Шеф във НАТО: Готови сме за конфликт с Русия

Войски на НАТО не присъстват в Украйна
22 мар 2024 22:53, Александър Попов
92
Шеф във НАТО: Готови сме за конфликт с Русия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер заяви днес, че Северноатлантическият алианс е подготвен за възможен конфликт с Русия.

"Готови ли сме? Отговорът е да! Нашата основна задача е да бъдем готови“, каза Бауер в интервю за „Армианинформ“, списанието на украинското министерство на отбраната.

Бауер повтори това, което генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза по-рано, че войски на НАТО не присъстват в Украйна и че алиансът няма планове да ги изпраща там.

„Но ако една държава реши да изпрати свои войски, това ще бъде съвместно с останалата част от Алианса. Ние сме се ангажирали да си помагаме взаимно, ако някой член е в трудна ситуация. Ето защо страните от НАТО ще се консултират, преди да вземат такова решение“, обясни адмирал Роб Бауер.

Той подчерта, че едно от условията за членство на Украйна в НАТО е липсата на военни действия на нейна територия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми вие този конфликт го подготвяте вече 30 години. Ако някой погледне хронологията, то в началото имаше няколко референдума на които украинците гласуваха да останат в ССССР, но вие ги врънкахте, докато не получихте желателния за вас резултат. И никакъв Путин не е започвал война, това е ваше дело. Насъсквахте до последно. И Ноланд с курабийките, които разнасяше на майдана и много има какво да се каже.
64
3
 
32
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Най накрая жа фурли атома Путин и Сичко жа приключи.Който оцелее ду утепа сички банкери,политици ЧСИ та и меки китки. Спокойно нема кой дъ го съди.
63
6
 
30
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Натовските гейове Ем ша ги бият ,Ем ша ги таковат влезнат ли в Украйна. Тия могу си поверяваха.
62
3
 
35
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Пазете мира! Той е като здравето-докато го имаш, лесно го рискуваш. Изгубиш ли го, виждаш че е безнадеждно. Моля, Господи, вразуми властващите по света!
61
3
 
28
 
! Отговори
Честито! преди 2 месеца
Запалихте го чрез слугата си ИДИЛ днес!
60
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Готови сте да се HAгъзите, да ви ebbaт, и да ви сгази руския ботуш... Д0лни европедерасуси. На такива евроценности ще ви научат рашките, че ще танцувате казачок до припадък!!!!
59
39
 
7
 
! Отговори
до Сът преди 2 месеца
На кого викаш укри бе, ***? Ще казваш украинци или азовци или ше те вземат дяволите!Пиши с уважение за братския украински народ!
58
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еми сега вече сгреши ***;терористичната атака стрещу Москва си е обявяване на воина-после следва мобилизация и пълноценна атака без отчитане на странични загуби.Дано и французите да са там да си научат урока наяве
57
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Българин~ Не разбираш нищо от това,което се случва и от поста ти няма никакъв смисъл
56
27
 
7
 
! Отговори
Сът преди 2 месеца
Koneuku-предатели не се напъваите! Укрите само с разузнаване от НАТО пратиха половината руски флот под водата,изгърмяха половината големи руски рафинерии и вече две години държат най-великата армия на света на фронта! И то без флот и авиация! А сега си представете,че войски и техника на НАТО се включи? Една година макс и с Русия е свършено! Самият ви вожд Путин каза,че срещу НАТО няма шанс,помните ли? Или не ви е изгодно да го помните. Хахахах
55
19
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
ТеИ 3 година не могат да превземат Украйна щели срвщу цяланевропа америка и турция да се противопоставят...
54
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофили-евнуси не спят от яд, че просията затъва ли затъва. Западът направи грешка още 2014 г. когато джуджето с малката пuшка окупира Крим. Още тогава трябваха да наложат санкциите и блокиране на капиталите на просия. Отказ от руска газ и т.н. Тоя лилипут нямаше и да си помисли повече да напада когото и да е.
53
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Превеждам "Готови сме да ви пращаме на заколение, докато ние правим пачки и плющим манекенки по яхтите до някой екзотичен остров"....
52
3
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 месеца
Че НАТО още от 2010 година се готвеше за война с Русия.
51
1
 
22
 
! Отговори
Здрасти преди 2 месеца
По стара БГ традиция ние пак сме на грешния кон!!!! Който има пари нека да купува имот на село, да се учи на земеделие и животновъдство, за да се изхранва сам, да купува злато, щото при война паричките дето са му в картата ще изчезнат в миг!!! "войната е еBpeйската жътва!" та явно пак им се жъне:(((
50
4
 
25
 
! Отговори
ИМА логика преди 2 месеца
НАТО е готово целокупно да отиде в ада
49
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То аз виждам само украински канибализъм и нацизъм до момента.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чакаме новона5а за изчезването на Криев
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Управляват самоидиоти, европейски ценности, демокрация, евроатлантизъм, НАТО,същото както при комунизма.
46
6
 
23
 
! Отговори
СЛАВА на РУСИЯ преди 2 месеца
Българите са с Русия