В Германия либерализират пазара на канабис

Декриминализира се от днес притежанието на малки количества
1 апр 2024 08:43, Елка Василева
21
В Германия либерализират пазара на канабис
Снимка: архив, БГНЕС

Германия либерализира пазара на канабис, декриминализирайки от днес притежанието на малки количества, информира ДПА.

Като втора стъпка от 1 юли ще бъде разрешено да се създават "канабисни клубове", които да отглеждат канабис за лична употреба на членовете си.

Законодателството, важен проект в програмата за реформи на канцлера Олаф Шолц, бе одобрено от долната камара на германския парламент (Бундестага) през февруари, a в края на март и от горната камара (Бундесрата), допълва "Ал Джазира".

Легално става придобиването на до 25 грама марихуана дневно или максимум 50 грама месечно за лична употреба чрез регулирани асоциации, както и отглеждане на до три растения у дома. За лица под 21 години количеството е ограничено до 30 грама.   
      
Германски жители на възраст над 18 г. от 1 юли ще могат да се присъединяват към "канабисни клубове" - организации с нестопанска цел с максимум 500 членове. Разходите на клубовете ще бъдат покривани от членски внос, чийто размер ще зависи от количеството марихуана, употребявано от съответния член.

Новият режим прави германското законодателство за канабиса едно от най-либералните в Европа, отбелязва "Ал Джазира".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от Водещи мобилна
Топ 10 на първоаприлските шеги по света
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Правят голяма грешка. Тревата води до психози и други психически заболявания.
20
0
 
2
 
! Отговори
Москвич преди 4 седмици
Знаех си, че Германия е изостанала държава. Нашата махорка я легализира оше Пьотр Первъй и не сме спирали да я пушим. Халюциноген - сила! Освен за сила и смелост я ползваме за рак, за далак, за мерак... за квото се сетиш. Пръсканме с нея лозята, овошките и картофите, даже добиваме лимонтозу (знаете го, продавахме ви го през соца). Завиждайте, консерватори!
19
1
 
2
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 седмици
До АнонименКанабиса не трябва да се употребява от хора под 25 години, ако трябва да сме най-точни. А ТСВ се причинява от имперски амбиции, не от наромани. Коката (нищо общо с канабиса) на Зеленски и ботокса на Путин са само следствие.
18
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До номрер 8:Помага дръжки.От тревата колабират даже 16-годишни.Хич не е полезна.От нея се затъпява и стават безмозъчни.Безмозъчните често изпадат в депересии и са опасни за самите себе си!Въобще не трябва да се узаконява това нещо.Заради наркоманите сега сме пред ТСВ!Те са в управлението и са морално деградирали с налудничеви халюцинации.
17
0
 
6
 
! Отговори
Фифо преди 4 седмици
Е, аз отдавна загубих интерес към гангата. Едно време с компанията много чадихме, през час, яко обиколки на София и въртене на Яга. Сега повечето са сдухани чичковци. Ама, да вземем да си спретнем един клуб и 40 е новото 20 :)
16
4
 
2
 
! Отговори
HELL преди 4 седмици
"Легално става придобиването на до 25 грама марихуана дневно или максимум 50 грама месечно за лична употреба чрез регулирани асоциации, както и отглеждане на до три растения у дома. За лица под 21 години количеството е ограничено до 30 грама." - НИКЪДЕ НЕ ПИШЕ МЕДИЦИНСКА. ТОГАВА Е ЗА ДЕГРАДАЦИЯ И МАСОВ КОНТРОЛ НА Т*ПИТЕ ДА ИЗПЪЛНИТЕ КОМАНДА ВОЙНА ОТ ЗАВИСИМОСТ.
15
3
 
7
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 седмици
България, с плодородната си земя, ще е отново последна на влака и пак ще се вайкаме за изпуснатите възможности. Румъния ще я легализира преди нас, а тук ракийниците ще ни говорят колкото лош бил канабиса, който е бил част от българската култура и традиции в продължение на векове.
14
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 8 пияница мистикТи си не само пияница ами си инаркозависимГендар
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Рибата се вмириссва откъм главата/
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Обществото трябва да се държи полуглуповато, Как иначе че бъде водено на юлар?
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тук няма защо да се притесняваме от либерализацията на конопа. Знаем, че Бойко, Шиши и МВР няма да позволят да им олекне джоба.
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
тука куките още джобат и арестута за 0.02 трохи
9
3
 
3
 
! Отговори
Амет Германеца преди 4 седмици
А хаша кога?
8
6
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 седмици
Браво на Германците! Тревата помага на болните от рак, медицински е доказано. Не напразно в САЩ се продава с рецепта по аптеките и си има легални производители. А бай Ганевич да продължава да си се трови с домашна пърцуца и да си мисли, че тревата е по-вредна от отровата която пие. А в Мордор да си употребяват "крокодил"-а. Той си е тяхно изобретение и те масово си го използват. Само вижте в Google какво представлява наркотика "крокодил". Славяно-православно изобретение и производство
7
4
 
4
 
! Отговори
там сега войниците преди 4 седмици
ще ходят дрогирани . катастрофите ще се удвоят . Аналена ще пуши .
6
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Част от плана за намаляване на населението
5
3
 
7
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 седмици
"Разходите на клубовете ще бъдат покривани от членски внос, чийто размер ще зависи от количеството марихуана, употребявано от съответния член." - което по същество е продажба. Това в нормалните страни се нарича "Узаконяване на сивата икономика"
4
3
 
3
 
! Отговори
Кити Божанков : преди 4 седмици
Ахххх,колко хубавооооо! Искаме и ние с Депутат Петров,Изи Митева,ХараКиро и Кокорчо! Така няма да се крием и да хапваме набързо пица с кристали!
3
5
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 4 седмици
а това което Може да Монетизираш, може да Обезцениш до 0лата с Инфлация - трябва ти само 1 цветен принтер и малко Мастило Сделано в Китае!
2
2
 
10
 
! Отговори
Стария Джо преди 4 седмици
Това което не можеш да спреш можеш да монетизираш