Турция настоя за разследване на пожара, отнел живота на български турци

Генералното консулство в Дюселдорф държи връзка с германските органи
Обновена: 27 мар 2024 13:04 | 27 мар 2024 13:04, Елка Василева
29
Турция настоя за разследване на пожара, отнел живота на български турци
Снимка: архив, БГНЕС

Четирима български граждани от турски произход, включително две деца, са загинали при пожар в германския град Золинген, предаде турската частна телевизия НТВ, напомняйки за друг случай в същия град преди повече от 30 години, при който при палеж на неонацисти загинаха петима етнически турци.

Още по темата
Генералното консулство на Турция в Дюселдорф настоя за разследване и изясняване на естеството на вчерашния пожар във възможно най-кратък срок.

Според информацията на НТВ огънят се е разгорял в четириетажна сграда в Золинген, при което са загинали четирима души от едно и също семейство, включително две деца, а деветима са пострадали.

Полицията посочи, че пожарът е възникнал по неизяснена засега причина в стара сграда в местния квартал Хьошайд. По данни на пожарната служба пламъците са се разгорели на втория етаж на сградата и са обхванали подпокривния етаж, където семейството е спяло.   

Загиналите са български граждани от турски произход, уточни НТВ.

"Пожелаваме милостта на Аллах на нашите турски сънародници от България, които загубиха живота си при пожара, избухнал вчера призори (на 25 март, бел.ред.) в апартамента, където са живеели в Золинген, съболезнования на опечалените им роднини и бързо възстановяване на пострадалите. Надяваме се силно, че естеството на въпросния пожар ще бъде разследвано и изяснено във възможно най-кратък срок. Във връзка с това нашето генерално консулство ще продължи да поддържа връзка със съответните органи", написа вчера генералното консулство на Република Турция в Дюселдорф в пост в профила си в социалните мрежи.

НТВ и други турски медии напомнят в контекста на този случай за трагедията от 29 май 1993 г. в Золинген, Германия, когато четирима германски неонацисти подпалиха къщата на семейство от турски произход, в резултат на което загинаха петима членове на семейството.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от ЕС
Италия разширява програмата си за отнемане на децата на мафиоти
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 4 седмици
Така е, родината като е мащеха..
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
...или вече смята българските мюсюлмани за свои граждани?...Турция отдавна смята за свои граждани не само мюсюлманите в бг,но и вас и всички от Балканите а ти и хабер си нямаш още! Как ще се нарича вилаета ви-ще се определи по късно.Новият световен ред е в действие!
20
2
 
2
 
! Отговори
бг и турска преди 4 седмици
си помагат , но са си германци . живеят в германия . родени в бг, в помашките гета . родопски села , турскоговорещи градове . отиват гасарбайтери с турски канали да работят . няма визи , няма договори . малки заплати , ама по добре от нищо . има много . ако наистина е станало престъпление , защо не е разкрито . там горяха корана .
19
7
 
6
 
! Отговори
Българинъ преди 4 седмици
Цинично използващ човешка трагедия, ислямиста с отомански мераци, Ердоган, пак търси под вола теле и да си пробута статия-ислямофобия...
18
7
 
