Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война

Ген. Сандърс предупреди за нарастваща заплаха от Русия
25 яну 2024 07:00, Елка Василева
177
Шефът на британския генщаб: Обединеното кралство да се подготви за възможността за война
Снимка: архив, БГНЕС

Началникът на генералния щаб на британската армия Патрик Сандърс призова да бъде "обучена и въоръжена гражданска армия" с оглед на рисковете от конфликт, предаде Франс прес.

Още по темата
Сандърс се позова на примера на някои европейски страни, които взимат мерки, за да засилят отбраната си предвид "руската заплаха".

"Трябва да сме способни да се бием и да печелим по убедителен начин войни и на сушата", а не само по въздух и вода, изтъкна генералът в реч, произнесена в Лондон. Сандърс отдавна критикува намаляването на броя на войниците в британската армия.

"Имаме нужда от организирана армия в името на бързия растеж", отбеляза началникът на генералния щаб, като поясни, че освен професионални войници Великобритания има нужда и от "гражданска армия".

Според  генерал Сандърс трябва да бъдат взети мерки, за да може при нужда обществото да бъде поставено на военна нога.

"Това е акция, която трябва да мобилизира цялата нация. Украйна илюстрира факта, че редовните армии започват войните, а гражданските армии ги печелят", подчерта Сандърс, цитиран от БТА.

Генералът също така призова да се направи повече за оборудването и модернизирането на въоръжените сили на Обединеното кралство. В реч на конференция за бронирани превозни средства Патрик Сандърс не търсеше аргументи за наборна служба, при която мъжете в годна бойна възраст са длъжни да се записват в армията, а по-скоро за полагане на основите за доброволно повикване, ако избухне война.

Генералът говори за необходимостта "предвоенното поколение" на Обединеното кралство да се подготви за възможността за война и каза, че това е "задължение на цялата нация".

Не за първи път Патрик Сандърс предупреждава за нарастващата заплаха от война и изразява загриженост относно липсата на готовност на Великобритания. Генералът, който между другото ще напусне поста си през юни, каза, че „войната на Русия в Украйна е много повече от завземане на територия и че става дума за победа над британската система и начин на живот”. Той е яростен противник на намаляване на числеността на армията и на военните разходи, посочва БНР.

Началникът на генералния щаб на британската армия направи вчерашното изявление броени седмици преди да се навършат две години, откакто руските сили нахлуха в Украйна и накараха европейските страни да се замислят до каква степен са подготвени за възможен голям конфликт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
6
 
! Отговори
Лора К. преди 3 месеца
Русия никога не е искала война!
127
4
 
1
 
! Отговори
Доката преди 3 месеца
Като гледам написаното,бря мааму стара, че то само *** бря. Що си не земате чомаданите и газ към ***, ами само пишете , отивайте на фронта, да земете по един путлерстки медал 🏅,, *** 1 степен" ,по смъртно. Те сега ги произвеждат с лопата да ги ринеш.
126
2
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 месеца
Гответе се английски мекерета такива.Аржентинците и те ви имат зъб.
125
3
 
5
 
! Отговори
Кво ви стана преди 3 месеца
Бре сакси??? Седете си на задниците,че ще ядете много бой от Русия! Русия вече има повече ядрена мощ за унищожение от колкото целия проклет ЕВРЕЙСКИ Запад!!! Яжте му главата злобни центаджи и подметкаджии!!!
124
2
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
Про'с'таците дет на 2 Април гласуваха за ЕС за едната МРЗ да ходят да го защитават. Никой не ги спира! Те НЕ СА нужни наБългария!
123
4
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 месеца
До Анонимен/132 "Европа се готви за евентуална война" - да мре европата. Никой не им е крив, че искаха война. ТИ, като искаш война - отивай на фронта!
122
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Европа се готви за евентуална война , а България плямпа ежедневно за еврозона и Шенген ?! хахахахахахахаха Ами неадекватни лакоми нещастници ни управляват !
121
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А зеленият клоунаден белопрашев миризливец какво изтропа по въпроса? Акъл ли ще дава?
120
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да се справят с конфликтите преди да стават конфликти. Войните са грешка и провал на политика/политиците. Нужни са всички здравомислещи хора за предотвратяване на войни. ТОВА вече е задължение.
119
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Херсонско направление. В Кринки, на левия бряг на Днепър, продължават позиционните боеве. Възползвайки се от лошото време и неотдавнашното поражение на един от отрядите оператори на безпилотни самолети, зомбитата на киевската хунта се опитаха да извършат ротация и успяха частично, но се съобщава, че в резултат на евакуацията от Кринки е имало повече загинали, отколкото тези, които най-накрая са се измъкнали.
118
7
 
