НАТО изгони руснаци от централата си за шпионаж

Дейностите им - не дипломатическа работа, а разузнавателна
46
НАТО изгони руснаци от централата си за шпионаж
Снимка: Pixabay

Няколко души руски персонал са били изгонени от централата на НАТО заради твърдения за шпионаж, предаде Ройтерс, като се позова на интервю на генералния секретар на алианса Йенс Столтенберг за германския в. „Билд“.

„Дадохме си сметка, че те извършват дейности, които в действителност не са дипломатическа работа, а разузнавателна“, каза генералният секретар.

Днес говорител на НАТО уточни, че става въпрос за действия на алианса през последните години, а не през последните месеци, както еше написано първоначално от "Билд", съобщава Ройтерс.

Самият вестник също направи уточнение по адрес на статията си, изяснявайки, че Столтенберг не е споменал времеви период, говорейки за изгонванията в интервюто си за германското издание.

"Русия закри своето представителство в НАТО през октомври 2021 година. В интервю за "Билд" тази седмица генералният секретар има предвид действия, предприети през последните години", каза представител на алианса.

В интервюто Столтенберг казва още: "Виждаме, че руските разузнавателни служби действат в европейски страни от дълги години. Също свидетели и на опитите им да засилят дейността си, но, разбира се, съюзниците в НАТО наблюдават това много внимателно". /БТА,  Иво Тасев, Габриела Големанска/


 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
това долно племе, заедно с поддръжниците им трябва да бъде изгонено от цивилизования свят и да си ходят в блатото, северна корея и еритрея, а не в прогнилия запад
21
1
 
4
 
! Отговори
И преди 2 месеца
Кой ги е пуснал там???
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От 18,Украйна е друга работа.Много,много ми е мъчно за нея.Визирах ,,досегашните геройства,,на натото на Балканите.Не виждам как някой от тези страхливци ,западнали,ще помогне на горката страна,жертва на безподобни мръсотии от страна на рyzНаците.Срещу ръжен,най-малко ще ритне натко.
19
9
 
12
 
! Отговори
русофилите вън! преди 2 месеца
Така се прави с копейките, и ние трябва да изгоним всички русофили
18
5
 
8
 
! Отговори
Пак преди 2 месеца
Крадеца вика дръжте крадеца....
17
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бутафории!Беше много просто Урсула и есето се интересували ,,от Западните Балкани ,,тъй де.Имаше нещо по-естествено от това Република Сръбска да напусне състава на Босна.А,Косово,уви,заради бесния интерес на албанци към еротични канали,вече с над 85 процента шиптъри,да си решава,давайки на Сръбските Провинции широка автономия ...Много е сложно,тогава и тая фалш сбирка отдавна щеше да е дала фира.Кого щеше да брани,интересно...
16
8
 
7
 
! Отговори
Днес преди 2 месеца
Русия започва щурм на Часов Яр.
15
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Про100Киро да вземе пример и отново да се похвали, че изгони 75 дипломати за шпионаж.
14
9
 
12
 
! Отговори
но защо са ги изгони преди 2 месеца
Защо са ги изгонили.? Не беше ли много по-добре незабавно да им сложат белезниците и да ги вкарат в някой затвор в Брюксел с 20-годишна присъда? С руснаците трябва да се действа твърдо!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Панов, Англия е в Европа!
12
7
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 2 месеца
Американски и англииски служби не действат ли в Европа?В Европа действат всички служби,освен европейските!
11
9
 
11
 
! Отговори
КуКлус преди 2 месеца
Миротворците от САЩ вижте каква хубава държава оставиха ....Афганистан ! Подариха им властта барабар с бойна техника за над 5 милиарда $ .....сега пак върнали закона за убиване на жени с камъни ако са хванати в изневяра .....само че хванати в изневяра включва и изнасилство ....демек и да е изнасилена една жена пак ще я убият с камъни ! Миротворците избягаха от някакви си на магарета ....създадоха и ИДИЛ с цел опазване на мира в Сирия .....
10
7
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 2 месеца
Ааааа и ние не останахме по назад ...и тука "заповихме" руски шпиони .......сигурно от години тайно наблюдават БТР-ите ни ...страшилището за Путин и са му докладвали кога ще заминат на фронта да всеят ужас !
9
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гонят само дребни шпион чета! Кога, едрите риби, като Мъск Кара!
8
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички руснаци трябва да бъдат изгонени от натовските държави. Всеки руснак е потенциален шпионин.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците са питали как е времето и това се счита за шпионско.
6
13
 
6
 
! Отговори
<><> преди 2 месеца
Не спират да се дразнят с Русия ...не спират да се заяждат и да ги предизвикват ...после "ама Русия агресор" .....ти да ходиш да се дразниш с някой ...той да ти играе шамарите после да ревеш че те бил набил .....В Украйна Русия се бие с редица държави включително и САЩ !
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
'НАТО изгони руснаци' -- това стига !
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да живее НАТО и Европа!
3
5
 
9
 
! Отговори
Приматите преди 2 месеца
не са готови за Европа.