2
 
! Отговори
немски виц! преди 1 месец
Оригинален немски виц. Възрастен германец върви бавно по улиците на немски град. Среща едно турче, което разхожда кучето си. Спира се немеца, гледа момчето, гледа кучето и накрая пита: "Накъде си тръгнало с тази ***?" "Ама господине-протестирало турчето. Това не е ***, а чистокръвна немска овчарка!". "Ти да мълчиш-го скастрил немеца-Аз теб за нищо не те питам!"
17
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка жаба, ако си знае гьола света нямаше да е такъв цирк. Глобализацията загроби целия свят и създаде расизма.
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Горат ги както мюслитат запалиха в Москва. В бг трябва да се покръстат и сменят имената.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най вероятнно са с двуойно гражданство.Но проблемът не е в граждансвото а в умишлените палежи на неонацистите.
14
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом са турци,сега цяла Турция да събира пари,за да си ги прибере обратно и да си ги погребе по турски.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
СЕГА РАЗБРАХ ЗАЩО ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ.БГ И УЗУРПАТОРСКА ЕВРОПА.БГ МЪЛЧАТ КАТО БИТИ ***-ДА-ЛИ И САМО ТУРСИЯТ TRT ИМА ПУБЛИКАЦИЯ - ЗАЩОТО НЕ НИ БРОЯТ ЗА НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО ОТ НЕКАЧЕСТВЕН ЧОВЕШКИ МАТЕРИАЛ,А ПРИСЪСВАТ В ИНТЕРНЕТ ЗА ДА ОСЪЩЕСТВЯВАТ ЛИЦЕМЕРНА ПРОПАГАНДА ЗА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ!!! ЗА ТЯХ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ ФАКТА,ЧЕ И ДА СА ОТ ТУРСКИ ЕТНИЧЕСКИ ПРОИЗХОД ЖЕРТВИТЕ СА ГРАЖДАНИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ - ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ!!! FERSTEHEN SIE???
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Що е туйБългарски турчин????" - Реално не означава нищо. Нито турчина е от конкретен етнос, нито българина. Турчин или българин се става когато работиш в името и за интересите на нацията. Това семейство е работило за немската икономика и трудно бих го нарекъл българско, турско, камо ли българско-турско както и да го въртиш или сучеш имигранта си е имигрант. Карлос Насар, Нургюл Салимова, Таибе Юсеин, Лаура Траатс, Едмонд Назарян са по-българи от всичките 1.5млн имигранта взети на куп.
11
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хем са им турски сънародници,хем са от България.Ако тук са родени,не са ли наши сънародници,или от консулството още не са разбрали,че преди 500 години сме се освободили от тяхното "присъствие".
10
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са турски граждани защо Турция се меси? Или вече смята българските мюсюлмани свои граждани?
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прочетох версията на Българското посолство,че това са " български граждани"! Бяха им прочетени българските имена! И едва сега разбирам,че са Български турци!-:( Та последно,турски или български граждани са??
8
3
 
16
 
! Отговори
do 5 преди 1 месец
Аз пък те съветвам да вкараш малко мисъл(която май липсва) и да четеш по внимателно.Хората са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ от турски произход(дано да правиш разлика),без значение дали те кефят или не.А затова че са БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ,допуска ли твоето мозъче дали някой от разните консулства или посолство ще посмее да иска това,което са поискали турците?!?Нашите като чуят Германия и веднага са поза "Г" и ако няма медиен интерес "пиши го бегало",без значение тези БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ дали са с турски или бг
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Растят ислямофобските страхове в Европа и Русия, които са напълно оправдани след купища ислямски терористични актове, изнасилвания и погроми. Така че Турция вместо да изисква разследване за това, да се хванат и да си почистят исляма от джихадистките идеали и цели, ако искат да живеят в мир с нас. Нека не забравят войнолюбивия и фашистки дух на европееца, когато бъде застрашен и нападан системно. Ние знаем какво планирате и не сме наивни.
6
9
 
10
 
! Отговори
Посолството преди 1 месец
Що е туйБългарски турчин????
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Съветвам властимащите на мюсюлмански държави, вместо да отправят запитвания за евентуални вендети срещу техни граждани в Европа, да бъдат така по-благоразумни да се погрижат след всеки ислямски атентат и изнасилване и погром в Европа и Русия, да вземат твърди мерки за почистване на тяхната религия от джихадистки идеали и цели, на които се нагледахме до степен да искаме отново кръстоносни походи срещу исляма.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полицаи в град Бобов дол Екзекутират Българи и никой не реагира!
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бог да прости загиналите, никой не заслужава такава cмъpт. Подкрепям изказалият се по-долу N1 и питам каква е била реакцията на българското посолство? Но ми направи впечатление нещо друго. Защо тези хора са с български имена, а децата им - със западноевропейски? Въпрос на личен избор, може би.