ъде сме ние: »збори 8 в 1 в  ипър на 9 юни

ќдобрени€т бюджет провеждането им е 6,6 млн. евро
12 апр 2024 13:32, ѕетър Ѕойчев
6
 ъде сме ние: »збори 8 в 1 в  ипър на 9 юни
—нимка Ѕ√Ќ≈—

¬  ипър днес официално б€ха об€вени европейските и местни избори на 9 юни, като указите на вътрешни€ министър за провеждането им са публикувани в ƒържавни€ вестник на републиката, съобщиха от вътрешното министерство.

Ќа 9 юни кипърските избиратели ще пуснат 8 различни бюлетини. ≈дната е за избора на шестимата депутати, които  ипър ще изпрати в ≈вропейски€ парламент. ќще 7 гласувани€ ще определ€т членовете на местните власти. “ова са първите местни избори след проведената мащабна реформа, с ко€то б€ха извършени промени в територи€та на общините и б€ха въведени нови органи на самоуправление, предава ЅЌ–.

«а първи път ще има вот за председатели на новосъздадените областни съвети. — отделни бюлетини ще се гласува за кметове, заместник-кметове, чак до членове на училищни насто€телства.

Ќоминациите за евродепутатите ще бъдат внесени на 24 април, а за местните избори – на 25 и 29 април, се посочва в указите на вътрешни€ министър.

ѕартиите в  ипър вече об€виха листите си за ≈вропарламента. 35% от кандидатите в т€х са жени. ¬ключени са и трима кипърски турци. ¬ местни€ вот ще бъдат избрани над 3500 души, по изчислени€ на вътрешното министерство.

ќдобрени€т бюджет за изборните разходи е 6,6 млн. евро.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


6
ќще по темата: избори ипър8 в 1
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
6
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќ€ма средноинтелигентен българин, който при споменаване на датата 9 юни, да не си спомни за деветоюнски€ фашистки преврат и последвалите го трагични събити€.
5
0
 
0
 
! ќтговори
4-ти, Ќе забрав€й и преди 1 месец
секциите в чужбина. Ќе че оправдавам високите цени на изборите у нас, но ние не сме единствените тарикати, които крадем от всичко, това искам да кажа.
4
0
 
3
 
! ќтговори
Ѕ√ преди 1 месец
¬  ипър населението е около 1.7 мил. и е около 12 пъти по малка от Ѕългари€ на територи€, умножено по черти прави 26 мил, а не 300 мил.  ато у нас
3
0
 
6
 
! ќтговори
 олко е населението преди 1 месец
на  ипър? » колко секции за гласуване имат в чужбина? ” нас гласуването идва основно от чужбина, вътрешната избирателна активност е ниска, н€ма кой да се излъже да иде да гласува за същите cyльовци.
2
0
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
√ледай ги пък ти€ как подбиват цените.¬ие не сте ≈вропейци!
1
0
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
я пък ти€! —амо 6.6 милиона! Ќашите са 15 пъти по - скъпи./98 млн.лв/ »ма много да се учат от нас!