Зеленски: Украйна се нуждае от повече системи ПВО

Трябва да укрепим украинския противовъздушен щит
58
Зеленски: Украйна се нуждае от повече системи ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана от своите партньори, заяви украинският президент Володимир Зеленски след руските атаки с дронове тази нощ по Одеса и Харковска област. Това предаде Укринформ, като се позова на пост на Зеленски във "Фейсбук", където той качи и видеоклип, показващ последиците от руския удар с дрон "Шахед" по жилищна сграда в Одеса.

Агенцията отбелязва, че според украинския президент Русия продължава да атакува мирното население в страната.

"Нощна атака с "Шахед": Харков, Одеса, градове в Сумска област. Един от вражеските дронове удари жилищна сграда в Одеса. Разрушени са 18 апартамента. Изказвам съболезнования на семействата и приятелите на жертвите", подчерта Зеленски.

По думите на украинския президент спасителната операция продължава. Всички служби са на мястото на удара. На жителите се оказва цялата необходима помощ. Зеленски благодари на всички, които са участвали в спасителната операция.

"Нуждаем се от повече противовъздушна защита от партньорите ни. Трябва да укрепим украинския противовъздушен щит, за да увеличим защитата на нашите хора от руския терор", подчерта Зеленски.

Според президента "повече системи за противовъздушна отбрана, повече ракети за противовъздушна отбрана спасяват човешки живот"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
КОБА преди 4 месеца
ТОЗИ ЕВРЕИН Е ЗА ВРЪЗВАНЕ
45
0
 
1
 
! Отговори
Еее стига бе !!! преди 4 месеца
Нали имате прехвалени краварски Пейтриъти бе. Или май стана доста скъпо да се сваля дрон за 20 000 долара с ракета за милиони. Те дори хамериканчетата го разбраха какво си докараха с укро-нацитата и спряха да плащат. Сега е ред и на Европа да направи същото, но това ще стане след като тази година след европейските избори дойде официалния край на либерасткия евподжендаризъм.
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеления се нуждае от ракета, с която да го пратим на Луната, но и на лунатиците ще намери как да навреди и да ги скара-хипотетично, ако ги имаше. И вероятно ще ни върнат подаръка землянски.
43
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
украина се нуждае от преговори и мир спрете оръжието и парите за украинаспрете корупцията
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна има нужда от поп и опело. Както и руски паспорти. Западът включи плюнкометите, защото са без пари. Обещания, клетви, даже и нашата гугутка Денков изпя, че те чувства в сърцето си....обаче пари и оръжия няма да видиш. Байдън закрилникът ти днес в делириум спомена, че заедно с Йордания щели да хвърлят храна над Украйна. Скубеш ли си сега косата, че заложи на кьопав кон....
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Украйна се нуждае от мир, моето момче, не от ПВО и кокаин.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
абе просяк те струват пари без пари и мама на тате не дава
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много ми е чудно защо Путин не обезглави зеленски и правителството му? Играта бързо ще свърши. Да прати 1000 спец военни и да ги унищожат. То така край няма. Най много да се стигне до ядренна война.
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ей ревльо гладен,престани да нахалстваш водорасло! То май ти имаш нужда от вразумяване. Правата лопата много бързо оправя центровката ***.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Грешко на природата,зелено оживяло абортче,скрий са някъде ,че много ми лазиш по нервите,зарови се някъде ама така че и с термо камера да не те открият.Грешко на природата,зелено оживяло абортче,скрий са някъде ,че много ми лазиш по нервите,зарови се някъде ама така че и с термо камера да не те открият.
36
1
 
7
 
! Отговори
асдаа преди 4 месеца
ПВО системите са скъпи а зеления па-рцал няма какво повече да продава и залага. Цялата му държава и приходите за десетилетия напред са заложени. И пра, пра внуците на окраиците ще има да изплащат дългове.
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Купи си гад,нали ес ти подари 50 милиарда
34
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нали укрите имат Пейтриъти, оснен това Денков им изпрати и нашето ПРО. Какви отще системи искат?
33
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 4 месеца
Денков ти даде меч атакуваи.
32
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ние какво да направим ,опрявайте се искахте да убивате руснаци сега както обикновенно ще страдате.
31
1
 
13
 
! Отговори
Съпричастност преди 4 месеца
Преместих го!
30
2
 
24
 
! Отговори
Само да попитам преди 4 месеца
Защо на укрите се разрешава цяла западна Европа, НАТО и САЩ да им помагат, а на Русия се забранява подкрепа от Китай, Северна Корея, Иран и др. Аааааааа, знае се -двойния стандарт на лъжедемократите!
29
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Предлагам от запада да им дадем всички оръжия, които имаме на разположение. Така като Путин демитализира Украйна под "мъдрото" ръководство на актьора ще демитализира и запада и поне децата и внуците ни ще живеят в мир. Иначе ако имаме оръжия ще ги пратят да се бият за фантастичния филм на актьора, не знам си коя серия на перемогата.
28
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 4 месеца
Интересувам се от Украйна съвсем малко по-малко отколкото от държавата Дахомей!
27
2
 
20
 
! Отговори
да преди 4 месеца
обезоръжаването на крайната земя е в пълен ход, и братушките ще го завършат по план, даже и извънземни да помагат на укрофашистите!