Лавина в австрийски курорт уби трима скиори

Те са били част от група за ски туризъм
12 апр 2024 10:20, Инна Ангелова
4
Лавина в австрийски курорт уби трима скиори
Снимка: Alexandra_Koch от Pixabay

Лавина уби трима нидерландски скиори в австрийския ски курорт Зьолден, а един е откаран в болница. Жертвите са били част от група за ски туризъм, която е била на изкачване с четирима австрийски водачи. Групата се е насочила към планинско убежище на около 2 500 м надморска височина, когато лавината, с ширина около 80 м, е паднала малко преди 11 ч. на 11 април, предаде “Гардиън”.

Полицията съобщи, че лавината е отнесла четирима членове на групата, като двама са били мъртви, когато спасителните екипи са ги открили. Един скиор е откаран в болница, а четвъртият, останал в планината, е починал по-късно.

Нидерландското външно министерство заяви, че посолството на страната във Виена разследва какво точно се е случило и е готово да окаже помощ, ако е необходимо.

Степента на предупреждение за лавини в провинция Тирол, където се намира Зьолден, е "умерена", , но експертите предупредиха за възможността от лавини
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: планинаскилавина
Още от Водещи мобилна
Мъж предупредил, че производството на Boeing е опасно, те обаче не го чули
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 2 седмици
КЪСМЕТ ТРЯБВА ДА ИМАШ НА ТОЗИ СВЯТ ИНАЧЕ ЛОШО
3
0
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Единият - 60 годишен.
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега ще обвинят Путин, че е предизвикал лавината с оръжие от ново поколение.
1
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Така. За трима скиори, които не преценили лавинната опасност, ще скърбим безутешно. За Навални ще скърбим поне 100 години и ще измисляме нови и нови мъчения на които уж го подложил Путин. Всеки ден изникват нови и нови идеи. Мей би ще го изкарат Христос. А за 140 деца избити безмилостно-е, кво па толко, нали са руснаци. Сами са си виновни. Не е зле да се прегледате основно.