Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети

Това ще стане, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност
298
Зеленски: Украйна може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинският президент Володимир Зеленски каза в излъчено днес телевизионно интервю, че страната му може да изчерпи запасите си от противовъздушни ракети, ако Русия продължи атаките си със същата интензивност, предаде Ройтерс.

"Ако продължат да атакуват Украйна всеки ден така както го правят през последния месец, може да изчерпим запасите си от ракети, и партньорите ни го знаят", посочи украинският лидер. Той допълни, че Украйна не разполага с достатъчно артилерийски снаряди, за да премине в контраофанзива.

Зеленски каза, че Украйна сега разполага с достатъчно запаси от отбранителни оръжия, за да може да избира какво да защитава, но се нуждае от 25 системи "Пейтриът", за да покрие изцяло територията на страната.

Украинският президент изрази увереност, че американският Конгрес ще гласува пакета от военна помощ за Украйна и допълни, че Киев ще се съгласи на всеки един вариант, дори помощта да дойде под формата на заем.

Зеленски посочи, че по данни на украинското разузнаване Москва готви нова мобилизация на още 300 000 войници на 1 юни и предупреди, че периодът на обучение на мобилизираните в Русия е много кратък.

Украинският президент коментира и идеята на френския си колега Еманюел Макрон за изпращане на френски войници в Украйна, посочва агенция УНИАН. По думите на Зеленски, ако тези войници обучават украинските бойци в Украйна, това ще бъде доста по-бързо, отколкото да се изпращат украински военнослужещи за обучение в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
4
 
19
 
! Отговори
Джон Распутин преди 2 месеца
Този мъничък сладуран със зелената фланелка ще участва в следващия ми филм,наречен"Любов до изнемога"
150
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вила в Тоскана ,замък в Англия ,яхти.Да ги продава и да купи ракети за скъпата си родина.Какво занимава целия свят
149
1
 
28
 
! Отговори
Терорист N1 преди 2 месеца
Е тоя наглец! Заради него всички страдат, продължават да загиват млади хора.
148
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че това наш проблем ли е ! Нали вчера писаха ,че валутния резерв на У.се е увеличил до 43 милиарда .Да си купуват оръжие,стига с това просене !
147
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Както казва колегата от по-долу онзи ден тук имаше статия как валутните резерви на укр са се повишили с рекордните 18% за март и са достигнали 43 млрд. Долара. Проси от цял свят и той и Кулева се карат ако случайно някой не иска да им даде пари или оръжие пък те си къткат техните пари. Евроге..те разориха Европа да дават пари на държава не член на ЕС. Вкл наскоро и нашата държава подписа договор за гаранция на техен дълг около 40 млн евро. Богаташите им избягаха с парите тез просят.
146
1
 
26
 
! Отговори
Коментиращ! преди 2 месеца
чакайте малко! Нали руснаците още лятото на 2022 година бяха изчерпали стандартните си ракети!? Сигурно сега ползват тези с чипове от перални хладилници! И с тях ли не могат да се справят украинците!?
145
2
 
14
 
! Отговори
Фалшив сайт преди 2 месеца
С тоя измислен сайт, няма да покажат снимките с часовника на гл сек и овцата проста от Митници, що така бе?
144
3
 
16
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 месеца
Ще се справите! Още малко остана до победата!
143
1
 
18
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 2 месеца
Зеленчук.Вдигни си дозата още малко и всичко ще се оправи
142
1
 
14
 
! Отговори
Да преди 2 месеца
Вчерашното видео от Харков е грандиозно с една ракета два Вампира,грандиозен взрив ...
141
3
 
19
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
От 01.04.Зеленски не е президент на Украйна.
140
1
 
26
 
! Отговори
Е па нема лабаво преди 2 месеца
Бел байряк на зеленчука.... А и колко е простичко... НАТЮ +пудели спират да пре0при-пикават оградата на мечката, прибират лошите си играчки на прилично разстояние от бърлогата и... територията с руското население в Укрия правят референдуми... Укрия декларира, че няма да влиза в агресивни блокове като НАТЮ и така народите ще заживеят в мир и сговор дълги години напред!!!
139
5
 
14
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
До 149. Правилно е казал Алберт Айнщайн :"Глупостта и Вселената са безкрайни. За второто не съм напълно сигурен." Ти си живото доказателство. :)))))))))
138
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зиленски не е украинец, а военният му министър Юмеров е турчин от Кримн. И двамата научиха украински език чак, когато станаха президент и министър - съответно и на двамата не им пука, още колко милиона украинци ще умрат преди да обявят капитулация.
137
4
 
26
 
! Отговори
Някой преди 2 месеца
Свършили им ракетите. Да пита шефката си Урсула как от микровълнови и перални се правят ракети и да почва. Нали великата специалистка по всичко каза че руснаците масово крадяли за ракети защото им били свършили още 2022 г.
136
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ало сайтчето драснете два реда за кралската резиденция която Оленка Зеленска си купи за 20 милиона паунда в Англия.
135
2
 
28
 
! Отговори
кратко точно ясно преди 2 месеца
Когато разполагаш с чужди пари, много лесно се теглят заеми, .... когато разполагаш с чужди животи, броя на жертвите е обикновена статистика, .... когато си назобен с кокаин 24/7, започваш да губиш връзка с реалността. Това дребно ашкеназко джудже отдавна загуби всякаква мяра, колкото и да им е симпатичен на Запада, скоро ще му бият шута, въпросът е украинския народ ще има ли демографски и икономически потенциал да връща колосалните му заеми, или ще останат на "тефтеря" на историята?
134
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ред сълзи, ред сополи.
133
3
 
19
 
! Отговори
Гера преди 2 месеца
Армията им приключи,разчитат на хванати от улицата
132
3
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Украйна е пътник..