “а драмата е само дали присъдата ще е доживотна.
16
3
 
3
 
! ќтговори
Ћогично! преди 1 месец
≈дна гол€ма част от досегашните президенти на Ѕели€ дом са евреи. Ќ€ма никакво съмнение, че Ѕогоизбраните синове на »зраил ще допуснат недостоен кандидат за президент, какъвто е бунтовника “ръмп, да участва в изборите. ћоже друг републиканец да участва, но не и “ръмп...
15
3
 
10
 
! ќтговори
јз преди 1 месец
 олкото и да се противите “ръмп ще спечели!
14
8
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ’аха ха-- ’ахаха, и ще изгрее звездата на копейките ли? 51% от раз ще получат?