12
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Тежки боеве се водят на южния фланг на Артемовск в района на Клещеевка. Съобщава се, че руските бойци са успели да напреднат малко на височините, които се държат от зомбитата, но все още няма точна информация. Като цяло в направление Артемовск ЛБС не се е променила или се е променила много малко.
117
6
 
13
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Артемовско направление. ВС на РФ продължава да действа в района на Артемовск. Продължава щурмът на Богдановка, където ВС на РФ вече са заели северната част и центъра на селото, но зомбакнацистишена продължава да държи позиции на юг. Освен това се водят ожесточени боеве на линията Ивановское-Хромово, където ВС на РФ се опитват да пробият отбраната, а зомбитата периодично контраатакуват.
116
7
 
16
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
успяха да пробият отбраната на зомбакнацистишена и да влязат в града, заемайки няколко улици. Зомбита на киевската хунта атакуват позициите на руските бойци 24/7, опитвайки се да си върнат загубените позиции. И те ще правят това много дълго време и ще използва всички възможни сили за това, включително куп БПЛА и много зомбита. Засега руските бойци удържат новите позиции.
115
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин не става за водене на война трябва нов Президент на Русия който да започне Ядренна Война със Нато, Сащ,ЕС, Канада, Австралия, Нова зеландия, Япония, и израел. Росия няма тея възможности със 140 мил.насе. да воюва със 1 милиярд, Сащ ЕС и Канада, Япония, австралияи Израел помагат на Украйна със пари и оръжие и редовна нато армия срещу Росия. Единственият най добър вариянт е Ядренната война.срещу Хазарската мафия само това помага.
114
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Авдеевское направление. На северния фланг ВС на РФ леко напреднаха в Степовой. Малко на северозапад зомбитата на киевският наркокартел атакуват позициите на руснаците от Бердичи. Вчера се появи информация, че зомбакнацистишена е успял да изтласка руските бойци в този район, но все още не е потвърдена. Освен това на северния фланг битките се водят източно от Авдеевския коксов завод, както и близо до Каменка. Зомбитата на киевската хунта се активизираха максимално в югоизточния сектор, където русн
113
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Първоначално украинската пропаганда неистово се зарадва на свалянето на ИЛ-76, но след това започна да пристига информация, че на борда, освен екипажа и придружаващите го лица, има 65 украински военнопленници, които се водят за размяна. И украинските власти, както се оказа, знаеха за това. Започна паника на Банковая и в редица украински ТГ канали - започнаха да се появяват много версии, които биха оправдали киевската хунта. Сред основните в момента: а) ВСУ свалиха самолета, но той носеше ракети за С-300 б) Самите руснаци свалиха самолета. Убийци, терористи и лъжци. Запознайте се с киевския реж
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Купянско направление. В северната част на Купянския сектор продължават боевете с ниска интензивност в района на Синковка. ВС на РФ си взеха почивка от щурма на укрепения район, който се оказа по-труден за превземане от първоначално очакваното. На изток има боеве при Котляровка и Ивановка. На юг ВС на РФ все още не се опитват да надградят успеха след превземането на Крахмалное. През изминалото денонощие не са регистрирани щурмове по позиции на зомбираната по натовски стандарт биомаса край Берестовой и Табаевка.
111
1
 
7
 
! Отговори
2 преди 3 месеца
Използвайки физически и морален натиск, военните принуждават Сергей да подпише договор и да отиде на фронта като щурмовик", пише журналистът. По-късно Гуз публикува копие от писменото изявление на Гришин, адресирано до командира на военна част A4267.
110
23
 
5
 
! Отговори
Срашно е! преди 3 месеца
И България трябва да се готви за заплахата от война с терориста и червен сатрап Путин.
109
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 3 месеца
Историята на един от нещастниците, които биват отвличани по улиците на украинските градове. И сега в Украйна има стотици такива истории. Или по-скоро хиляди... TЦК на град Черновицкий отвлече мъж с нелечимо бъбречно заболяване. Трети ден го държат без храна и вода, като изискват да подпише договор и да отиде като щурмовик в една от частите на ВСУ. Това съобщи журналистът Сергей Гуз на страницата си във Фейсбук. "На Сергей Гришин е отказано обаждане от местната полиция и представители на съдебно-медицинската експертиза.