Бивши шефове на отбраната: Британската армия да се подготви за война

Бойният ѝ дух е нисък, констатира доклад
20 мар 2024 12:58, Елка Василева
39
Бивши шефове на отбраната: Британската армия да се подготви за война
Снимка: архив, БГНЕС

Британската армия трябва да се "подготви истински за война", за да възпира надеждно заплахите, сигнализираха група бивши шефове на отбраната и сигурността, визирайки събитията в Украйна.

Още по темата
Предлагайки съвети на всеки, който ще стане министър-председател и министър на отбраната след изборите, доклад на групата, наречена New Bletchley Network, посочва, че трябва да се реши проблемът с намаляването на числеността на редовната армия и резервистите, защото размерът на силите вероятно вече е под „критичната точка“, предаде кореспондентът на БНР.

Сред участващите в групата експерти са хора като лорд Марк Седуил - бивш секретар на кабинета и съветник по националната сигурност, лорд Джордж Робъртсън - бивш ръководител на НАТО и министър на отбраната при лейбъристите, и генерал лорд Дейвид Ричардс - бивш командващ въоръжените сили.

Намесата на групата идва на фона на нарастваща загриженост относно неуспеха на правителството на Риши Сунак да увеличи разходите за отбрана в пролетния бюджет въпреки предупреждението на министъра на отбраната Грант Шапс, че Обединеното кралство е в „предвоенен свят“ и Русия все още води пълномащабна война в Украйна.

Фокусирайки се върху британската армия, докладът, публикуван днес, предупреждава, че "възпирането се основава на доверие". „Доверието в британската армия е отслабено за последните повече от 20 години на източване и намалена бойна мощ. Бойният дух на армията е нисък“, се казва още в доклада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Наглобританската армия трябвало да се "подготви истински за война", но й пречили хусите, който често потапят по някой британски кораб в Червено море.
32
4
 
0
 
! Отговори
КУРТИ преди 1 месец
До Анонимен 14. ПЪРВО ТРЯБВА ДА ИЗМИСЛЯТ ПОДВОДЕН ТРАКТОР, КОЙТО ДА ДЪРПА ПОСЕЙДОНА ПО ДЪНОТО. КАКТО АРМАТАТА ПО ЧЕРВЕНИЯ ПЛОЩАД.
31
2
 
5
 
! Отговори
По същество преди 1 месец
С какво? С една армия дето в Украйна за един ден ще замине? Кой ще се бие за ОК - пакитата и африканците ли? Това да не им е отбора по футбол, бокс и т.н.
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са те - наглокасксите - никой не ги напада, нито ги заплашва, но те ще воюват. Разбирасе - на чужд терен за нови колонии и нови кражби на чужди ресурси. Венец на световната напаст!
29
3
 
6
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Бивши шефове на бивша армия на бивша държава!
28
5
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 месец
абе какво чакаш от дже-ндъри и безполови...и ще тръгват срещу сибирската мечка! те май цяло нато такива..
27
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много ми е интересно кой точно ги заплашва "британците"? С кой точно смятат да се бият като реално никой не се интересува от техния мухлясал остров. Там няма нито ресурси нито нещо интересно което да си струва войната. Те и без война са окупирани вече.
26
0
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 1 месец
""""А, защо Чърчил ненавижда България?"""" ------- Първата Световна Война и битката при Дойрен! Такъв разгром, такова поражение и унижение до този момен Британската империя не знае! Потърси в нета как е псрещнат Генерал Вазов (братът на Ив. Вазов) при посещението си в Британия, никогав историята си, до ден днешен, Британия не е сваляла флага си в знак на почит пред никого, освен пред Български Генерал.
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моралът е нисък защото на никой не му се мре в една чужда война за чужди интереси
24
7
 
2
 
! Отговори
Елеонора преди 1 месец
А кинжали, де!
23
6
 
4
 
! Отговори
маалатъ преди 1 месец
Британия е пред икономически и финансов колапс, както винаги наглоСаксонците се опитват да се спасят за пореден път чрез Война, но не отчитат фактора Ядрено оръжие, надяват се, че Путин няма да го използва срещу тях! Хм, наивници...
22
2
 
2
 
! Отговори
Да преди 1 месец
До до Чавдарчето А, защо Чърчил ненавижда България?
21
0
 
4
 
! Отговори
Тагарев преди 1 месец
До Анонимен 10 - Изчакай, трябват ни още няколко години за да унищожим Русия!
20
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 8Британия ще се распадне. Ирландия и Шотландия ще са независими.)))Ирландия е независима, бе неграмотнико.Ама ледам нещо не напиня за,, Руский мир", а англиският е все още официален в Ирландия.
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 Американците казват, че има. Нашия анонимник във форума казва няма. На кого да вярваме сега?
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 14 Един Посейдон и няма повече Великобритания///Такова нещо като торпедо с ядрен двигател и ядрена бойна глава, не съществува бе другарю.Има го само в,, Мултфилм"
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната ще е кратка. Няколко минути. Нормално е да им е нисък бойния дух, кой иска да се изпари за минути...
16
11
 
5
 
! Отговори
до Чавдарчето преди 1 месец
Ако беше спечелил Хитлер, Бг нямаше да я има!!! Турция щеше да се включи във войната срещу СССР и Бг щеше да им бъде подарена и поднесена на тепсия! Между другото, Чърчил Ненавиждаше Бг, потърси сам в Нета. Безплатни уроци не давам!
15
3
 
6
 
! Отговори
рендетУ преди 1 месец
Ай, ся дъ видим как 70,000 дребноБританската армия съ готви да воювъ, къде и с кого? -)))
14
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един Посейдон и няма повече Великобритания.